Formlaget Bayer leverkusen gjester Stuttgart som enda er ubeseiret hjemme

VfB Stuttgart – Bayer 04 Leverkusen
Mercedes-Benz Arena, Stuttgart
Bundesliga
Fredag klokken 20.30

To lag som kjemper på midten av Bundesliga-tabellen møtes på Mercedes-Benz Arena i helgens første Bundesliga-kamp. Vi gir deg live stream til kampen.

Enda ikke tapt på hjemmebane

Fredagens kamp blir den syvende på hjemmebane for Stuttgart i Bundesliga etter opprykket fra 2. Bundesliga før denne sesongen, og laget har enda til gode å tape på Mercedes-Benz Arena.

De seks første har endt med fem seire og én uavgjort. Uavgjortresultatet kom i 0-0-kampen mot Augsburg mens Borussia Dortmund (2-1) er et av lagene som har fått oppleve hvor tøft det er å spille borte mot Stuttgart denne sesongen.

Men til gjengjeld står Stuttgart kun med ett enkelt poeng på de åtte bortekampene klubben har spilt så langt i Bundesliga-sesongen. Forrige helg ble det 0-1-tap mot bunnlaget Werder Bremen og i runden før det igjen 1-1 mot Hannover.

Det gir Stuttgart fem seire, to uavgjorte og syv tap på sine første 14 serierunder. 17 poeng gir en trettendeplass på Bundesliga-tabellen så langt.

Ikke tapt på ni serierunder

Bayer Leverkusen har etter en noe ruskete start på Bundesliga-sesongen nå gått hele ni serierunder uten å tape en eneste kamp. Fire seire og fem uavgjorte er status siden 1-2-tapet for Hertha Berlin på bortebane 20. september.

Forrige helg holdt dem Borussia Dortmund til uavgjort 1-1 på hjemmebane, mens det ble en 1-0-seier mot Eintracht Frankfurt i den forrige bortekampen.

Etter fjorten serierunder har Bayer Leverkusen vunnet fem og spilt seks uavgjorte. Det gir dem 21 poeng så langt og en niendeplass på Bundesliga-tabellen. Det er dog kun tre poeng opp til Borussia Mönchengladbach på fjerdeplassen, som gir Champions League-spill.

Tidligere møter

I Bundesliga har de to klubbene møttes 46 ganger siden sesongen 1993/94, med Bayer Leverkusen som det klart beste laget historisk sett. Fredagens bortelag har vunnet hele 27 av de 46 kampene, mot Stuttgarts ti. Ni har endt med uavgjort.

Stuttgart var i 2. Bundesliga forrige sesong, men sesongen før endte det med Leverkusen-seier i begge oppgjørene. Det ble 0-2 i tilsvarende oppgjør mens Leverkusen vant 4-3 på hjemmebane.

Skader og suspensjoner

Carlos Mané har pådratt seg en slitasjeskade på trening denne uken og vil trolig måtte stå over oppgjøret mot Bayer Leverkusen. Spissen Daniel Ginczek er også utilgjengelig for Stuttgart, han er ventet tilbake om en ukes tid etter å ha måttet stå over totalt fire kamper.

Venstrebacken Wendell pådro seg et rødt kort forrige helg og må derfor naturlig nok stå over fredagens kamp i tillegg til de to neste.

En muskelfiberskade holder midtbanespilleren Charles Aránguiz på sidelinjen fredag, og det er usikkert når han er tilbake i trening.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler