Schalke jakter topp-fire hjemme mot formsterke Mainz

Schalke 04 – Mainz 05
Veltins-Arena
Fredag klokken 20.30

Schalke tar fredag kveld i mot et Mainz-lag i stigende form på Veltins-Arena i Bundesliga. Les mer og finn live stream til kampen her.

Ikke tapt på fire kamper

Mainz tapte to kamper på rad i den fjerde og femte serierunden, henholdsvis 4-0 borte mot Bayern Munchen og 2-3 hjemme for Hoffenheim, men har nå ikke tapt på tre spilte serierunder siden.

Først ble Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin slått 1-0 hjemme før det ble 1-1 borte mot Mainz og 3-2 hjemme over Hamburg i den forrige runden.

Det har fått dem vekk fra bunnen av tabellen og laget fra Rheinland-Pfalz ligger så langt på en tiendeplass med ti poeng etter åtte spilte kamper.

Varierende form

Schalke åpnet årets Bundesliga knallsterkt ved å vinne 2-0 mot regjerende sølvvinnere RB Leipzig, før det har blitt skuffende tap mot Hoffenheim og Hannover.

De to siste serierundene har endt med en 1-1 uavgjortkamp mot Bayer Leverkusen hjemme før det ble en sterk 0-2 borteseier mot Hertha Berlin forrige helg.

Schalke er så langt på en sjetteplass i Bundesliga med fire seire, én uavgjort og tre tap på sine første åtte seriekamper, det er seks poeng opp til Borussia Dortmund på førsteplass.

Öztunali blomstrer

Levin Öztunali gikk før forrige sesong fra Bayer Leverkusen til Mainz for litt under 50 millioner kroner, og nøt stor tillitt forrige sesong i sin nye klubb.

Men det er først denne sesongen den unge vingen virkerlig har slått gjennom og 21-åringen står så langt med fire assists på de åtte første kampene, det er mest i ligaen.

Tidligere møter

I Bundesliga har de to lagene møttes 22 ganger siden sesongen 1993/94, og på elleve forsøk har Mainz kun vunnet én gang borte mot Schalke. Totalt står Mainz med fem seire mot Schalkes 13, fire har endt med uavgjort.

I fjor vant Schalke begge oppgjørene mellom lagene i Bundesliga, først 3-0 hjemme i oktober før det ble 0-1 på bortebane i mars i år.

Skader og suspensjoner

Schalke må klare seg uten Pablo Insua og Donis Avdijaj som er ute med en ribbens- og ankelskade, mens Matija Nastasic og Weston McKennie begge er usikre.

For Mainz sin del er Karim Onisiwo og Niko Bungert ute mens Gerrit Holtmann, Alexander Hack og Gaetan Bussman alle er tvilsom.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til Bundesliga i Norge så langt. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt muligheter for dem som er glad i tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365 så ser du denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler