Mainz kan tape sin tredje kamp på rad når de lørdag besøker RB Leipzig

RB Leipzig e.V. – 1. FSV Mainz 05
Red Bull Arena, Leipzig
Bundesliga, runde 15
Lørdag klokken 15.30

Hjemmelaget har tapt to tellende kamper på rad, og bør vinne mot Mainz lørdag for å holde følge med Bayern Munchen i Bundesliga. Vi gir deg live stream til kampen.

Ute av Champions League

RB Leipzig hadde fortsatt muligheter for å kvalifisere seg til utslagsrundene av Champions League på nyåret før hjemmemøtet med Besiktas på onsdag denne uken.

Men et rødt kort til Stefan Ilsanker og et overtidsmål av Besiktas Talisca sørget for Besiktas-seier og tredjeplass og Europa League-sluttspill for RB Leipzig.

Leipzig var med seier fortsatt avhengig av at Monaco tok poeng borte mot Porto for å gå videre, men Porto vant hele 5-2 og RB Leipzig var dermed uansett sjanseløs på andreplassen.

Seks poeng bak Bayern

Bayern Munchen tapte 1-2 borte for Borussia Mönchengladbach for to serierunder siden og ga RB Leipzig en gylden mulighet til å ta igjen litt terreng i tittelkampen.

Men forrige helg gikk fjorårets overraskelseslag på en kjempesmell i sin bortekamp mot Hoffenheim og tapte til slutt hele 0-4 mot Håvard Nordtveits lag.

Det betyr at RB Leipzig fortsatt er på andreplass med 26 poeng etter 14 serierunder, seks poeng bak ligaleder Bayern Munchen og ett foran Schalke 04 på tredjeplass.

Tapt to seriekamper på rad

Mainz kommer fra to tap i serien på rad, 1-3 hjemme for Augsburg og 1-2 borte for Freiburg. Mainz har dermed tapt halvparten av kampene sine denne sesongen og ligger så langt på en fjortendeplass på Bundesliga-tabellen.

Det er plassen bak trettendeplass klubben havnet på i fjorårssesongen, som igjen var den dårligste plasseringen til klubben siden opprykket til Bundesliga fra 2. Bundesliga i 2009.

Tidligere møter

Kun to ganger tidligere har de to klubbene møttes i tellende kamper. Det var i fjorårssesongen, som var RB Leipzigs første sesong i den øverste tyske divisjonen.

Da vant RB Leipzig det tilsvarende oppgjøret med 3-1 i november før de også vant bortekampen på Opel Arena 3-2 i april i år.

Skader og suspensjoner

RB Leipzig-manager Ralph Hasenhüttl kan glede seg over en nesten skadefri tropp, da kun Marcel Sabitzer er skader og utilgjengelig. Det er ventet at skulderskaden han pådro seg sent i november holder han på sidelinjen ut året.

For Mainz sin del er det totalt fire navn på skadelisten, og keeper Ren€ Adler er den som er forventet å være lengst på sidelinjen, han er ventet tilbake fra sin hamstringskade i slutten av januar.

Og i tillegg til høyreving Karim Onisiwo som har en vond skulder som holder han på sidelinjen til over nyttår, er Yoshinori Muto og Daniel Brosinski begge skadet i en uviss tidsperiode.

Mainz må også klare seg uten Stefan Bell som pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen i den forrige seriekampen mot Augsburg.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler