Odds & tips på vinner av Bundesliga 2023/24

Det begynner å nærme seg den nye sesongen i Bundesliga, og nok en gang skal resten av Tyskland prøve å stoppe Bayern sin dominanse. Her er vårt tips til hvem som vinner i år, og odds fra de største bookmakerne.

Bayern vant, igjen

Bundesliga 2023-24 blir den 61. sesongen av Tysklands øverste fotballiga. Den starter 4. august 2023 og slutter 18. mai 2024. Bayern München er de elleve ganger på rad regjerende mesterne og er favoritter til å vinne igjen.

Bayern München har forsterket laget sitt med Raphael Guerreiro, Konrad Laimer og Kim Min-jae, og jakter på en ny spiss etter at Robert Lewandowski dro i 2022. Harry Kane er ønsket av Bayern, men Tottenham vil ikke selge ham billig. Bayern har også beholdt stjerner som Jamal Musiala, Joshua Kimmich, Leroy Sane og Alphonso Davies, og har Thomas Tuchel som trener.

Borussia Dortmund var nær ved å bryte Bayerns dominans forrige sesong, men mistet tittelen på målforskjell på den siste kampdagen. Dortmund har mistet Jude Bellingham og Guerreiro, men har beholdt Erling Haaland, som scoret 28 mål i Bundesligaen i 2022-23. Dortmund har også hentet inn Eduardo Camavinga fra Real Madrid og Donyell Malen fra PSV Eindhoven for å styrke midtbanen og angrepet.

RB Leipzig og Union Berlin kvalifiserte seg også for Champions League forrige sesong, og vil prøve å utfordre Bayern og Dortmund igjen. Leipzig har mistet Laimer, men har signert Florian Wirtz fra Leverkusen og Ryan Gravenberch fra Ajax. Union Berlin har beholdt sin solide forsvarsrekke og sin toppscorer Max Kruse.

Favoritter til å vinne Bundesliga 2023/24:

Kommer så snart bookmakerne har data tilgjengelig.

No Odds Available

Hvem er favoritt til å vinne Bundesliga den kommende sesongen?

Bundesliga er en av de mest spennende og uforutsigbare ligaene i Europa, men det er ett lag som har dominert de siste årene: Bayern München. De bayerske gigantene har vunnet 11 strake titler, og er også de store favorittene til å gjøre det igjen i 2023/24. De har den sterkeste stallen, de største ressursene og det beste trenerapparatet. Det er vanskelig å se noen som kan utfordre dem over en hel sesong.

Den nærmeste rivalen er trolig igjen Borussia Dortmund, som nesten klarte å bryte Bayerns hegemoni forrige sesong. De ledet tabellen før siste runde, men klarte ikke å slå Mainz og måtte se Bayern snike seg forbi med en seier over Köln. Dortmund har solgt sin største stjerne i Jude Bellingham, og har hentet inn Edin Terzić som ny trener. De har et ungt og talentfullt lag som kan spille fantastisk fotball på sitt beste.

En annen utfordrer er RB Leipzig, som har vært blant topp fire de siste fem sesongene. De har mistet Nagelsmann til Bayern, men har erstattet ham med erfarne Marco Rose. De har også solgt noen nøkkelspillere, men har forsterket med blant andre Loïs Openda og Christoph Baumgartner. De har en rask og aggressiv spillestil som kan skape problemer for alle motstandere.

Blant de andre lagene som kan kjempe om en plass i Champions League, finner vi Bayer Leverkusen, Union Berlin og Eintracht Frankfurt. Leverkusen har en spennende angrepsrekke med Patrik Schick, Moussa Diaby og Florian Wirtz, men mangler kanskje litt stabilitet bakover. Union Berlin var sensasjonelt nummer fire forrige sesong, og har beholdt det meste av laget samt hentet inn Taiwo Awoniyi permanent. Frankfurt mistet Silva til Leipzig, men har fått inn Rafael Borré fra River Plate.

Det er altså mange lag som kan gjøre det bra i Bundesliga den kommende sesongen, men det er bare ett lag som kan vinne den: Bayern München. De har vært suverene i over et tiår, og det ser ikke ut til å endre seg med det første.

Favoritt til å vinne toppscorertittelen i Bundesliga 2023/24:

Forrige sesong var det Christopher Nkunku og Niclas Füllkrug som delte toppscorertittelen med 16 mål hver for henholdsvis Leipzig og Werder Bremen. Men det var ellers svært tett i toppen, og det var også to spillere som scoret 15 hver og hele 18 spillere totalt som scoret tosifret.

Det kommer trolig til å bli like tett i toppen i å r, da det som i fjor ikke er en stjernespiss eller to som er klart bedre enn resten, så det blir vanskelig å spå hvem som stikker av med tittelen denne sesongen.

No Odds Available

Bayern München er som vanlig store favoritter til å stikke av med Bundesliga-tittelen denne sesongen.

Den kommende Bundesliga-sesongen starter den 18. august og avsluttes den 18. mai 2024.

Ja, Bundesliga har vinterpause mellom runde 17 og 18, fra den 19. desember 2023 til 12. januar 2024.

Germany - Bundesliga

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler