Fra ett lag i krise til ett annet for Peter Stöger.

1. FSV Mainz 05 – Borussia Dortmund
Opel Arena, Mainz
Bundesliga, runde 16
Tirsdag klokken 20.30

Tolv kamper på rad uten seier og ny trener er status for Borussia Dortmund når de tirsdag gjester Mainz. Se Peter Stögers første Dortmund-kamp med live stream.

Møtt veggen etter god start

Peter Bosz ble ansatt som ny Borussia Dortmund-trener i sommer. Han kom fra samme jobb i nederlandske Ajax forrige sesong, der han blant annet tok klubben til finalen i Europa League.

Og det så lenge ut som et meget godt valg av Borussia Dortmund. Syv kamper ut i Bundesliga-sesongen ledet klubben klart og var enda ubeseiret.

Men etter 2-1-seieren borte mot Augsburg 30. september har de gått hele 12 kamper i alle turneringer uten å vinne en eneste en av dem.

Etter 1-2-tapet hjemme for nedrykksplasserte Werder Bremen i helgen var det tydeligvis nok for styret i den tyske storklubben, og Peter Bosz fikk søndag sparken.

Han blir erstattet av tidligere Köln-trener Peter Stöger som fikk sparken i den tradisjonsrike klubben tidligere denne måneden.

Köln er tabelljumbo i Bundesliga etter en forferdelig start, men Stöger har de årene han trente Köln tatt dem opp fra 2. Bundesliga og til femteplass i Bundesliga forrige sesong.

Rast nedover på tabellen

Og nå skal han altså prøve å redde Bundesliga-sesongen til Borussia Dortmund. For øyeblikket befinner de seg helt nede på en åttendeplass på tabellen, 13 poeng bak ligaleder Bayern Munchen.

Men opp til Borussia Mönchengladbach på fjerdeplass, som gir spill i Champions League, er det bare tre poeng. Ett poeng opp finner vi også Hoffenheim på sjetteplass, som gir Europa League-spill.

Og Europa League-spill blir det også på nyåret for Borussia Dortmund. Klubben kvalifiserte seg til sluttspillet i den nest-gjeveste europeiske tabellen med to poeng og tredjeplass i sin Champions League-gruppe.

Opel Arena Mainz

Mainz hjemmebane, Opel Arena.

Sterkt borteresultat

Mainz har heller ikke hatt en særlig god start på Bundesliga-sesongen og befinner seg for øyeblikket på fjortendeplass med sine 16 poeng på 15 serierunder.

Det er uansett plassen over de havnet på forrige sesong, da de reddet sikker plass med et nødskrik. Kun målforskjell sørget for at Wolfsburg, og ikke dem selv, havnet på kvalifiseringsplassen på tabellen.

Forrige serierunde møtte de laget som havnet på sølvplass i ligaen i fjor, og også innehar sølvplassen så langt i år, RB Leipzig. Den kampen endte 2-2, et viktig poeng for Mainz i en av sesongen tøffeste bortekamper.

Tidligere møter

Siden 1992 har de to klubbene møtt hverandre ved 23 anledninger i serie og cup, og ikke overraskende er det Borussia Dortmund som kan vise til best resultater.

De gul- og svartkledde kan vise til 13 seire mot Mainz sine tre mens syv av kampene har endt med uavgjort og poengdeling.

Forrige sesong endte det 1-1 i tilsvarende oppgjør mens Borussia Dortmund vant 2-1 på Signal Iduna Park.

Skader og suspensjoner

Mainz må klare seg uten flere førstelagsspillere i tirsdagens oppgjør, men få av skadene er særlig alvorlige. Yoshinori Muto, Levin Öztunali og Stefan Bell er alle forventet tilbake i løpet av få dager.

For Borussia Dortmund sin del er Marco Reus fortsatt langtidsskadet. Kneskaden hans er ventet å holde han på sidelinjen til starten av mars neste år.

I tillegg er Lukasz Piszczek, Gonzalo Castro, Mario Götze og Maximilian Philipp alle fortsatt skadet, men ventet tilbake i løpet av få uker.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler