Har formen snudd for Köln? Se oppgjøret mot Mönchengladbach med live stream

1. FC Köln – Borussia Mönchengladbach
RheinEnergie Stadion, Köln
Bundesliga, runde 18
Søndag klokken 15.30

Köln avsluttet høstsesongen ved å vinne sin første ligakamp for sesongen. Søndag starter de vårsesongen med Rhein-derby mot et medaljejagende M’gladbach. Les mer og få live stream til kampen her.

Desidert sist på tabellen

Köln er en gammel storhet i Tyskland, med en fanbase som overgår de fleste klubbene i Europa. Og forrige sesong fikk klubben, byen og supporterne endelig en liten smak av suksess igjen da laget tok en svært overraskende femteplass i Bundesliga, og dermed sikret seg en plass i denne sesongens Europa League.

Men denne sesongen har det igjen vært tilbake til gamle synder, skandaler og kaos. Før den siste kampen i høstsesongen, like før jul, lå klubben helt sist på Bundesliga-tabellen med null seire og usle tre poeng etter 16 spilte kamper.

Men siste kamp for kalenderåret ble i det minste en liten opptur, da Wolfsburg ble slått 1-0 på hjemmebane og klubben doblet antall poeng i ligaen. Med 11 poeng opp til sikker plass skal det dog betydelig flere seire til de neste månedene for at Köln skal bli å se i Bundesliga også neste sesong.

Tilbake etter en svak sesong

Borussia Mönchengladbach er i likhet med Köln en sovende storklubb i Tyskland, og man må helt tilbake til 1977 for å finne det siste av totalt fem seriemesterskap klubben har vunnet.

Men klubben er som regel å finne i Bundesliga, kun fire sesonger har klubben vært nede i 2. Bundesliga siden andre verdenskrig, og de siste syv-åtte sesongene har klubben etablert seg på øvre halvdel av tabellen.

Forrige sesong ble det et lite tilbakesteg, da klubben ikke makten å ta mer enn 45 poeng, noe som resulterte i en skuffende niendeplass på Bundesliga-tabellen.

Med 28 poeng og en sjetteplass etter høstsesongen ser det derimot betydelig lysere ut denne sesongen. Borussia Dortmund innehar tredjeplassen med like mange poeng og Schalke er på sølvplass, kun to poeng foran. Ligaleder Bayern München er det derimot lite å gjøre med, hele 13 poeng lenger framme.

Skader og suspensjoner

Köln må fortsatt klare seg uten den tyske landslagsbacken Jonas Hector, men han er endelig ventet tilbake i løpet av neste uke. I tillegg må dem klare seg uten Marcel Risse, Jhon Cordoba, Dominic Maroh og Leonardo Bittencourt som alle også er ute med skader.

For Mönchengladbach sin del er Tobias Strobl ventet tilbake fra sin kneskade i starten av april, mens Laszlo Benes er klar igjen for spill i starten av neste måned, også han har vært ute med en kneskade.

Ibrahima Traoré, Fabian Johnson, Mamadou Doucouré og Raul Bobadilla er også alle sammen skadet og utilgjengelige.

Tidligere møter

Siden 1992 har de to klubbene møttes totalt 37 ganger i Bundesliga og 2. Bundesliga, og Borussia Mönchengladbach er utel tvil det laget som kan vise til best tall.

Med sine 22 seire til sammen har dem hele 14 mer enn Kölns åtte seire, mens syv av kampene har endt med poengdeling og uavgjort.

Første kamp mellom dem denne sesongen var åpningskampen tilbake i august, da M’gladbach vant 1-0 på hjemmebane. Forrige sesong endte det med borteseier i begge oppgjørene, 3-2 til M’gladbach og 2-1 til Köln.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på TV i Norge.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og alle andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad. Kampstart er som nevnt øverst i artikkelen klokken 15.30.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler