I KVELD STARTER 2. BUNDESLIGA – NORDMENN MØTES I FØRSTE SERIERUNDE

Mats Møller Dæhli og St. Pauli starter i dag den tyske fotballsesongen med kveldskamp i 2. Bundesliga borte mot Bochum. Gustav Valsvik og Håvard Nielsen møtes allerede i første serierunde.

Ørjan Nyland (26) – Ingolstadt

Ørjan Nyland spiller her mot Bayern München i 2016. Foto: Digitalsport

Ørjan Nyland startet forrige sesong som førstekeeper i Bundesliga. Han spilte de første ni kampene uten å holde nullen, og med ny manager i november ble han plassert på benken bak danske Martin Hansen. Det ble totalt 12 kamper i Bundesliga forrige sesong da Ingolstadt rykket ned til 2. Bundesliga.

I den tyske avisen Bild er Ingolstadt opprykks-favoritt og blir av dem tippet som vinner av 2. Bundesliga. Ørjan Nyland og Martin Hansen har i flere av treningskampene stått en omgang hver, men i generalprøven mot Nantes sto dansken hele kampen og blir antageligvis førstekeeper denne sesongen.

Håvard Nielsen (24) – Fortuna Düsseldorf

Norge – Kroatia
Martin Ødegaard og Hå?vard Nielsen etter kampen.
Foto: Digitalsport

Håvard Nielsen var forrige sesong i Freiburg, som overrasket stort med sin syvendeplass i Bundesliga. Spissen spilte ikke før 10. desember på grunn av skader og endte til slutt kun med fire Bundesligakamper forrige sesong. Nå har Nielsen skrevet under på treårskontrakt i Fortuna Düsseldorf, som endte på 11. plass i 2. Bundesliga. Med nye forsterkninger, og Håvard Nielsen i spissen, tror den tyske avisen Bild at Fortuna Düsseldorf tar den andre direkte opprykksplassen bak Ingolstadt i årets sesong.

Håvard Nielsen spilte en time for Fortuna Düsseldorf i generalprøven, som de tapte 0-2 mot Sporting Charleoi. Fortuna Dusseldorf og Håvard Nieslen møter Eintract Braunschweig med Gustav Valsvik i første serierunde mandag kveld.

Mats Møller Dæhli (22) – St. Pauli

Mats Møller Dæhli
Foto: Digitalsport

Mats Møller Dæhli kom til St.Pauli i januar på lån fra Freiburg og var avgjørende for at St.Pauli reddet plassen i 2. Bundesliga. Klubben var tabelljumbo og Dæhli hjalp klubben opp på en respektabel syvendeplass. I de 11 kampene Dæhli spilte ble det åtte seiere for St. Pauli på vårsesongen. Dæhli er også denne sesongen på lån i St. Pauli.

På Bild sitt tabelltips før sesongen blir St. Pauli plassert på fjerdeplass. Mats Møller Dæhli spilte 63 minutter for St. Pauli i den siste treningskampen som de vant 2-1 mot Werder Bremen.

Gustav Valsvik (24) – Eintracht Braunschweig

Nord-Irland – Norge
Gustav Valsvik i duell med Kyle Lafferty.
Foto: Digitalsport

Gustsav Valsvik hadde en god debutsesong i fjor for Eintracht Braunschweig. Til tross for en god sesong endte den med tap i playoff-finalen mot Wolfsburg. Midtstopperen spilte 29 kamper i 2. Bundesliga forrige sesong, der Braunschweig holdt nullen i åtte av kampene med Valsvik på banen. Valsvik fikk også landslagsdebuten forrige sesong.

Før årets sesong tipper Bild at Eintracht Braunschweig blir en middelhavsfarer, rett nedenfor playoff-plassene på en åttendeplass. Valsvik har spilt mye i treningskampene og spilte hele kampen i generalprøven mot Köln som endte 2-2.

Veton Berisha (23) – Greuhter Fürth

Veton Berisha spiller her landskamp mot Hviterussland.
Foto: Digitalsport

Veton Berisha spilte 26 kamper forrige sesong for Greuther Fürth, og scoret tre mål. Greuther Fürth endte på åttendeplass forrige sesong og i kommende sesong tror Bild at Berisha og Greuther Fürth ender på tiendeplass. Greuther Fürth starter sesongen førstkommende lørdag og møter Darmstadt borte.

Zlatko Tripic fikk ikke forlenget kontrakten sin med Greuther Fürth etter forrige sesong og er fortsatt klubbløs.

Mathis Bolly er klubbens andre nordmann, men han har valgt å representere Elfenbenskysten.

Kamper i 2. Bundesliga med nordmenn denne runden:

Bochum – St. Pauli

Ingolstadt – Union Berlin

Darmstadt – Greuther Fürth

Fortuna Düsseldorf – Eintracht Braunscweig

PS! Ingen norske tv-kanaler har foreløpig sikret seg rettighetene til Bundesliga og 2. Bundesliga denne sesongen.

Viktor Sodal

Viktor er en dedikert fotball-fan med stor interesse for betting. Har en forkjærlighet for spesielt tysk fotball, og de store fotballturneringene, som VM. Hans spilltips er stort satt pris på i redaksjonen, og av våre lesere.

57 Artikler