HSV sikrer etterlengtet opprykk til Bundesliga

Hamburger SV og Hertha Berlin møtes til andre etappe av Bundesliga-playoffen mandag kveld, med kampen på flotte Volksparkstadion i Hamburg.

Hjemmelaget har en liten fordel før avspark, etter å ha notert en 1-0-seier i den første etappen på torsdag, med Ludovit Reis sin netting like før timen for gjestene.

Hamburg har vært fraværende fra øverste divisjon i tysk fotball siden sesongen 2017-18, da de rykket ned etter en 17. plass, og endte på fjerde plass i tre strake 2. Bundesliga-sesonger før de ble nummer tre denne sesongen, med 60 poeng på sine 34 kamper.

Hertha endte faktisk på sjuende og sjette plass i 2015-16 og 2016-17, før de har falt nedover på tabellen de siste sesongene, 16. plassen denne sesongen betyr at de kjemper for livet for å unngå å rykke ned nå.

Berlin-guttene kan få litt selvtillit fra det faktum at de har vunnet to av sine tre siste kamper mot Hamburg, men de er i trøbbel mandag etter å ha tapt første kamp, mens borteformen i 2022 har vært skuffende.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Hamburg vil igjen måtte klare seg uten midtbanespiller Anssi Suhonen og forsvarsspiller Tim Leibold, som begge er ute med langtidsskader, men hjemmelaget er ellers i god form på vei inn i denne kampen.

Hovedtrener Walter gjorde tre endringer i løpet av andre halvdel av den første etappen, men det ville ikke være en overraskelse å se den samme gruppen spillere gå på banen for første fløyting her.

Faktisk bør en 4-3-3-formasjon se at Reis fortsetter til høyre for en midtbanetre, mens Robert Glatzel, som har scoret 22 ligamål denne sesongen, sannsynligvis igjen vil bli støttet av Bakery Jatta og Sonny Kittel i angrep.

Når det gjelder Hertha, inkluderer en lang skadeliste Marcel Lotka, Davie Selke, Marton Dardai, Lukas Klunter, Lee Dong-Jun og Alexander Schwolow.

Lotka har en sjanse til å bli involvert etter å ha pådratt seg en hjernerystelse mot Dortmund, men det blir ingen risiko tatt med keeper, så han kan igjen bli fraværende.

Kevin-Prince Boateng var på benken den første etappen etter å ha bevist sin form, og den erfarne angriperen håper å være involvert i en viss kapasitet mandag kveld.

Hovedtrener Magath vil sannsynligvis gjøre en endring i den siste tredjedelen av feltet, i mellomtiden, med Stevan Jovetic som kommer inn for Luca Wollschlager, som er en endring som fant sted i intervallet til den første etappen.

HSV: Heuer; Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim; Reis, Meffert, Rohr; Jatta, Glatzel, Kittel

Hertha: Christensen; Pekarik, Boyata, Kempf, Plattenhardt; Serdar, Stark, Tousart, Mittelstadt; Jovetic, Belfodil

Spilltips: HSV vinner og sikrer opprykk

HSV har vært i fin form på tampen av sesongen, fullstendig motsatt av hva Hertha Berlin har vært. Det ser stygt ut for Jarstein og Bjørkans lag, og det ser ut som at de må ta den tunge veien ned i 2. Bundesliga, som har vært skjebnen til mange tyske storlag de siste sesongene.

Unibet gir fine 2.23 i odds for hjemmeseier i kveld, det virker som et godt spill.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler