Fullfører Östersund sitt fantastiske gruppespill med ny skrell?

Hertha BSC – Östersunds FK
Olympiastadion, berlin
Europa League, gruppe J
Torsdag klokken 21.05

Allerede utslåtte Hertha Berlin tar imot kvalifiserte Östersund på Olympiastadion torsdag. Og nei, kampen spilles ikke i bakvendtland.

Sesongens store Europa League-eventyr

Absolutt ingen hadde noen som helst tro på Östersund når de for første gang i historien skulle spille kvalifisering til en europeisk turnering denne sesongen.

Klubben kom inn i den andre kvalifiseringsrunden til Europa League etter at klubben vant den svenske cupen forrige sesong.

Spesielt vanskelig så det ut da det tyrkiske storlaget Galatasaray ble trukket som motstander for den lille klubben fra de svenske skogene.

3-1 sammenlagt over to kamper sendte sjokkbølger tyrkisk fotball nok ikke har opplevd siden lille Tromsø fra Norge gjorde det samme i samme turnering og mot samme lag tilbake i 2005.

Fola Esch ble slått komfortabelt 3-1 sammenlagt i den neste kvalifiseringsrunden før greske PAOK ventet i det siste hinderet før gruppespillet.

Og med et 1-3-tap på bortebane i det første oppgjøret tenkte de fleste at det var over. Men etter 2-0 hjemme ble det skrevet historie og Östersund er det eneste svenske laget til å forsvare Sveriges ære i Europa denne sesongen.

Graham Potter Östersund

Graham Potter er mannen som står bak eventyret Östersund. Han tok over klubben når de enda var i superettan.

Scoret flere mål enn Real Madrid

I gruppespillet har Östersund vunnet begge oppgjørene mot Zorya Lugansk, mens Hertha Berlin ble slått 1-0 i det første oppgjøret hjemme i Sverige.

Og mot gruppens antatt vanskeligste motstander Athletic Bilbao ble det et knepent 0-1-tap på bortebane. På hjemmebane derimot klarte svenske 2-2, og har dermed scoret flere mål på Athletic denne sesongen enn det Real Madrid har klart (0-0 i helgen).

Tabelljumbo

Hertha Berlin er før den siste spillerunden allerede ute av kampen om å kvalifisere seg for sluttspillet på nyåret, og den tyske hovedstadsklubben kan dermed konsentrere seg om Bundesliga.

Der går det heller ikke så godt. Klubben som havnet på sjetteplass i fjorårssesongen og dermed sikret seg plass i Europa League ligger så langt på en tolvteplass i den tyske toppdivisjonen.

Det er dog kun fem poeng opp til sjetteplassen, så sesongen kan enda reddes for Rune Almenning Jarstein, Per Ciljan Skjelbred og resten av Hertha-laget.

Skader og suspensjoner

Ôstersund har kun spilt én tellende kamp siden Allsvenskan-sesongen var slutt for litt over en måned siden, 2-0-seieren hjemme mot Zorya Lugansk. Troppen er derfor kanskje litt rusten, men det er ingen skader å melde om fra svenskene.

For hjemmelaget sin del er Vladimir Darida ventet tilbake fra sin kneoperasjon rundt årsskiftet mens det er usikkert når Valentin Stocker og Julian Schieber er tilbake i trening.

Olympiastadion Berlin

Kampen spilles på Hertha BSCs hjemmebane, Olympiastadion i Berlin. kapasiteten er 75.000 tilskuere, men det blir nok ikke engang halvfullt i torsdag kveld.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Kampen vil være tilgjengelig på tv-kanalen Eurosport Norge i tillegg til på live-streamingstjenesten Eurosport Player.

Odds på kampen mellom Hertha Berlin og Östersunds FK.

Hertha er gjort til kun ørsmå favoritter av bookmakerne med en odds på 2.37 hos for eksempel bet365. Tror man Östersund tar alle tre poengene med hjem til Sverige er oddsen 3.30, det samme som for uavgjort.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler