Hertha BSC og Borussia M’gladbach avslutter Bundesliga-lørdagen

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach
Olympiastadion, Berlin
Lørdag klokken 18.30

Lørdagens siste Bundesliga-kamp blir spilt på Olympiastadion der Hertha Berlin tar i mot Borussia Mönchengladbach. Få live stream til kampen her.

Begge spilte uavgjort forrige serierunde

Hertha Berlin kommer fra en målrik 3-3-kamp mot Wolfsburg i runde 11 av årets Bundesliga mens Mönchengladbach-laget ikke klarte å overliste et svakt Mainz-lag hjemme (1-1).

Begge troppene skal være godt uthvilte og kampklar da begge klubbene har gitt spillerene ekstra hvile nå når det har vært landslagspause den siste uken.

Hertha Berlin

Hertha har ikke fulgt opp den gode fjorårssesongen og kan se langt etter et nytt Europa-eventyr om ikke formen forbedrer seg betraktelig. Så langt har klubben en form på 3 seire, fem uavgjorte og tre tap (3-2-1 hjemme), noe som plasserer dem på en ellevteplass på tabellen med 14 poeng.

Heller ikke i Europa League går det særlig bra for hovedstadsklubben, der fire poeng på seks kamper gir dem en sisteplass i sin gruppe. Men med to kamper igjen er det bare tre poeng opp til gruppelederen, så det er enda håp for videre Europacup-spill på nyåret.

Hovedtrener Pal Durdai er ventet å starte i sin typiske 4-4-2-formasjon med Rune Almenning jarstein i mål og Per Ciljan Skjelbred i en av de sentrale midtbaneposisjonene.

Olympiastadion Berlin

Kampen spilles på Tysklands nasjonalarena, Olympiastadion i Berlin, som også er Hertha Berlins hjemmebane.

Borussia Mönchengladbach

Mönchengladbach har vært svært ujevne i sesongåpningen av årets Bundesliga og står så langt med fem seire, tre uavgjorte og tre tap. Det plasserer dem på en åttendeplass så langt med 18 poeng, fire mer enn lørdagens hjemmelag.

På de første elleve serierundene har Borussia Mönchengladbach som nevnt tapt tre kamper, og de tre tapene har alltid kommet med tre kampers mellomrom. Og gjett hva, lørdag er det tre kamper siden det forrige tapet kom.

Skader og suspensjoner

Niklas Stark (leggskade) og Vladimir Darida (kne) er ventet tilbake i trening i løpet av den neste måneden mens Valentin Stockers (menisken) status ikke er kjent. Karim Rekik (syk), Palko Dardai (tåskade), Mitchell Weiser (hofteskade), Matthew Leckie (lårskade) og Fabian Lustenburger (leggskade) er alle listet som tvilsom mens Julian Schieber er tilbake i trening.

For Mönchengladbach sin del er Laszlo Benes (brukket fot) tilbake i trening i løpet av et par uker mens Tobias Strobls (kneskade) forventede comeback er satt til februar neste år. Ibrahima Traore (lårskade) og Jonas Hofmanns (kneskade) status er usikker men både Raul Marcelo Bobadilla (hofteskade) og Mamadou Doucoure (lårskade) er tilbake i trening.

Tidligere møter

Hertha Berlin og Borussia Mönchengladbach har møtt hverandre totalt 34 ganger i alle turneringer og Mönchengladbach har et lite historisk overtak med sine 14 seire mot Herthas 12.

Den forrige sesongen endte det med hjemmeseier i begge oppgjørene mellom de to klubbene. Hertha vant 3-0 hjemme i november for ett år siden mens Mönchengladbach vant sin hjemmekamp 1-0 i april i år.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler