Dortmund jakter tidenes beste sesongstart mot Hamburg

Hamburger SV – Borussia Dortmund
Volksparkstadion, Hamburg
Onsdag klokken 20.30

Med to strake tap i sekken skal Hamburg bryne seg på serieleder Borussia Dortmund på hjemmebane. Les mer og finn live stream til kampen her.

Aldri tapt tre på rad med Markus Gisdol

Hamburg startet sesongen glimrende med en 1-0 seier over Augsburg på hjemmebane i den flrste serierunden før de vant 1-3 borte mot Köln i den andre.

Men så har det blitt et skuffende 0-2 tap på hjemmebane for forrige sesongs overraskelseslag RB Leipzig før Hannover ble for sterke på bortebane i den forrige runden i en kamp som endte 2-0.

Taper Hamburg onsdag kveld vil det være første gang laget taper tre kamper på rad under nåværende manager Markus Gisdol.

Markus Gisdol

Hamburgs manager Markus Gisdol.

Toppet tabellen siden første runde

Borussia Dortmund har for første gang i klubbens historie toppet serien helt siden den første serierunden var ferdigspilt fire runder på rad. Vinner de med étt mål mot Hamburg så må andreplass Hannover vinne med mer enn syv mål borte mot Freiburg for å overta tabelltoppen.

Dortmund har så langt vunnet 0-3 borte mot Wolfsburg, 2-0 hjemme mot Hertha Berlin, spilt 0-0 borte mot Freiburg og vunnet hele 5-0 hjemme mot Köln. Dette er kun andre gang i historien klubben har fått fire runder på starten av sesongen uten å slippe inn mål.

Vinner av kampen vil bli historisk

Om Hamburg skulle vinne onsdagens kamp vil det bli deres seier nummer 500 på hjemmebane i den øverste tyske ligaen, deres 499 er tredje mest bak Bayern (659) og Bremen (514).

Skulle Dortmund på sin side vinne så vil det være deres seier nummer 750 totalt i den øverste tyske ligaen, kun Bayern (1046) og Bremen (761) har mer.

Tidligere møter

De to klubbene har møtt hverandre 48 ganger i den øverste serien siden 1993/94 og det er Dortmund som har vært det klart beste laget dem i mellom de siste 25 årene med sine 23 seire.

Hamburg på sin side har vunnet 14 av oppgjørende, åtte av dem på hjemmebane. Dortmund har vunnet ni av 24 bortekamper mot Hamburg.

I fjor endte det tilsvarende oppgjøret med 2-5 seier til Borussia Dortmund, som også vant sin hjemmekamp med 3-0. Hamburgs forrige seier mot Dortmund kom på hjemmebane i november 2015 da de vant 3-1.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget må klare seg uten Rick Van Drongelen, Filip Kostic, Aaron Humt, Nicolai Müller og Bjarne Thoelke. Mens Bobby Wood og Mats Köhlert er usikre.

Bortelaget har Marcel Schmetzer, Andre Schürrle, Sebastian Rode, Eric Durm, Raphael Guerreiro og Marco Raus definitivt ute mens Jeremy Toijan og marc Batra er usikre.

Volksparkstadion

Kampen spilles på Volksparkstadion i Hamburg.

Hvordan live streamer du kampen?

Per dags dato er det ingen distrubitører som har kjøpt rettighetene til Bundesliga i Norge. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt muligheter for dem som er glad i tysk fotball. Bet365 sender nemlig både denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Det eneste du behøver er en aktiv konto hos dem så ser du denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på konto eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra hele verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler