Gjestene kommer uten sin største stjerne – Men fortsatt en tøff oppgave for Rosenborg

For borteoppgjøret mot RB Salzburg 25. oktober: KLIKK HER!

RB Leipzig tapte noe overraskende hjemme mot Red Bull Salzburg i sin første kamp, og det er dermed to lag i poengnød som møtes på Lerkendal i kveld. Da kan det raskt bli god underholdning.

Rosenborg – RB Leipzig
Lerkendal stadion, Trondheim
Europa League, gruppe B
Torsdag klokken 18:55

Det var få som ikke syntes at det var fortjent når innbytter Leigh Griffith tre minutter før full tid satt inn seiersmålet for Celtic i den første runden i gruppe B på Celtic Park. Rosenborg ble rundspilt store deler av kampen, akkurat som møtet mellom de to lagene i Champions League-kvalifiseringen tidligere i sommer.

I helgen gikk Rosenborg på et surt tap borte mot rivalene i Molde, og ga dermed en gavepakke til Brann som var fire poeng bak Rosenborg på tabellen før helgens serierunde. Men Brann utnyttet ikke fordelen og gikk selv på et tap borte mot Tromsø, og dermed har Rosenborg fortsatt fire poeng å gå på i kampen og gullet i årets utgave av Eliteserien. Det er seks seriekamper igjen å spille.

Men Rosenborg kjemper på flere fronter denne høsten, i tillegg til å være klar for semifinale i cupen er det altså fem kamper igjen å spille i gruppespillet i Europa League. Og først ut er hjemmekampen mot RB Leipzig.

Leipzig tapte 2-3 hjemme for Red Bull Salzburg i den første kampen, Fredrik Gulbrandsen ble matchvinner for bortelaget på Red Bull Arena. Dermed kan vi forvente et Leipzig-lag som er meget interessert i å ta med seg alle de tre poengene fra Lerkendal i kveld. Men tyskerne er ikke alt for gode på bortebane, forrige sesong endte med seks seiere, fire uavgjorte og syv tap på bortebane i Bundesliga, og så langt står de med 1-1-1 denne sesongen.

Lagnyheter

Og de må klare seg uten kanskje lagets største stjerne i Trondheim i dag. Svenske Emil Forsberg er nemlig ute med skade, som han har vært så alt for mange ganger de to siste sesongene. Også Kevin Kampl er igjen i Øst-Tyskland.

Rosenborg må også klare seg uten sin største stjerne, men Nicklas Bendtner kan være tilbake i spill allerede til helgen da nedrykkstruede Sandefjord kommer på besøk på Lerkendal. Også Birger Meling, På Andre Helland og Samuel Adegbenro er ute, mens Anders Trondsen er usikker.

Forventede lagoppstillinger

Rosenborg: Hansen; Eggen Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Gersbach; Jensen, Denic, Konradsen; Levi, Søderlund, Jebali

RB Leipzig: Gulacsi; Laimer, Konate, Ilsanker, Upamecano, Saracchi; Sabitzer, Demme, Stierlin; Paulsen, Werner

TV og live stream

TV2 har kjøpt rettighetene til å sende Europa League denne sesongen og kampen er derfor tilgjengelig på deres kanaler. Du kan se kampen mellom Rosenborg og RB Leipzig på TV2 Zebra eller på strømmetjenesten TV2 Sumo.

  • Sarpsborg 08 er klar for sin aller første gruppespillskamp på hjemmebane når de tar imot Sander Berge og Genk etter Rosenborg-kampen er ferdigspilt.

Oddstips til kampen

Rosenborg har vært gjerrig så langt i Europa, og er for det meste bunnsolide bakover. De har Eliteseriens beste målvakt, men mangler landslagsback Birger Meling som er ute med skade.

Danske Yussuf Poulsen scoret to mål i helgens seier borte mot Hoffenheim, og Timo Werner er også en målfarlig spiller. Rosenborgs forsvar skal få det tøft mot de to, men vi tror Rosenborg for det meste skal klare å holde unna.

Men som i Glasgow tror vi det ryker til slutt for trønderne, og går for U/B til pause/fulltid, det gir fine 5.00 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler