Berlin-derby: Spilltips til kampen mellom Hertha Berlin og Union Berlin

Olympiastadion Berlin

Vil du streame Berlin-derbyet? Gjør det hos Unibet!

Både spill på og se kampen live!

?? Tilgjengelig i Norge! ??

Dette er nemlig første sesong i historien at vi har derbyer i Bundesliga mellom to klubber fra det som var henholdsvis Vest- og Øst-Berlin. Og det er heller ikke et typisk derby-preg over kampene mellom de to klubbene.

Faktisk er det et svært godt forhold mellom fanskaren til de to klubbene. Før murens fall pleide Hertha-fans å ta turen til Alte Försterei for å støtte Union, som en dissens mot den øst-tyske stat, vest-berlinere hadde nemlig lov å krysse grensen.

Og Union-fans pleide å reise østover for å støtte Hertha Berlin når klubben fra Vest-Berlin spilte Europacup-kamper i Øst-Europa. Alle fra Berlin så på seg selv som fans av hele byen.

Men nå er det 2020, 30 år siden Berlin-murens fall, og forholdet mellom de to klubbene har blitt mer likt andre sunne byrivalerier, et vennlig rivaleri.

Tabellnaboer

Det første oppgjøret endte med en 1-0-seier til Union Berlin på hjemmebane, etter et sent mål på straffespark. Det er med andre ord et revansjesugent Hertha Berlin som tar imot byrivalene fredag kveld.

De to klubbene er også tabellnaboer for tiden, plassert på ellevte- og tolvteplass, med henholdsvis 31 og 30 poeng.

Etter denne runden er det syv serierunder igjen i Bundesliga, og det tyske fotballforbundet forventer å kunne avslutte ligaen innen juni måned er omme, om alt går etter planen.

Hvem vinner Berlin-derbyet?

Hertha Berlin overbeviste oss når de vant hele 3-0 borte mot Hoffenheim forrige lørdag, og viste tidvis glimrende angrepsfotball med både Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred med fra start.

Union Berlin gikk på et hederlig 0-2-tap hjemme for ligaleder og regjerende mestere Bayern München søndag. Formen spiller ikke så mye rolle nå, og omstendinghetene gjør det selvsagt enda vanskeligere å spå et utfall.

Men vi ble imponert over Hertha forrige helg, og holder en knapp på fredagens hjemmelag.

Vi tror det ender 2-1.

Spill på kampen hos Unibet:

TV og live stream kampen mellom Hertha Berlin og Union Berlin

Unibet sender dette oppgjøret i Norge, som de gjør med alle andre Bundesliga-kamper. Alt du behøver er en aktiv konto.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Vil du streame Berlin-derbyet? Gjør det hos Unibet!

Både spill på og se kampen live!

?? Tilgjengelig i Norge! ??

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler