Borussia Dortmund jakter rekord det vil «bli umulig å slå»

Borussia Dortmund har fått en glimrende start på årets Bundesliga-sesong og skal prøve å fortsette rekken med kamper uten tap mot Borussia M’gladbach lørdag kveld. Vi gir deg live stream til kampen!

North Rhine-Westphalia derby

De to lagene kommer begge fra staten North Rhine-Westphalia, noe som desidert kommer til å gi kampen en ekstra dimensjon, dog ikke like intenst som når Dortmund tar i mot Schalke 04.

Borussia Dortmund er den klart mest suksessfulle klubben av de to, og også i de seneste årene har Dortmund vist seg som en av de absolutt beste klubbene i Tyskland.

Borussia Dortmund fans

Borussia Dortmunds fans er kjent for å være noen av verdens beste, her fra en kamp mot erkerival Schalke 04.

Tidenes beste sesongstart

Borussia Dortmund har for første gang i klubbens historie toppet serien helt siden den første serierunden var ferdigspilt fem runder på rad, og årets sesongstart er allerede den beste i klubbens historie. 13-0 i målforskjell på de første fem kampene sørger også for ligarekord, ingen andre Bundesliga-lag har noensinne holdt nullen i alle de fem første rundene.

Borussia Mönchengladbach på sin side har hatt en sesongstart helt på det jevne med to seire, to uavgjorte og étt tap.

Tapet kom noe overraskende hjemme mot Eintrach Frankfurt i den tredje runden. Ellers har laget vunnet mot Köln (1-0) og Stuttgart (2-0) og spilt uavgjort mot Augsburg (2-2) og RB Leipzig (2-2).

Les hvordan du får streamet av fra Bundesliga i Norge her.

Dortmund vunnet alle oppgjørene de to siste sesongene

Dortmund har scoret hele 14 mål og vunnet alle fire oppgjørene de to siste sesongene. I Fjor ble det 4-1 på hjemmebane og 2-3 på bortebane.

Totalt har lagene møttes 42 ganger i Bundesliga siden 1993/94-sesongen og det er Dortmund som også historisk har et klart overtak over Mönchengladbach.

På de 42 kampene har det blitt seier til Dortmund i halvparten av kampene, 21, mens Mönchengladbach har stukket av med seieren 11 ganger, 10 har endt med uavgjort.

Skader og suspensjoner

Marco Raus er som kjent ute med en alvorlig kneskade og vil ikke bli å se på banen igjen før tidligst neste år. I tillegg så må hjemmelaget klare seg uten Raphael Guerreiro, Erik Durm og Marcel Schmelzer som alle fortsatt er ute i opptil flere uker. Mario Götze og Marc Bartra har lidd tilbakeslag den siste tiden og er tvilsomme til lørdagens oppgjør.

Bortelaget på sin side må klare seg uten Ibrahima Traoré, Vincenzo Grifo, Yann Sommer, Christoph Kramer, og Josip Drmic som alle er ute i flere uker med forskjellige skader. Det er ingen suspensjoner på grunn av gule eller røde kort for noen av lagene.

Signal Iduna Park

Kampen spilles på Signal Iduna Park, også kjent som Westfallenstadion.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er dessverre ingen distrubitører som har kjøpt rettighetene til Bundesliga i Norge, så kampen kommer ikke til å bli vist på norske tv-skjermer.

Bet365 vil derimot ha den tilgjengelig på sin live streamingstjeneste kostnadsfritt for alle som har en aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har brukt kontoren til å plassere et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen i tillegg til tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og andre ligaer fra hele verden.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler