Bayern kan si farvel til Dortmund i Bundesliga lørdag kveld

Borussia Dortmund – Bayern Munchen
Signal Iduna Park, Dortmund
Lørdag klokken 18.30

Nummer to og en på Bundesliga-tabellen møtes til dyst på Signal Iduna Park lørdag kveld. Vi gi deg siste nytt og live stream til kampen her.

Skuffer i Champions League

Borussia Dortmund tok i mot APOEL Nikosia på hjemmebane i Champions League onsdag og skulle revansjere det skuffende 1-1-resultatet i motsatt oppgjør to uker før.

Men Raphaehl Guerreiros mål etter en halvtime skulle vise seg å ikke være nok, APOEL utlignet til 1-1 ved Mickael Poté etter 51 minutter, og det ble ikke flere mål i kampen.

Tottenham og Real Madrid er de to siste lagene i gruppen og så langt leder Tottenham med 10 poeng etter fire kamper, Real Madrid har syv og Borussia Dortmund og APOEL har to.

Så og si klar for utslagsrundene

Da går det langt bedre med Bayern Munchen som tirsdag vant 1-2 borte mot Celtic, som de også slo 3-0 hjemme to uker før.

Med to kamper igjen er Bayern Munchen nødt til å tape begge to for ikke å gå videre til utlslagsrundene. PSG leder med 12 poeng, Bayern har ni, Celtic tre og Anderlecht har null.

Signal Iduna park

Fått forsprang i Bundesliga

Borussia Dortmund hadde en av sine beste sesongstarter i historien denne sesongen men har ikke vunnet noen av sine tre siste kamper, forrige helg endte med tap hele 4-2 for hannover på bortebane.

Med tapet for Hoffenheim i den tredje serierunden og Dortmund sin gode form så det ut til at det skulle bli tøft for Bayern Munchen å holde følge denne sesongen.

Men tre seire på rad har sørget for at forspranget er spist opp og Bayern Munchen leder nå Bundesliga med tre poeng ned til rivalene fra Borussia Dortmund.

Tidligere møter

Som de to største klubbene i Tyskland er det ikke sjelden de to klubbene møtes opptil flere ganger hver sesong, og siden 1992 har de to møttes hele 64 ganger i alle turneringer.

Det har endt med seier til Bayern Munchen i nesten halvparten av dem, 31, mens Dortmund har overlisten konkurentene fra sør-Tyskland ved 17 anledninger. 16 har endt med uavgjort.

Sist lagene møttes var i sommerens tyske supercup-finale, der Bayern Munchen vant på straffespark. Forrige sesong slo Dortmund ut Bayern Munchen på bortebane i semifinalen i den tyske cupen.

I Bundesliga i fjor vant begge klubbene hver sin hjemmekamp. Det endte 1-0 i tilsvarende oppgjør mens Bayern Munchen vant hele 4-1 på hjemmebane.

Skader og suspensjoner

Marco Reus er fortsatt langtidsskadet for Borussia Dortmund mens Lukasz Piszczek og Sebastian Rode enda er ute noen uker til. I tillegg er Dan-Axel Zagadou suspendert grunnet sitt røde kort i den forrige seriekampen.

Både Manuel Neuer og Franvk Ribery er ventet tilbake i januar for Bayern Munchen, mens Juan Bernat og Thomas Müller er ventet tilbake i midten av denne måneden.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til Bundesliga i Norge så langt. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt muligheter for dem som er glad i tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365 så ser du denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler