Bayern München er klare favoritter hjemme mot kriserammede Köln onsdag

Bayern München – 1. FC Köln
Allianz Arena, München
Bundesliga, runde 16
Onsdag klokken 20.30

Kun seier er godt nok for Bayern München onsdag mot Köln som står med tre poeng på 15 kamper så langt i Bundesliga. Les mer og få live stream til kampen her.

Trygg ledelse i ligaen

Bayern Münchens to tap så langt denne sesongen er allerede en tangering av antall tap de ble påført totalt forrige sesong i ligaen, og de 82 poengene de samlet totalt i fjor ser ikke mulig ut i år.

Men fjorårets største utfordrer RB Leipzig, som også er nærmeste motstander så langt denne sesongen, har hatt en formsvikt den siste tiden, og Bayern München har dermed en fin åttepoengs luke på toppen av tabellen.

I helgen sørget Arturo Vidal for at de regjerende mesterne vant 1-0 borte mot Eintracht Frankfurt i det som totalt sett var en svak og kjedelig fotballkamp.

Raknet totalt i helgen

Stefan Ruthenbecks første kamp som manager for Köln etter at peter Stöger fikk sparken for to uker siden så lenge ut til å bli en svært etterlengtet opptur for den kriserammede klubben.

Allerede etter 30 minutter ledet hjemmelaget 3-0 mot Freiburg, og årets første ligaseier burde vøre innen rekkevidde. Men Freiburg utlignet til 3-3 i løpet av kampen før de fikk straffe hele fem minutter på overtid.

Den satt Nils Pettersen trygt i mål og Kölns tolvte tap på femten serierunder var et faktum. Med tre uavgjorte og tre poeng er klubben som kom på femteplass i fjor Bundesligas desiderte bunnlag.

Tidligere møter

Og femteplassen kom blant annet takket være gode resultater som 1-1 i tilsvarende oppgjør i fjor. Dog vant Bayern München sin bortekamp mot Köln hele 3-0.

Totalt har klubbene møttes 38 ganger i løpet av de siste 25 årene i serie og cup. Bayern er det klart beste laget historisk med sine 23 seire mot Kölns fem, ti har endt med uavgjort.

Skader og suspensjoner

I tillegg til langtidsskadde Manuel Neuer, som er ventet tilbake i mars, har Bayern München Arjen Robben, Juan Bernat og Thiago alle ute i alt fra ca en uke til ut i januar.

Jonas Hector er forventet tilbake neste uke for Köln etter å ha vært ute med skade siden midten av september, mens Jhon Cordoba, Marcel Risse og Jorge Meré alle er ventet tilbake rundt årsskiftet.

Se Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på TV i Norge.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og alle andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler