Bayern Munchen må vinne lørdag for å sikre tabelledelsen

Bayern Munchen – Hannover 96
Allianz Arena, Munchen
Bundesliga
Lørdag klokken 15.30

Bayern Munchen ruver alene på toppen av Bundesliga-tabellen, til tross for sesongens andre ligatap forrige helg. Lørdag venter nyopprykkede Hannover på Allianz Arena.

Tre poengs luke

Det så lenge ut til at Borussia Dortmund skulle bli det ledende laget i årets Bundesliga, da de etter åtte serierunder fortsatt var ubeseiret og ledet tabellen klart.

Men Bayern Munchens fremste konkurenter de senere årene har fått en voldsom formdupp de siste fem serierundene og Bayern Munchen har tatt over ledelsen, nå hele åtte poeng foran de gulkledde.

Nærest på tabellen før denne serierunden er RB Leipzig, som også var den klubben som ga Bayern Munchen hardest kamp om seriegullet også i fjor.

Før møtet med Hoffenheim på samme tidspunkt som Bayern Munchens kamp er RB Leipzig tre poeng bak serielederene.

Sesongens andre tap

Bayern Munchen tapte sesongens første seriekamp allerede i den tredje serierunden da Hoffenheim ble for sterke på bortebane og vant 2-0.

Og forrige helg kom sesongens andre tap da serielderene gjestet Borussia Mönchengladbach. Thorgan Hazard og Matthias Ginter ga vertene en 2-0-ledelse mens Arturo Vidal ga Bayern Munchen et trøstemål og fastsatte resultatet til 2-1.

Henger med på midten av tabellen

Hannover er et av de nyopprykkede lagene i årets Bundesliga etter å ha vært på en snarvisitt ned i 2. Bundesliga forrige sesong.

Og de har åpnet sesongens Bundesliga greit med fem seire, fire uavgjorte og fire tap på sine første 13 seriekamper. Det plasserer dem på en tiendeplass så langt med 19 poeng, kun étt poeng bak sjetteplass som gir kvalifisering til Europa League.

Forrige serierunde spilte Hannover uavgjort 1-1 hjemme mot det andre laget som rykket opp fra 2. Bundesliga før denne sesongen, Stuttgart.

Tidligere møter

Med 22 seire mot Hannovers fire har Bayern Munchen et solid historisk overtak på de totalt 30 møtene lagene i mellom i alle turneringer de siste årene.

Med Hannover i 2. Bundesliga forrige sesong var det ingen møter dem i mellom, men Bayern Munchen stakk av med alle tre poengene i begge møtene i sesongen 2015/16.

Da vant de først bortekampen 1-0 før det endte 3-1 i tilsvarende oppgjør på Allianz Arena. Hannover har ikke vunnet mot Bayern Munchen siden de vant 2-1 hjemme i Bundesligaen oktober 2011.

Skader og suspensjoner

I tillegg til langtidsskadde Manuel Neuer er skadelisten til Bayern Munchen langt som et vondt år. Franck Ribery og Thiago er ventet tilbake henholdsvis i midten av denne måneden og slutten av den neste.

Thomas Müller, David Alaba, Arjen Robben, James Rodriguez og Juan Bernat er alle utilgjengelige, men det er usikkert når de er spilleklar.

For Hannover sin del er Jonathas ute resten av året med en ankelskade, mens Uffe Bech og Felipe er forventet tilbake omtrent på sammen tid. Edgar Prib er det verre med, hans kneskade er ventet å holde han på sidelinjen resten av sesongen.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler