Første kamp for Jupp Heynckes i hans fjerde Bayern Munchen-periode

Jupp Heynckes skal lede Bayern Munchen ut sesongen etter at Carlo Ancelotti fikk fyken. Les mer om den første kampen til den tidligere pensjonisten og finn live stream her.

Misfornøyde spillere

Etter Bayern Munchens skuffende 3-0 tap borte mot PSG i den forrige Champions League-kampen var det nok for flere av lagets stjernespillere.

De mente blant annet at treningene ikke var gode nok, de fikk ikke lov til å ha organiserte egentreninger og de reagerte blant annet på at enkelte trenere røykte inne i garderoben.

Det sto mellom spillerene og treneren for styret i Bayern Munchen og det sier seg selv hva som er det enkleste valget å ta da.

Robert Lewandowski

Ble trippelmester sin siste sesong

Den første kampen uten hovedtrener var borte mot Hertha Berlin i Bundesliga, en kamp som endte 2-2. Tidligere assistenttrener Willy Sagnol fungerte da som hovedtrener.

Men i landslagspausen var Heynckes igjen klar for å ta fatt på oppgaven med å lede Tysklands største klubblag, en jobb han har gjort meget bra før.

Sesongen han pensjonerte seg, 2012/13-sesongen, endte nemlig med trippeltriumf for Heynckes og Bayern Munchen. De vant både Bundesliga, den tyske cupen og Champions League.

Fem poeng bak Dortmund

Bayern Munchen har ikke fått den verste starten på årets Bundesliga-sesong med fire seire, to uavgjorte og ett tap på de første syv kampene.

Men takket være tidenes beste sesongstart for Borussia Dortmund er det hele fem poeng opp til rivalene allerede, og Bayern Munchen bør vinne hjemmekamper som lørdagens for å henge med i tittelkampen.

Borussia Dortmund på sin side møter overraskelseslaget fra i fjor, RB Leipzig på hjemmebane, en betydelig tøffere oppgave enn Bayern sin.

Skuffende sesongstart

Freiburg hadde en meget bra sesong i fjor der de til slutt havnet på syvendeplass på tabellen, noe som ga plass i årets tredje kvalifiseringsrunde av Europa Leauge. Der møtte de slovenske Domzale som sendte de på hodet ut i sommer med 2-1 sammenlagt.

Og starten på Bundesliga har heller ikke levd opp til fjoråret. Så langt ligger laget på fjortendeplass med syv poeng på syv kamper. Laget har kun vunnet én kamp så langt.

Det var i den forrige serierunden da de slo 1899 Hoffenheim med 3-2 hjemme. I den tredje serierunden holdt de Borussia Dortmund til 0-0 hjemme, det eneste poengtapet til Dortmund så langt i sesongen.

Skader og suspensjoner

Lørdagens hjemmelag har fortsatt Manuel Neuer og Franck Ribéry ute med ett brukket ben og en kneskade til over på nyåret, mens David Alaba og Arturo Vidal har fått småskader i landslagspausen og er usikker til oppgjøret.

For Freiburg sin del er Yoric Ravet suspendert på grunn av et rødt kort han fikk i slutten av september mens Amir Abrashi og Manuel Gulde enda er skadet i noen uker til.

Bortelaget må også mest sannsynlig klare seg uten Vincent Sierro, Marc-Oliver Kempf og Jonas Meffert som alle har vært uaktuell i flere uker grunnet muskel- og fotskader.

Tidligere møter

Forrige sesong stakk Bayern Munchen av med seieren i begge oppgjørene mot Freiburg. De vant 4-1 hjemme og 1-2 på bortebane.

Ellers har lagene møttes totalt 34 ganger i Bundesliga siden 1993/94-sesongen pg Bayern Munchen har vunnet 24 av dem, mot Freiburgs fire. Freiburg har dog aldri vunnet som bortelag mot Bayern Munchen.

Allianz Arena

Hvordan live streamer du kampen i Norge?

Enn så lenge er det ingen distrubitører som har kjøpt rettighetene til Bundesliga i Norge. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt muligheter for dem som er glad i tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos dem så ser du denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler