Bayern må vinne med fire mål over PSG for å vinne gruppe B

Bayern Munchen – Paris Saint-Germain
Allianz Arena, Munchen
Champions League, gruppe B
Tirsdag klokken 20.45

Begge lag er klare for 16-delsfinale i Champions League, men Bayern kan stjele førsteplassen i gruppen fra PSG med seier. Les siste nytt før avspark her.

Vant første oppgjøret 3-0

Paris Saint-Germain står så langt uten poengtap i årets gruppespill av Champions League og har smått utrolige 24-1 i målforskjell på de fem kampene som er spilt.

Bayern Munchen følger på plassen bak med 12 poeng, tre mindre enn PSG. Bayern sitt éne poengtap kom mot nettopp PSG, da de tapte 0-3 på bortebane i gruppespillets andre kamp.

Det var også dråpen som fikk begeret til å renne over for styret i Bayern Munchen, og manager Carlo Ancelotti måtte ta sin hatt å gå. Han har blitt erstattet av Jupp Heynckes som leder laget ut sesongen.

Det betyr at Bayern Munchen er nødt til å vinne med minst tre mål over PSG tirsdag kveld, da innbyrdes oppgjør er det som blir brukt til å skille lagene ved lik poengsum.

De to andre lagene i gruppen, Celtic og Anderlecht møtes på Celtic Park i Glasgow på samme tidpunkt. Der er Anderlecht nødt til å vinne med tre mål eller mer for å ta tredjeplassen til Celtic, og dermed være sikret spill i Europa Leagues sluttspill på nyåret.

Leder Bundesliga klart

Bayern Munchen har etter en ørlite varierende sesongstart etter hvert tatt over ledelsen i Bundesliga, og leder nå serien ganske klart etter 3-1-seieren over Hannover i helgen.

Seks poeng er det nå ned til RB Leipzig på andreplass, og forventet hovedutfordrer Borussia Dortmund er nå hele ti poeng bak de regjerende seriemesterene.

Gikk på overraskende tap

Paris Saint-Germain har en klar ledelse i franske Ligue 1, til tross for at de gikk på et meget overraskende 1-2-tap borte mot Strasbourg i helgen, PSGs første ligatap denne sesongen.

Det er fortsatt hele ni poeng ned til de næreste lagene på tabellen, Lyon og Monaco, og mye skal skje videre i årets sesong for at PSG ikke skal stikke av med sesongens ligatittel.

Kampstatistikker:

  • Bayern Munchen må vinne med fire mål eller mer for å kunne vinne gruppe B.
  • Bavarierene har vunnet sine to siste hjemmekamper mot PSG, med en målforskjell på 7-1.
  • Robert Lewandowski har scoret 19 mål for Bayern denne sesongen i alle turneringer, inkludert to i Champions League.
  • Bayern har blitt kronet europeiske mestere fem ganger, senest i sesongen 2012/13.
  • Bayern er ubeseiret på Allianz Arena etter at Jupp Heynckes tok over.
  • Neymar har scoret 15 mål på 17 kamper for PSG siden overgangen fra Barcelona i sommer.

Skader og suspensjoner

Manuel Neuer og Thiago er fortsatt langtidsskadet for Bayern Munchen sin del, mens Arjen Robben trolig også må stå over grunnet en muskelskade. Men til glede for hjemmefansen var Thomas Müller tilbake i helgens seier over Hannover og vil trolig også spille tirsdagens Champions League-kamp.

For PSG sin del er det kun Thiago Motta som er utilgjengelig grunnet en kneskade, og det er ingen ute med karantene hverken på PSG eller Bayern Munchen.

Hvor ser man Bayern Munchen mot PSG?

Kampen vil bli vist på tv-kanalen Viasat Sport Extra, i tillegg til Viasat sin egen live-streamingstjeneste Viaplay.

Odds på Bayern Munchen – PSG

Bet365 har satt svært høy og god odds på begge lag, så her er det muligheter for en god gevinst om man spiller på rett resultat.

Bayern Munchen: 2.50

Uavgjort: 3.80

PSG: 2.75

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler