Wolfsburg besøker BayArena og Bayer Leverkusen søndag

Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg
BayArena, Leverkusen
Søndag klokken 15.30

Tabellnaboene Bayer Leverkusen og Wolfsburg møtes til duell på BayArena søndag ettermiddag. Les mer og finn live stream til kampen her.

Jevn start på sesongen

De to lagene har begge åpnet årets Bundesliga-sesong helt på det jevne, og befinner seg på henholdsvis ellevte og tolvteplass på tabellen.

Bayer Leverkusen har så langt vunnet to, spilt to uavgjorte og tapt tre på de syv første serierundene. I serierunden før landslagspausen ble det 1-1 borte mot Schalke.

Laget har så langt spilt tre hjemmekamper og har enda ikke tapt på BayArena. Den første hjemmekampen endte med 2-2 mot Hoffenheim, før det ble 4-0 mot Freiburg og 3-0 mot Hamburg.

Spilte uavgjort mot Bayern Munchen

Wolfsburg på sin side har kun vunnet én kamp så langt, men med fire uavgjorte har det bare endt med tap to ganger. Laget har blant annet spilt uavgjort 2-2 borte mot de regjerende seriemesterene Bayern Munchen.

Seieren kom allerede i den andre serierunden borte mot Eintracht Frankfurt med 0-1. Laget har ikke tapt siden det ble 1-0 borte mot Stuttgart i den fjerde serierunden.

Siden har det blirr 1-1 hjemme mot Werder Bremen, 2-2 mot Bayern Munchen og 1-1 hjemme mot Mainz.

Unngikk såvidt nedrykk

Wolfsburg endte på en skuffende sekstendeplass forrige sesong og måtte ut i play-off for å berge plassen. Der møtte de Eintracht Braunschweig, med blant annet Gustav Valsvik på laget.

Det ble to svært jevne kamper der Wolfsburgberget plassen i Bundesliga ved å vinne både hjemme og bortekampen med 1-0. Mario Gomez og Vieirinha scoret Wolfsburgs mål.

For Bayer Leverkusen sin del var det en noe skuffende sesong der de endte på tolvteplass, langt bak kampen om medaljer og europacupspill.

BayArena Leverkusen

Bayer Leverkusens hjemmebane, BayArena.

Tidligere oppgjør

I Bundesliga har de to lagene møttes 40 ganger siden sesongen 1993/94 og statistikken er relativt jevn, med et lite overtak til Bayer Leverkusen.

De har vunnet 19 av oppgjørene mot Wolfsburgs 15. Seks av kampene har endt med uavgjort. Men ser vi på kampene med Bayer Leverkusen som hjemmelag er tallene mer klare. Da står Bayer Leverkusen med 14 seire mot Wolfsburgs éne på 20 kamper.

Skader og suspensjoner

Søndagens hjemmelag glede seg over skadefri tropp sett bort i fra langtidsskadde Tin Jedvaj. Den unge kroatiske midtstopperen har vært ute siden juli med en leggskade og er ventet tilbake i løpet av november.

For Wolfsburg ser det verre ut med flere ute med skader av forskjellige slag. John Anthony Brooks er ventet tilbake i midten av november etter å ha brukket ankelen i august mens Mario Gomez er ventet tilbake ut i neste uke etter at han også fikk en ankelskade, i starten av september.

I tillegg er Jeffrey Bruma ventet å være ute i flere uker til etter en kneoperasjon i slutten av juni. Wolfsburg må også klare seg uten Paul-Georges Ntep som fikk to gule kort i den forrige serierunden mot Mainz.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til Bundesliga i Norge så langt. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt muligheter for dem som er glad i tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365 så ser du denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler