Floyd Mayweather vs Conor McGregor – «The money fight»

Natt til søndag norsk tid går Floyd «Money» Mayweather og Conor «The Notorious» McGregor i ringen i Las Vegas når «the money fight» skal utkjempes.

Floyd Mayweather er mangedobbelt mester I boksing I forskjellige vektklasser mens Conor McGregor er den aller største profilen I UFC, Ultimate Fighting Championship.

Den nå 40 år gamle amerikaneren er en av historiens aller beste boksere, så i teorien burde ikke Conor McGregor ha en sjanse til å vinne i ringen mot han.

Men en fordel har han i forhold til Mayweather, og det er rekkevidden. Mens McGregor har en rekkevidde på 188 cm så har Mayweather en rekkevidde på 183 cm.

Omvendt bør Mayweather ha en enorm fordel fra sin lange fartstid i boksingsverdenen, som han har vært en del av i over 20 år. Han er fremdeles i fremragende fysisk form, og på grunn av hans defensive kvaliteter blir det ingen problem for han å gå alle 12 rundene.

Enige om regelendring

Klassen det skal bokses i er lett mellomvekt, noe som betyr at de maks kan veie 70 kilo ved innveiing. Det betyr også i teorien at de skal bokse med 10 oz hansker.

Men både Mayweather og McGregor har ytret ønske før kampen om å bokse med hansker som er 8 oz. Det er først og fremst en fordel for Mcgregor som er vant med å bokse med 4 oz hansker i UFC.

Mens Mayweather nok har gått med på å bokse med 8 oz hansker for å gi seg selv en mindre fordel, slik at McGregor ikke kan skylde på det i etterkant.

Floyd Mayweather er stadig ubeseiret

Floyd Mayweather

Floyd Mayweather startet sin profesjonelle boksekarriere i 1996 da han vant over meksikanske Roberto Apodaca, og siden den seieren har han aldri sett seg tilbake. Totalt 48 kamper har det blitt, og enda har han til gode å tape.

26 av seierene har kommet på knock-out mens de siste 23 er halt i land på teknisk avgjørelse. Den siste kampen han bokset, som også skulle være den siste, var mot Andre Berto i september 2015.

Conor McGregor har aldri bokset før

Conor McGregor har tatt UFC med storm de seneste årene. Han er en av de absolutt mest aktive kjemperene, og han har fått mange fans over hele verden på grunn av sin ekstravagante væremåte.

Han er en trash-talker av en annen verden og han har ikke holdt tilbake i opptakten til «the money fight».

Han ble den aller første UFC-krigeren som har vært mester i to forskjellige vektklasser på samme tid etter at han beseiret Eddie Alvarez ved UFC 205 i september i fjor.

Conor McGregor er elleve år yngre enn Mayweather, noe som kan være en liten fordel i bevegelsene. Han er en såklat finisher, og det kan bli interessant å se hvordan han gjør det mot Mayweather som er kjent for sine defensive kvaliteter.

Conor McGregor

Oddsen på «the money fight»

Når du skal se Floyd Mayweather vs Conor McGregor natt til søndag så kan du selvsagt oddse på kampen også. Mayweather er naturligvis stor favoritt, og flere eksperter har sagt at McGregor bør være helt sjanseløs mot den amerikanske bokselegenden.

Det har vært interessant å se oddsutviklingen i ukene før kampen. Fra å ligge på rundt 1.10 for seier til Mayweather hos de fleste bookmakerene ligger den nå på mellom 1.20 og 1.30. Det er ekstremt mange spekulasjoner og rykter omkring kampen, men de færreste mennesker vet hva som faktisk foregår bak kulissene.

Oddsen ser slik ut for øyeblikket hos Betsafe:

Mayweather: 1.26

Uavgjort: 40.00

McGregor: 4.25

Hvor vises Mayweather vs McGregor?

Kampen vises i Norge på Viaplay med såkalt PPV (pay per view) for 499 kroner.

Tenkt til å oddse på kampen?

Gjør du et innskudd på 500 kroner hos Betsafe får du fri tilgang til live streaming av kampen via Viaplay, pluss 1000 kr ekstra å spille for.

  1. Registrer konto hos Betsafe
  2. Gjør et innskudd på 500 kr.
  3. Åpne meldingen som du vil få på din Betsafe konto og klikk «HENT DIN KODE» så vil du motta din kode via e-post.

Hvor skal Mayweather og McGregor bokse?

Stevnet skal holdes i T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada. Det er en arena som har kapasitet på totalt 20.000 tilskuere på boksestevner.

T-Mobile Arena Las Vegas

Når starter Floyd Mayweather vs McGregor?

Kampen mellom Mayweather og McGregor er ikke den eneste som skal bokses ved stevnet i Las Vegas. Men det er selvfølgelig main event og man forventer at kampe ner i gang rundt klokken 05.00 søndag morgen norsk tid. Men dete kan også bli nærmere klokken 06.00.

Hvor mye koster en billett til «the money fight»?

Det er selvsagt stor interesse for kampen, men kampen er faktisk ikke utsolgt enda. Om du sitter hjemme i Norge og ikke har noe bedre å ta deg til i helgen så kan du få billetter til kampen for den nette sum av 1.600 dollar og oppover.

Om du i tillegg har litt lottopenger du vil bli kvitt så kan du få billetter til de aller beste plassene for 100.000 dollar.

Dessverre starter ikke Norwegian flyvninger fra Oslo til Las Vegas før 29. oktober, så belag deg på en mellomlanding eller to.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler