De styggeste spillerne og lagene i Premier League 2017/18

Premier League er kjent for å være en tøff og fysisk liga, men noen ganger kan det bli litt vel fysisk, og i løpet av en sesong er det nok av både gule og røde kort, utestengelser og karantener som blir delt ut.

Det jevner seg ut over en sesong, men det er alltid noen som er litt mer fysisk, litt mer tøff i taklingene og litt mer stygg i spillestilen enn andre spillere.

Infografikk om de styggeste spillerne og lagene i Premier League:

De styggeste spillerne og lagene i Premier League

Om du ønsker å bruke denne infografikken på din egen hjemmeside kan du kopiere linken ovenfor.

De fem styggeste spillerne

Det er fem spillere som skiller seg ut når vi skal finne de fem styggeste spillerne i Premier League i sesongen som gikk. Det er ikke nødvendigvis de fem med flest kort eller flest disiplinærpoeng, men også hvordan de oppfører seg på banen og behandler motspillerne.

Wilfred Ndidi

Wilfred Ndidi spilte en viktig rolle for Leicester denne sesongen, og spilte alt av kamper før han på slutten av sesongen måtte stå over fem kamper på grunn av karantener og skader. Men 22-åringen fra Nigeria er en viktig spiller for både Leicester og Nigeria og blir garantert å se på banen i Russland i sommer.

Jonjo Shelvey

Den tidligere Liverpool-spilleren startet Premier League-sesongen med å få et rødt kort allerede i den første ligakampen, og klarte å pådra seg enda ett før sesongen var ferdig. Jonjo er kjent for å være tøff i spillestilen, og en irriterende motspiller å spille mot.

Marko Arnautovic

West Ham-spiss Arnautovic er en skikkelig kraftplugg på 193 centimeter og pleier å vinne det meste av dueller på topp for London-laget. Hans måte å spille på kan dog tippe litt over kanten til tider, men som regel slipper han unna med det.

Granit Xhaka

Muskelbunten på midtbanen til Arsenal fikk hele 10 gule kort i sesongen som gikk, men klarte allikevel å unngå å sone en eneste dag med karantene. Er virkelig tøff i spillestilen, men med en taklingssuksess på 76% viser han at han håndterer den godt.

Nicolas Otamendi

Manchester City-stopperen har hatt en meget god sesong for seriemesterne, og sørget for sitt meget gode stopperspill for at City kun slapp inn 27 mål i løpet av 38 kamper. Stilen hans medførte dog hele ni gule kort, men han slapp unna med én kamp suspensjon.

førsteellever med de styggeste spillerne

I vår førsteellever med de styggeste spillerne har vi blant annet sett på totalsummen av disiplinærpoeng, og valgt oss ut den med mest og/eller er mest aggressiv i hver posisjon i en 4-4-2-formasjon.

Her skiller Wilfred Ndidi seg ut igjen med klart flest disiplinærpoeng på vårt lag, mens vi også har et skandinavisk bekjentskap på keeperplass i Kasper Schmeichel.

Målvakt: Kasper Schmeichel

Forsvar: Pablo Zabaleta, Ryan Shawcross, Nicolas Otamendi, Erik Pieters

Midtbane: Granit Xhaka, Wilfed Ndidi, Dele Alli, Jonjo Shelvey

Angrep: Glenn Murray, Marko Arnautovic

Rangering av de styggeste lagene

Det er store forskjeller når det kommer til hvilke lag som har fått flest disiplinærpoeng i løpet av sesongen som gikk, og det strekker seg helt fra to røde, 73 gule og 314 disiplinærpoeng og helt ned til ett rødt, 44 gule og kun 188 disiplinærpoeng.

Disiplinærpoeng blir regner ut ifra antall kort og forseelser som blir utført i løpet av sesongen, og det blir gitt flere poeng jo styggere forseelsene er. Om en spiller spytter eller har et stygt ordbruk gir det flere poeng enn om det er en uheldig stygg takling.

West Ham topper listen som det styggeste laget i Premier League, og følger dermed supporterne sine i å toppe lister som kanskje ikke er de beste å toppe i engelsk fotball. Med sine 314 disiplinærpoeng har de ti mer enn West Bromwich som følger på andreplass.

Man må ned til syvendeplass for å finne det første laget fra topp-seks. Manchester United er det topplaget med flest disiplinærpoeng med sine 268. Det er 12 mer enn ligamester og byrival Manchester City som har lagt seg omtrent midt på tabellen på en ellevteplass.

Nederst finner vi Liverpool på en klar jumboplass, og med sine kun 188 disiplinærpoeng kan man nesten tro at Liverpool-spillerne er for snille. Det er nemlig hele 24 mindre enn Chelsea som følger på nest-sisteplass, og altså nesten kun halvparten av «vinnerne» West Ham.

Crystal Palace og Burnley kom seg faktisk gjennom hele sesongen uten at en eneste spiller fikk rødt kort, men til tross for dette befinner de seg på en fjerde- og niendeplass på disiplinærpoengtabellen.

Visste du

At i den fjerde runden av Premier League-sesongen spilte Manchester City mot Liverpool på Etihad stadion. I det 37. minutt gikk Sadio Mané etter et innlegg, men endte opp med å sparke City-keeper Ederson i hodet istedenfor. Det resulterte i et direkte rødt kort og Mané måtte forlate banen.

At den 20. januar spilte Everton mot West Bromwich på Goodison Park. 60 minutter inn i kampen prøvde James McCarthy å gå inn i en duell med Salomon Rondon da han prøvde å skyte, men endte opp med å sparke Rondon i leggen, noe som resulterte i to leggbrudd. Skaden var så stygg at bildene ikke ble vist på TV.

At den 26. desember besøkte Tottenham Manchester City på Etihad stadion. City vant kampen overbevisende 4-1, men det store samtaleemne etter kampslutt var Dele Allis forferdelige takling på Kevin De Bruyne som kun resulterte i et gult kort.

Det var det siste vi hadde fra Premier League denne sesongen, nå er det klart for VM, og på våre VM-sider oppdaterer vi på det meste som skjer i sommerens store fotball-happening, så følg med!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler