Liste: Alle fotballspillere som har testet positivt for Coronaviruset

Sampdoria er hardt rammet av Coronaviruset

Siden korona-viruset ble oppdaget i Kina i starten av året har sykdommen spredd seg raskt til resten av verden, og spesielt Europa. Alle deler av samfunnet er påvirket negativt av utbruddet, og fotball er intet unntak.

De fleste ligaer i Europa har blitt tvunget til å ta en pause, mens noen fortsatt spilles bak lukkede dører. Italia, Tyskland og Spania er noen av de landene som er verst rammet, og her er det ingen fotball i det hele tatt. Spørsmålet er kanskje ikke lenger når i vår ligaene kan starte igjen, heller om de kan fullføres i det hele tatt.

Spiller du Football Manager? Se vår liste over de 25 beste vidunderbarna!

Kan ligaene fullføres?

Det spekuleres i flere forskjellige scenarioer, og siden Italia er det landet i Europa der situasjonen har vært dårlig lengst, er det også her de fleste mulige løsninger har vært opp til diskusjon. Det diskuteres blant annet om man ganske enkelt skal blåse av inneværende sesong, og dermed fullføre den uten å kåre noen vinner. På denne måten har man bedre tid til å bekjempe viruset, uten å påvirke neste sesong.

I England er situasjonen enda vanskeligere å vurdere, gitt at Liverpool leder ligaen såpass mye som dem gjør. Det er vanskelig å dele ut en ligatittel uten at konkurransen er avgjort, men samtidig er Liverpool så langt foran konkurrentene at alle vet at de har vunnet Premier League hvis ligaen måtte fortsette som vanlig.

Les også: Vi har snakket om konsekvensene for norsk fotball med Espen Bugge Pettersen i Sandefjord Fotball.

I tillegg til at fotballligaene lider mens koronaviruset herjer, er det også flere fotballspillere som er direkte smittet av sykdommen. Bare få uker etter at koronaviruset rammet Europa, har et titalls fotballspillere blitt testet, og fått positive resultat. Vi har laget en liste med alle påviste tilfeller hos profesjonelle fotballspillere.

Listen utfylles fortløpende, og oppdateres hver dag. Datoen indikerer når det ble kjent at spilleren testet positivt for COVID-19.

Spiller Klubb Land Dato
Daniele Rugani Juventus Italia 11/3
Timo Hübers Hannover 96 Tyskland 11/3
James Horn Hannover 96 Tyskland 12/3
Paulo Dybala Juventus Italia 12/3
Manolo Gabbiadini Sampdoria Italia 12/3
Albin Ekdal Sampdoria Italia 13/3
Morten Thorsby Sampdoria Italia 13/3
Omar Colley Sampdoria Italia 13/3
Antonio La Gumina Sampdoria Italia 13/3
Callum Hudson-Odoi Chelsea England 13/3
Hyun-Jun Suk Troyes Frankrike 13/3
Dusan Vlahovic Fiorentina Italia 13/3
German Pezzella Fiorentina Italia 14/3
Patrick Cutrone Fiorentina Italia 14/3
Fabio Depaoli Sampdoria Italia 14/3
Luca Kilian Paderborn Tyskland 15/3
Elaquim Mangala Valencia Spania 15/3
José Gaya Valencia Spania 15/3
Ezequiel Garay Valencia Spania 15/3
Blaise Matuidi Juventus Italia 17/3

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler