Cristiano Ronaldo kåret til verdens beste spiller

Mandag kveld var det klart for det årlige The Best FIFA Football Awards i London. Les mer og finn ut hvem alle prisvinnerene ble her.

Vant overlegent

Før kåringen i går kveld ble det ikke overraskende klart at Cristiano Ronaldo, Neymar og Lionel Messi var finaleistene i kåringen av årets beste fotballspiller i verden.

Tidligere stjernespillere Diego Maradonna og Ronaldo fikk æren av å dele ut prisen, og når de leste opp navnet til Cristiano Ronaldo ble det full jubel i salen som også besto av flere tusen fans, i tillegg til kjente fjes fra fotballverdenen.

Det er landslagssjefer og landslagskapteiner som står for stemmene og Cristiano Ronaldo fikk totalt 43 % av stemmene, mot Messis 19 og Neymars 7 prosent.

– Takk til alle som har stemt på meg. Dette er et stort øyeblikk for meg. Det er stort å være her blant så mange fantastiske spillere. Jeg er så glad, sa Ronaldo fra scenen.

Flere priser delt ut

Det var flere priser som ble delt ut på sermonien i går i tillegg til verdens beste herrespiller. Også årets damespiller, årets trener på herresiden, årets trener på damesiden, årets keeper, Puskas-prisen for årets mål, årets supportere og Faur Play-prisen.

Årets lag:

Keeper: Gianluigi Buffon

Forsvarere: Dani Alves, Leonardo Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo.

Midtbane: Luka Modric, Toni Kroos, Andrés Iniesta.

Angrep: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

Ellers vant nederlandske Leike Martens årets kvinnelige spiller og Danmark-trener Sarina Weigman årets trener på damesiden.

Zinedine Zidane vant årets trener på herresiden mens veterankeeper Gianluigi Buffon ble kåret til årets keeper.

Franskmann med årets mål

Tusenvis av fans fra hele verden har vært med I kåringen av årets mål, Puskas-prisen. Og det var til slutt den franske landslagspilleren og Arsenal-stjernen Olivier Giroud som stakk av med prisen, for hans fantastiske «skorpionspark»-mål mot Crystal Palace i Premier League.

Den Togolesiske landslagsspilleren Francis Kone vant Fair Play-prisen etter at han reddet livet til en motspiller da han utførste livsviktig førstehjelp etter en kollisjon på banen, den fjerde gangen han har utført kritisk førstehjelp på en fotballbane.

Den siste prisen som ble det ut var fanprisen. Der sto det mellom fansen til Borussia Dortmund, Celtic og FC København, og det var Celtics fans som stakk av med den prisen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler