Svensk Allsvenskan-klubb flytter til ny by

Noe som vanligvis bare skjer i amerikansk idrett er nå i ferd med å skje i vårt naboland da den nyopprykkede Allsvenskan-klubben Dalkurd har bestemt seg for å flytte fra Borlänge.

«kurdiske landslaget»

Dalkurd FF, som ble stiftet så sent som i 2004 av en vennegjeng fra Kurdistan for å gi innvandrerungdom fra Kurdistan en fritidssyssel har blitt en en skikkelig kult-klubb. Og i løpet av de seneste årene har klubben blitt mer og mer profesjonell og flydd oppover i divisjonene. I år toppet det seg da klubben rykket opp til det aller beste svenske selskap, Allsvenskan.

Klubben fungerer nå nærmest som et uoffisielt landslag for Kurdistan og flere av spillerene har sin opprinnelse derfra. Klubben har til og med det kurdiske flagget i logoen og er skandinavias mest populære klubber med over 1,5 millioner følgere på Facebook, mye takket være kurdiske fans fra hele verden.

Dalkurd logo

Dalkurds logo består av det kurdiske flagget i tillegg til klubbens navn og stiftelsesår.

Konflikt med kommunen

Årsaken til at klubben nå har valgt å flytte er en lengre pågående konflikt med Borlänge kommune der klubben føler at fotballklubben IK Brage blir favorisert av kommunen.

Blant annet klager klubben på at de ikke får tilgang til de samme klubbfasilitetene og at de ikke har tigang på rennende vann og toaletter.

Klubben vil midlertidig beholde ungdomsavdelingen i Borlänge for å fortsatt kunne gi ungdom i kommunen muligheter til å spille fotball for klubben.

Det har resultert i at klubben nå har valgt å flytte 160 kilometer bort til Sveriges fjerde største by Uppsala. Problemet er at stadionet de planlegger å flytte til ikke står ferdig før 2020, så Dakurd har spurt om å få spille på Gävle sin hjemmebane Gavlevallen midlertidig.

Og Uppsala har allerede en Allsvenskan-klubb, Sirius, som tidligere har sagt at det er en umulighet å dele stadion med Dalkurd i byen som har omtrent 160.000 tilskuere.

Studenternas IP

Studenternas IP er en fotballstadion som Uppsala kommune oppgraderer til 2020-sesongen. Når den står ferdig skal det være plass til 10.000 Sirius-fans, og kanskje også Dalkurd-fans.

Pressemeldingen fra Dalkurd FF kan du lese her:

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler