KAN HAVNE I ALLSVENSKAN

(Foto: www.ikstart.no)

Få i Norge har hørt om Ahmed El Amrani. Etter en fantastisk sesong for Ljungskile i Sverige kan høyrebacken være på vei til Allsvenskan. Hvis ikke en tippeligaklubb lokker han tilbake til Norge. Og han er ikke den eneste nordmannen som har levert i Superettan.

– Han er seriøs, har god spilleforståelse og er oppofrende i stilen. Han passer veldig godt inn i vår spillestil. Som person er han rolig, målrettet og pliktoppfyllende. Nå trenger han bare litt tid og trygghet så kommer han til å bli en kjempegod spiller sa kompis og Start-spiller Amin Nouri til Starts hjemmesider da El Amrani var på prøvespill på Sør Arena i 2012.

Han fikk rett. Men høyrebacken måtte til Sverige for å få virkelig fart på karrieren. Det ble aldri noen kontrakt med Start, og istedenfor gikk turen til 2.divisjonslaget FK Fyllingsdalen. Etter to gode sesonger der ønsket den ambisiøse spilleren seg nye utfordringer på høyere nivå. Til slutt fikk han muligheten for Ljungskile i Sverige.

Etter en fjorårsesong hvor han etablerte seg som fast spiller på laget, har han i år virkelig levert varene. Dette har blitt lagt merke til av større klubber.

– Jeg ble årets spiller, toppscorer og flest assist på laget. Noe jeg kommer til å ta med meg videre og forhåpentligvis bygge på inn mot neste sesong forteller El Amrani til Fotballkanalen.

Selv er han naturligvis meget fornøyd med egen innsats i årets sesong, men legger til at utviklingen er noe det ligger mye hardt arbeid bak, spesielt i vanskelige perioder.

– Jeg har hatt en veldig fin og lærerik sesong, men det er ikke når alt går på skinner man får en bra utvikling, tvert imot så er det ved motgang man utvikler seg mest. Man må ta større ansvar og stå enda mer fram, det føler jeg at jeg har gjort, sier han.

Med en kontrakt som utløp denne uka er det mye som tyder på at Ammerud-gutten er tapt for Ljungskile som måtte ta den tunge veien ned i Division 1.

– Ikke for å virke nedlatende, men jeg har vanskelig å se for meg spill en divisjon ned. Jeg har gjort det bra i Superettan, og da vil det bli vanskelig å fortsette utviklingen på nivået under sier El Amrani til svenske Fotbollstransfers.com

Flere klubber i Sverige står klare til å hente den lynraske backen. Han innrømmer at han allerede har vært i samtale med flere klubber, både norske og svenske. Hele tre klubber fra Allsvenskan har vist sin interesse, samtidig har flere klubber på nest høyeste nivå ønsket å tilby kontrakt. Også en klubb i OBOS-ligaen skal ha kontaktet nordmannen.

Selv er han ikke fremmed for en retur til Norge.

– Jeg kunne absolutt tenkt meg å spille i Norge neste sesong. Det viktigste for meg er å velge en stabil klubb som har har store ambisjoner og kan tilby et fint utviklingsmiljø både som fotballspiller og som person.

Ruud Tveter kan rykke opp til Allsvenskan

En annen nordmann som har levert i Superettan er Alexander Ruud Tveter. Den tidligere Follo- og FFK-spissen var lenge toppscorer på nest øverste nivå i Sverige, men ligger nå på en tredjeplass med 13 mål bak ledende Shkodran Maholli på 15. I tillegg har kraftspissen levert hele 7 målgivende pasninger.

I går spilte Ruud Tveter og Halmstad opprykkskvalik mot Henke Larssons Helsingborg. Den endte 1-1 hjemme på Örjans Vall. Noe som betyr et knalltøft bortemøte for Halmstad førstkommende Søndag. Laget trenes forøvrig av tidligere Stabæk-trener Jan Jönsson.

Ruud Tveter har kontrakt ut 2017-sesongen med Halmstad. Men også han kan etter en strålende sesong være aktuell for større klubber etter denne sesongen. Selv fokuserer han kun på en ting.

– Først og fremst ønsker jeg å bidra til opprykk for Halmstad. Det var derfor jeg kom hit og det er det jeg fokuserer på nå, sier han til Fotballkanalen.

Han vet det blir tøft i søndagens kamp, men har stor tro på at Halmstad kan overraske på bortebane mot tidligere lagkamerat i FFK Andreas Landgren og co.

– Sånne kamper lever sitt eget liv, og det blir garantert jevnt. På vårt beste er vi absolutt gode nok til å slå Helsingborg, også på bortebane, forteller han.

Eventuelle overgangsrykter fokuserer han ikke på nå.

– Nå er det full fokus på siste kamp. Så får vi se hva som skjer etter sesongen. Jeg har fortsatt et år igjen av kontrakten og trives veldig godt i Halmstad.

Etter hva Fotballkanalen erfarer skal blant annet Sarpsborg 08 følge nøye med på spissen. Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 skal ha latt seg imponere av Ruud Tveter i en kamp han i utgangspunktet så nærmere på en ny potensiell forsvarsspiller i sommer.

Alexander Ruud Tveter har opprettholdt scoringsformen for svenske Halmstad etter at han forlot Follo FK og OBOS-ligaen. (Foto: Alexander Carlsen Strande, Follo FK) Alexander Ruud Tveter har opprettholdt scoringsformen for svenske Halmstad etter at han forlot Follo FK og OBOS-ligaen. (Foto: Alexander Carlsen Strande, Follo FK)

Fotballkanalen

268 Artikler