TIDLIGERE U-LANDSLAGSKEEPER FRA PORTUGAL PÅ VEI TIL NORSK 3.DIVISJON

Ifølge den portugisiske avisen «A Bola» skal portugiseren Rafael Veloso være på vei til Norge og 3.divisjonsklubben Valdres. Den 23-år gamle keeperen har en imponerende CV, og burde vært aktuell for klubber på langt høyere nivå. Journalist Jan Hagen som følger portugisisk fotball tett vet hvorfor han trolig ikke er det.

(Foto: Catherine Körtsmik)

Tidligere denne uka ble det klart at Veloso kommer til Valdres for å snakke med klubben og delta på trening. Keeperen som tidligere har U-landskamper for Portugal ble fristilt av eliteserieklubben Belenenses.

Journalist Jan Hagen følger portugisiske ligaer tettere enn noen annen nordmann og er mildt sagt forbløffet over at Veloso kan havne i norsk 3.divisjon.

Han har følgende å si om keeperen som kan bli Valdres-spiller innen kort tid:

– Rafael Veloso gikk gradene i Sportings anerkjente akademi, men slo aldri helt gjennom. Var lenge et hett navn og var blant annet linket til Atlético Madrid og Barcelona i ung alder. Var veldig nære ved å signere for Blackburn i 2012, men også den overgangen strandet. Endte tilslutt opp i Belenenses hvor han fikk 3 ligakamper, en på nest øverste og to på øverste nivå i Portugal. Han har også låneopphold hos

ske Deportivo de la Coruña, hvor han kun spilte reservelagsfotball, og daværende Segunda Liga-lag Oriental bak seg, sier Hagen til Fotballkanalen.

– Det var hos sistnevnte, på tampen av fjorårssesongen han skal ha vært blant de involverte i kampfiksings-skandalen som rystet Portugal. Han er nå blant en av seks spillere som har blitt utestengt fra all fotballaktivitet i landet mens etterforskningen pågår. Belenenses valgte å si opp kontrakten hans i desember etter at utestengelsen ble offentliggjort. Veloso, som har over 20 U-landslagskamper for Portugal, er ikke akkurat et hett navn på markedet lenger og det er nok grunnen til at han kan ende opp på norsk nivå fire, forteller Hagen videre.

I Valdres har man ingen betenkeligheter med å signere en spiller som er under etterforskning for kampfiksing.

-Vi har vært i kontakt med NFF som ikke har innsigelser mot at vi signerer spilleren. Vi vet at en annen spiller som var mistenkt for det samme som Veloso har fått godkjent en overgang til en klubb i Litauen av fotballforbundet i Portugal. Vi har derfor godt håp om at denne saken skal gå gjennom, sier Valdres-trener Atle Johannessen til lokalavisen i Valdres(krever innlogging).

-Jeg mener enhver er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Jeg forholder meg derfor til Rafael Veloso som en uskyldig person, og en drivende god spiller. Så får vi se hvordan det går videre, sier Johannessen videre.

Fotballkanalen

268 Artikler