VIF-SPISS KLAR FOR 2.DIVISJONSKLUBB

(Foto: Digitalsport)

For få dager siden mistet Asker toppscorer Sindre Mauritz-Hansen til Stabæk og Tippeligaen. Allerede nå har de erstatteren klar. Vålerengas Riki Alba har aldri fått ut potensiale sitt i Oslo-klubben, og etter flere år med utlån håper spissen trygghet og stabilitet i Asker skal gi et karriereløft.

Riki Alba gleder seg til å ta fatt på et nytt kapittel i karrieren. Etter mange forskjellige klubber og utlån de siste årene får han ro og tillit i Asker. (Foto: www.askerfotball.no)

Han fikk aldri sjansen til å vise seg ordentlig frem for Vålerengas A-lag. Allikevel har 21-åringen vist prov på sine kvaliteter ved flere anledninger. I fjorårssesongen scoret han 9 mål på 27 kamper som spiss og ving for Bærum i 1.divisjon.

Som ung på VIFs rekruttlag har den hurtige angrepspilleren også vist at han fint kan spille på et høyere nivå enn 2.divisjon, men selv føler han ikke det blir noen nedtur å spille på tredje høyeste nivå.

– Man kan kanskje si at jeg ved å ville gå til en 2. divisjonsklubb, går ett skritt tilbake. Men det gjør jeg for å gå to skritt frem igjen, sier Alba til Askers hjemmesider.

Etter mindre vellykkede utlån til Varberg Bois og Ull/Kisa denne sesongen, gleder han seg nå til å få tillit og ro til å prestere over tid. Asker-trener Kevin Nicol har stor tro på at Alba skal blomstre i Asker.

– Han kommer inn i en gruppe og et miljø som jeg tro er bra, og jeg tror dette kan kick-starte karrieren hans.

Det at Riki selv ville hit, er et veldig bra utgangspunkt, sier Nicol til klubbens hjemmeside. Han mener Asker med denne signeringen viser at de har ambisjoner.

– Han er jo kjent som et talent i flere år nå, og har et spennende navn som nok også blir et positivt signal utad om at Asker vil noe i år, fortsetter Asker-treneren.

Asker har også god tradisjon for å levere målfarlige spisser. De siste årene med nevnte Mauritz-Hansen. Tidligere har spillere som Armin Sistek og Bajram Ajeti bøttet inn mål på Føyka. Nå ligger alt til rette for at Alba kan føre de gode spisstradisjonene videre.

– For min egen utvikling som spiss, trenger jeg nå å spille på et topplag som skaper sjanser, forteller Alba.

LES MER HER: Stabæk henter toppscorer fra naboklubben

Fotballkanalen

268 Artikler