OPPSUMMERING AV ÅPNINGSRUNDEN I 2.DIVISJON – AVDELING 1

Forhåndsfavoritten Ham-Kam og Raufoss overbeviste, Grorud forsvarte inn en 1-0 seier i nord mot Finnsnes og de store profilene ble alle svært avgjørende. Les oppsummeringen av første runde i Post Nord-ligaen her.

Asker 1-5 Ham-Kam

Kampfakta:

Mål:
1-0 (17.) Mads Lyngen, 1-1 (41.) Ruben Alegre, 1-2 (71.) Andreas Vedeler (selvmål), 1-3 (73.) Ivar Sollie Rønning, 1-4 (77.) Kevin Beugre, 1-5 (84.) Kevin Beugre

Asker:
Andreas Vedeler – Aleksander Solli, Liki Paul Sawat, Stian Stray Molde – Even Bydal, Mads Eskedal Lyngen, Tomasz Sokolowski, Hallvard Håskjold – Cornelius Bencsik, Riki Alba, Kinny Grewal

Innbyttere:
Marcus Mehnert i 60. min for Alba, Knut Ahlander i 71. min for Bencsik, Alagie Sanyang i 77. min for Sekwat.

Ham-Kam:

Ham-Kam: Lukas Jarozinski – Nicolas Mickelson – Francois Yabre – Ruben Alegre – Juan Cordero – Petter Vaagan Moen – Frank Semou – Truls Jevne Hagen – Ole Midtskogen – Kevin Bosse Beugre – Ivar Sollie Rønning

Innbyttere:
Valentin Blaka i 90. min for Beugre, Markus Solbakken i 87 min for Midtskogen, John Anders Riise i 77 min for Frank Semou.

Asker er av mange pekt ut som laget som kan gi Ham-Kam hardest kamp om et opprykk til OBOS-ligaen i avdeling 1. I serieåpningen på Føyka ble de etterhvert feid av banen når et heltent bortelag ga de mange tilreisende fra Hamar og trener Kevin Knappen en drømmestart på sesongen.

Men det var Asker som startet best. Mads Lyngen headet en corner fra Aleksander Solli i mål i det 17. minutt, og omgangen ebbet ut med en stor sjanse til hvert av lagene.

Etter pause løsnet det imidlertid for Kamma som serverte entusiastiske bortefans den ene scoringen etter den andre i en fartsfylt 2.omgang. Petter Vaagan Moen levde virkelig opp til kallenavnet «Mjøsas Beckham» og serverte først Ruben Alegre som stanget inn utligningen 1-1 på en corner rett etter pause.

Noen få minutter senere svingte Vaagan Moen en ny corner inn som Asker etter mye klabb og babb satt i eget bur. Fjorårets toppscorer Ivar Sollie Rønning la på til 3-1, før Kevin Beugre omsider fikk nettkjenningen han fortjente da han etter å ha brent flere store sjanser til slutt løp inn først et og så to mål for de grønne og hvite.

Seieren kunne også vært større, og hjemmelaget Asker hadde mer enn nok med å forsvare seg utover i kampen.

Kenneth Udjus er hentet inn for å stenge buret på Føyka denne sesongen, men måtte kaste inn håndkle til seriepremieren etter å ha slitt med skader store deler av vinteren. Dermed ble unge Andreas Vedeler mannen som skulle stoppe bortelagets mange offensive kvalitetspillere. Dette var han aldri i nærheten av å kunne klare og dermed kunne Ham-Kam innkassere sine første tre poeng denne sesongen.

Viktig angrepsvåpen:
«Mjøsas Beckham» var tilbake i grønt og hvitt for Ham-Kam og levde virkelig opp til kallenavnet sitt. Vaagan Moens presiste dødballfot var en trussel gjennom hele kampen og ved to anledninger ble også midtbanespillerens innlegg ekspedert i mål. Foto: Digitalsport

Tabelltipset: Er det endelig Ham-Kam sin tur i år?

KFUM 1-1 Bærum

I en sjansefattig og småkjedelig serieåpning spilte fjorårets nedrykkslag KFUM uavgjort mot Bærum som av flere er spådd en tøff sesong i 2017. Bortelaget var best i 1.omgang og skapte noen småfarligheter på overganger.

Hjemmelagets sisteskanse Fredrik Mundal debuterte i 2.divisjon etter overgangen fra Ull/Kisa i vinter, og unggutten lot seg hvertfall ikke stresse. Midtveis i 1.omgang holdt keeperen ballen lenge etter et utspark. Litt vel lenge ifølge dagens dommer Magnus Koløy som valgte å plukke frem den sovende «6-sekunders regelen» da han blåste for indirekte frispark til Bærum på hjemmelagets sekstenmeterstrek.

Bortelagets Jan Aubert tok godt vare på muligheten og banket inn 0-1 via en KFUM-forsvarer. I etterkant av scoringen tok KFUM noe mer over, og ble belønnet for presset med frispark i farlig posisjon rett før pause. Kristoffer Hagen som er en av mange nye fjes i årets Kåffa-tropp stilte seg opp og skrudde deretter ballen utakbart opp i vinkelen bak Sondre Midtgarden i Bærums mål.

Etter pause klarte aldri noen av lagene å skape noe særlig, og foruten en stor sjanse til hvert av lagene mot slutten av kampen ble det ikke skapt noen sjanser til å avgjøre kampen. Dermed kan Bærum se seg fornøyd med et poeng på en vanskelig bortebane, mens KFUM fortsatt har litt å jobbe med om de skal bli et topplag denne sesongen.

Kampfakta:

KFUM: Fredrik Johansen Mundal, Erlend Skaga, Håkon Aalmen, Dadi Dodou Gaye, Christoffer Kringberg, Kristoffer Hagen (Cato Valy i 3 min.), Christoffer Dahl, Erikson Spinola Lima, Stian Sortevik, Stian Pettersen (Kenneth Di Vita Jensen i 15 min.), Emil Ekblom (Fredrik Levorstad i 30 min.)

Bærum: Sonder Midtgarden – Ali Iqbal – Rasmus Isegran – Lars Iver Slemdal – Mounir El-Masrouri – Jan Aubert(Mads Hasle 84 min) – Ola Scheele Moe – Erblin Lluaku – Daniel Berg – Moses Mawa – Kot Chol Tafesse (Emmanuel Amarh 77 min)

Mål: Bærum 0-1 Jan Aubert, KFUM 1-1 Kristoffer Hagen

Klubbspiller:
Jan Aubert banket inn et frispark via en KFUM-forsvarer og i mål. Dermed ble det en ok start for de gule og sorte i årets 2.divisjon. Foto: Digitalsport

Nybergsund/Trysil 0-1 Skeid

Tom Nordlies menn har vært solide i vinter og ser ikke ut til å ha latt seg svekke av å ha mistet sine to beste spillere til Eliteserien forrige sesong. I serieåpningen dro «talentfabrikken» opp til de dype skoger i Trysil for å møte et Nybergsund-lag som er spådd en tøff sesong av de fleste. Men med et rutinert og solid lag blir de hvite og blå neppe noen kasteball i avdelingen.

Det var som ventet jevnt og tett gjennom hele matchen og heller ikke uventet ble en dødball avgjørende for kamputfallet. Ørjan Hopen kom til Skeid i vinter, og var gang på gang farlig med sin presise venstrefot etter at han ble byttet inn. Til slutt traff han hodet til midtstopper Ayoub Aleesami på en corner da Sundet-keeper Morten Sætra bommet i feltet. Midtstopperen kunne dermed bukke inn det som ble seiersmålet etter 57 minutter av kampen.

– Vi hadde en bra økt med dødballer da. Jeg må jo si det var et godt bytte, sier Hopen, som på trening den siste tiden hadde fått refs fra lagkompisene for det de mener er et oppskrytt venstrebein.

– Her ga jeg svar på tiltale. Det hjelper ikke å treffe på trening onsdag og torsdag. Det gjelder i kamp, kunne Sogndølen fortelle til Østlendingen etter kampen.

Skeid-spiss David Tavakoli hadde noen farligheter både før og etter scoringen men det hele ebbet ut og dermed fikk Nordlie og co starten de ønsket seg på årets sesong.

Debuterte med assist:
Ørjan Hopen kom inn fra benken og serverte Ayoub Aleesami matchvinnerscoringen med sin presise venstrefot. Her fra fjorårets kamp mot Hødd for Levanger. Foto: Digitalsport

Kampfakta:

Mål: Skeid Ayoub Alesaami(57 min)

Skeid
: Idar Nordby Lysgård, Ridouan Essaeh, Mats Andersen, Ayoub Aleesami, Tom Skogsrud – Jens Braathen Rongved, Hassan Yusuf(Ørjan Hopen), Henning Tønsberg Andresen – Mustafa Hassan(Jonas Bergersen) Ahmed, David Tavakoli, David Hickson(Eirik Stafford).

Nybergsund/Trysil:
Morten Sætra-Vegard Skjørestad, Alexander Garcia, Victor W. Pedersen, Ole K. Nygård-Kristian Bråtebæk, Eivind H. Tøråsen (Eivind Fallet fra 78. min), Joel Mendez del Rio (Ole J. R. Berg fra 63. min)-Remond Mendy, Kaimar Saag, Feisal Ahmed Hassan.

Høydepunktene fra kampen kan du se her:

Alta – Follo 2-0

I Finnmarkshallen var det en gammel kjenning som sørget for en drømmestart både for sin egen del og for Alta. Vegard Braaten har vendt hjem etter mange år i de øverste divisjonene og sørget med to scoringer for at Alta kunne juble på hjemmebane i første kamp.

Etter en jevn 1.omgang som fortonet seg som en stillingskrig med noen få sjanser til hvert av lagene tok Alta mer og mer over etter at Follo hadde hatt iniativet og ballen i store deler av kampen. Men de klarte aldri å produsere noe særlig, og dermed ble de til slutt straffet av en effektiv Vegard Braaten som ved to anledninger fremsto som «a fox-in-the-box» etter innlegg.

Fox in the box:
Vegard Braaten er tilbake i Alta etter flere år i toppfotballen. Han åpnet målkontoen direkte i comebacket for gamleklubben og sørget for begge scoringene i kampen mot Follo. Foto: Digitalsport

Kampfakta:

Mål: Vegard Braaten (61), Vegard Braaten (72)

Alta
: Daniel Rojas – Thomas Båtnes Braaten, Øyvind Veseth Olsen, Mats Frede Hansen – Runar Overvik, Christian Reginiussen (Andreas Markussen fra 90. min. ), Felix Jacobsen, Dag Andreas Balto – Magnus Nikolaisen (Simon Evjen fra 90. min. ), Vegard Båtnes Braaten, Eirik Lund Holm (Mathias Nicolaisen fra 83. min. )

Follo:
Knut Skjærstein, Ismael Gul (Julius Skaug 81 min), Rune Gravdal, Michael Omoijuanfo, Oskar Hansen(Håvard Dalseth 77 min), Øystein Vestvatn, Simen Vedvik, Tore Sørås(Sivert Strangstad), Imad Ouadhou, Shåresh Ahmadi, Henrik Udahl

Finnsnes – Grorud

Både Grorud og Finnsnes har ambisjoner om å henge med i toppen denne sesongen, og det var ventet enn tett og jevn affære på nysnøen i Finnsnes. Grorud, som ofte er bedre offensivt enn defensivt tok ledelsen allerede etter åtte minutter. Minstebror Fisnik Kastrati var sikkerheten selv alene med keeper etter å ha blitt spilt direkte i bakrom. Derfra og inn viste Grorud at de kan mer enn å angripe. Med solid forsvarspill og en våken Kamil Olsztynski i mål, klarte ikke Finnsnes å skape det store trykket utover i kampen.

FIL-trener Bjørn «Bummen» Johansen var noe skuffet over hvordan laget fremsto.

– Vi maktet aldri å bryte ned Groruds defensive organisering fordi vi manglet fart og rytme i spillet vårt. Det er litt skuffende at vi ikke maktet å få ut det som bor i laget, sier FIL-treneren til Nordlys etter kampen.

Kampfakta

Mål: Fisnik Kastrati (8 min)

Finnsnes:

Fredrik Bakkelund, Marcus Sletten(Morten Moldskred 71 min), Jonathan Barlow, Andreas Østerås, Joakim Nilsen, Andras Løvland, Sander Birkeland(Mathias Bendiksen 65 min), Tobias Schjetne, Tom Erik Bang Kristiansen, Jonas Simonsen(El Hadji Sega Ngom 65 min), Vebjørn Grunnvoll

Grorud:

Kamil Olsztynski, Glenn Harviken, Morten Slorby, Faisal Dahir, Faysal Ahmed(Emilio Garcia 75min), Preben Makowitz, Moa Mahnin, Kevin Mankowitz, Martin Høyland, Fitim Kastrati(Tega George 68 min), Fisnik Kastrati(Henning Bunæs 83 min).

Øvrige Resultater:

Brummundal – Kjelsås 1-0

I en sjansefattig kamp trakk Dala det lengste strået da unggutten Markus Haave Andersen kranglet inn en scoring etter klabb og babb i Kjelsås sin 16 meter da det var spilt 72 minutter av kampen.

VIF 2 – Raufoss 0-1

Et VIF-lag med blant annet Einar Jaager, Rasmus Lindkvist, Herman Stengel og Daniel Berntsen klarte ikke å forhindre at Raufoss som er en av favorittene i årets avdeling stjal med seg alle poengene i Valhall etter at Anton Henningson scoret allerede etter

En skikkelig arbeidsseier for Raufoss som etter å ha produsert litt sjanser i første omgang ble trykket veldig etter pause. Men laget sto i mot et solid VIF-trøkk gjennom 2.omgang

Slik ser tabellen ut etter første runde i 2.divisjon avdeling 1.