FRA 2.DIVISJON TIL FK HAUGESUND

FK Haugesund strakk seg langt for å sikre seg Skeids stortalent Bruno Leite(21) i kamp med Vålerenga og Viking. Nå følger spisskollega Johnny Buduson(25) etter til eliteserieklubben. Begge ble presentert tidligere i dag. Nå kan flere Skeid-spillere være på vei mot spill på høyere nivå.

Talentfabrikken Skeid har lenge hatt rykte på seg for å være dyktig på utviklingen av unge spillere. Nå leverer de nok en gang to spillere til øverste nivå i Norsk fotball.

Begge spillerne kommer gratis til eliteserieklubben, men for Leite får Skeid en utdanningskompensasjon på ca 350.000 kr.

Tidligere var Skeids stjernespiller Bruno Leite på besøk i Viking. Siddisene ønsket å signere midtbanespilleren, men når FKH kom på banen var det totalpakken som fikk agent Imad El Hammichi og spillerene selv til å takke ja til tilbudet fra de hvite og blå.

– Vi har en veldig god magefølelse på at dette er det riktige valget for guttene. Samtidig leverte FK Haugesund den beste totalpakken av alle de aktuelle klubbene og jeg er trygg på at det blir bra med spilletid og gode muligheter for å utvikle seg videre her, sier Imad El Hammichi til Fotballkanalen.

Her signerer Bruno Leite(til venstre) og agent Imad El Hammichi papirene som gjør oslo-gutten til FK Haugesund-spiller de neste 3,5 årene.

Buduson klar for 2,5 år

Leite får også med seg Skeid-spiss Johnny Buduson opp til FKH. Han var nemlig også med på flyet opp til Haugesund og har signert en 2,5 års kontrakt med klubben. Spissen har levert flere gode sesonger i 2.divisjon for Skeid, hvor han også ble toppscorer i avdelingen med 21 mål. Dette til tross for at han spilte ving i store deler av sesongen. I FKH ønsker de nå å dyrke Buduson som toppspiss.

– I FK Haugesund er vi opptatt av spisskompetanse i de ulike posisjonene og Johnnys ekstreme fart og gode avslutningsferdigheter passer slik sett godt inn hos oss. Jeg er opptatt av å ha bakromsspisser og Johnny hører definitivt hjemme i den kategorien, sier Horneland til klubbens hjemmesider.

johnny-buduson Agent Imad El Hammichi(til venstre) og FK Haugesunds nybakte spiss Johnny Buduson er fornøyde med totalpakken og gleder seg til de neste årene.

Flere Skeid-spillere kan være på vei bort

Flere spillere fra det unge Skeid-laget har imponert i årets sesong, hvor de havnet på 2.plass i 2.divisjon avdeling 1 bak suverene Tromsdalen.

Noe klubber på høyere nivå også har fått med seg og det skal ha vært henvendelser på en rekke andre spillere den siste tiden.

Keeper Idar Lysgård og Skeids kaptein og midtstopper Mansour Gueye skal begge ha blitt invitert på prøvespill i Kristiansund, noe Oslo-klubben takket pent nei til som følge av at spillerene er under kontrakt.

Dette skal etter hva Fotballkanalen erfarer ikke ha vært spesielt populært hos spillerne selv, som naturligvis ønsker å få sjansen til å følge Buduson og Leite til Tippeligaen.

Høyreback Ridouan Essaeh skal være ønsket i Strømmen som erstatter for Aleksander Melgalvis som er på vei bort fra klubben. Etter hva vi erfarer skal stortalentet selv være svært lysten på en overgang og føler seg klar for å ta det neste steget i karrieren.

19-åringen har levert en fantastisk sesong i Skeid-trøya og trolig har flere klubber enn bare Strømmen vært i kontakt med Skeid-ledelsen angående Essaeh. Skeid har også her rett på en utdanningskompensasjon på flere hundre tusen kroner som visstnok flere klubber ønsker å forhandle om på nåværende tidspunkt.

Budusons spisskollega David Tavakoli har også gjort en god sesong og scoret 20 mål, kun ett færre en Buduson. Han skal være ønsket av både Strømmen og Kongsvinger.

Det kan bli mange lange skift på talentfabrikken utover vinteren.

Fotballkanalen

268 Artikler