Fotballkanalen tipper PostNord-ligaen: Skeid – 5.Plass

Status

Tom Nordlie har endelig fått stallen han har ønsket seg etter å ha fått mye ut av lite i Skeid de siste sesongene. Med en rekke spillere enten tilbake eller endelig på Nordre Åsen, har Skeid satt press på seg selv ved å gjøre seg til opprykkskandidat fra sin avdeling i forkant av 2018-sesongen.

Noen nøkkelspillere har forlatt klubben, men enda flere har signert. Det blir svært spennende å se om den tidligere talentfabrikken kan bite fra seg godt nok til å kjempe helt inn om et opprykk.

Men et svak vinter sprer usikkerhet på Nordre Åsen kun dager før seriestart i PostNord-ligaen.

Spillerstallen

Fjorårets keeper Idar Lysgård har vært en bunnsolid sisteskanse i flere år og forsvant videre til OBOS-ligaen og KIL i vinter. Inn har man fått en ny og ung keeperduo i tidligere VIF-keeper Adrian Møller (Lyn) og Emil Fiskvik (Skedsmo). Møller hadde en god sesong i Lyn i fjor, men har ikke sett helt patent ut i vinter, og keeperduellen kan dermed bli jevnere enn først antatt.

Bakover på banen har man mistet kaptein Mansour Gueye og back-talentet Ridouan Essaeh, men fått inn Kim Skogsrud som kan spille både stopper og back. Sammen med tvillingbror Tom er han endelig tilbake i klubben hvor han slo igjennom som ung. Ayoub Aleesami virker selvskreven i lagoppstilling. Mats Andersen og Sully Bojang tilbyr solid bredde.

Kaptein Jens Bråten Rongved sliter med en langtidsskade, men Nordlie og co har prioritert solide midtbanespillere i vinter. Moa Mahnin og Kevin Mankowitz har vært Groruds to beste spillere de siste sesongene og vil styrke Skeid-midtbanen kraftig. I tillegg har man gode løpsmaskiner i Henning Tønsberg Andresen og Hassan Yusuf som er skreddersydd for Skeids 4-3-3 formasjon.

På topp hviler nok en gang mye av ansvaret på toppscorer David Tavakoli som er frisk, men ikke i form til seriestart. Samarbeidet med nyervervelsen Mesut Can blir avgjørende for Skeid-suksess i år. Bredden er det ingenting å si på, med flust av alternativer på alle posisjoner.

Se opp for:

Ayoub Aleesami – Lillebroren til landslagspiller Haitam Alesaami er allerede rutinert på dette nivået, og med kaptein Mansour Gueye borte fra klubben må han steppe opp og bli klubbens nye forsvarsjef i år. Med solid fysikk, fotballklokskap og en bra pasningsfot har 22-åringen alle forutsetninger for å bli en midtstopper som tiltrekker seg interesse fra større klubber i løpet av sesongen.

Overganger

Inn:

 • Mohamed Mahnin (Grorud)
 • Mesut Can (Grorud)
 • Kevin Mankowitz (Grorud)
 • Adrian Møller (Lyn)
 • Kim Skogsrud (Egersunds)
 • Emil Fiskvik (Skedsmo)
 • Stian Pettersen (KFUM)

Ut:

 • Idar Lysgård (Kongsvinger)
 • Morten Berre (lagt opp)
 • Erik Stafford (KFUM)
 • Christopher (Tobiassen (ukjent)
 • Mandour Guye (Strømmen)
 • Andreas Nordheim (Korsvoll Fotball)
 • Ridouan Essaeh (Kongsvinger)

Fotballkanalens vurdering:

Nok en gang har Skeid mistet verdifulle spillere før en ny sesong, men før årets sesong har Nordlie og co fått på plass gode erstattere som bør spille på et topplag i denne avdelingen. Allikevel har det kladdet kraftig i vinter, og tap mot naboklubbene Kjelsås og Grorud samt uavgjort mot et svekket Fram Larvik gjør at vi ikke tror Skeid blir å regne med helt der oppe i årets sesong. Tre viktige defensive brikker er borte, og toppscorer Tavakoli er foreløpig ikke i sin beste form. Mye tyder på at det kan ta tid før dette Skeid-laget havner på vinnersporet men utover i sesongen vil de garantert plukke mye poeng.

Følg med videre for vårt tabelltips for PostNord-ligaen i dagene frem mot seriestart.

(Foto: Skeid sine hjemmesider)

Silly Season

65 Artikler