2.DIVISJON AVDELING 2 – VIDAR FK – 11.PLASS

11.Plass – Vidar FK

Vidar har tilgang på mange av de beste lokalfotballspillerne i Stavanger-regionen, samt de som faller gjennom i Viking- eller Sandnes Ulf-systemet. Dette, sammen med en klar profil som utviklende klubb, har gjort at Vidar i en årrekke har hatt relativt stabilt gode lag i gammel 2. divisjonsmålestokk. Var det svakest plasserte laget som beholdt plassen i 2. divisjon avdeling 3 etter serieomleggingen i fjor, og har i tillegg vært gjennom et enormt generasjonsskifte på trenersiden, så dette er forventet å bli en tøff sesong for nummer 2-klubben i Stavanger.

Troppen:

Bjarte Egeland blir lagets førstekeeper. En solid keeper som har gjort stabile prestasjoner i 2. Divisjon i tre strake sesonger før denne, og som var en meget god 3. Divisjonskeeper før det. Dette er ikke en keeper med TV-vennlige inngripener eller voldsomme feberredninger, men heller en som leverer godt håndverk stort sett uke ut, uke inn. Back up Eivind Meling er et mer ubeskrevet blad på dette nivået, men har hatt noen kamper tidligere sesonger uten å gjøre seg bort, og var banens beste i en treningskamp mot Haugesund tidligere i vinter.

Forsvaret slapp i fjor inn hele 60 mål i fjor, og har i tillegg mistet den færøyske landslagsspiller Rogvi Baldvinsson til Bryne i vinter, i tillegg til reservene Eden Zormah og Jon Christian Harestad, som har gått til klubben i lavere divisjoner etter å ha fått begrenset spilletid. Inn har unge Eirik Steen kommet på lån fra Viking. Samuel Narh er en lokal gutt som sist ble sett i kypriotisk fotball, men han er neppe klar til å gå inn og forsterke førseteelleveren allerede nå.

Vidar skal spille 3-5-2, eller 5-3-2 alt etter hvordan man ser det. Daniel Berntsen er soleklart valg som en av de tre bak. Har spilt Adeccoliga med Randaberg i 2010, men er først og fremst kjent som en meget solid 2. Divisjonsspiller gjennom mange år. Tøff i duellene, og pasningssikker med ball. Rutinerte og meritterte Bjørnar Holmvik trenger ingen introduksjon. Han var blant Brynes minst svake spillere i fjor, og har ferdighetene og rutinen som skal til for å løfte Vidar. Spørsmålet er om han har den motivasjonen og det spillehumøret som må til når høsten kommer med regnvær og nedrykkskamper, men det vil tiden vise. Den siste av de tre stopperplassene går trolig til Sigve Kleppa Christensen, hvert fall utover i sesongen. Han er en stjernespiller uansett posisjon dersom han får trent skikkelig, holder seg skadefri og ikke har for mye jobbtrøkk i fotballsesongen, men har mistet deler av sesongoppkjøringen, og må nok vente på sin sjanse.

Det er nok flere spillere som er kandidater til både vingbackene og stopperplass. En av dem er Kristian Høvring. Han har Adeccoliga-erfaring fra Vegard Hansens Mjøndalen, og har vært meget god i flere lokale klubber i Rogaland siden den tid. Kom til Vidar etter sesongstart i fjor, og går nå på sin første hele sesong. Voldsom fart og innsats, og har ferdighetene som skal til for å bekle en vingbackrolle på meget godt vis. Eirik Steen tar trolig den venstre vingbacken. En talentfull forsvarsspiller med typisk gode basisferdigheter, men litt lite x-faktor, slik tilfellet ofte er når spillere kommer ut av Viking-maskingen.

De tre sentrale midtbanespillerne blir trolig Vetle Tønne, Andreas Westlye og Ingvald Halgunset. En god midtbane på dette nivået, men spørsmålet er hvor ofte de spiller sammen. Westlye var med på hele Sandnes Ulf-oppturen, og fikk også noen få kamper i Tippeligaen før skader ødela toppfotballkarrieren. Har passert 30 år nå, og sliter til stadighet med større eller mindre skavanker. Ingvald Halgunset er bare 21 år, men har spilt seniorfotball i seks sesonger allerede, og tar nye steg og nye nivå hele tiden. Var god i 2. Divisjon i fjor, men mister årets sesongstart på grunn av skade. Vetle Tønne har vært en av de mest framsnakkede lokalfotballspillerne i Stavanger-regionen de siste årene, men har til gode å virkelig skinne som på sitt aller beste over tid i 2. divisjon. Jeg tror Vidar er avhengige av at Tønne finner sin beste form stabilt over tid i år.

På topp blir det trolig Eirik Jakobsen og Martin Hummervoll som får tillit. Begge har bakgrunn som talenter i Vikings junioravdeling og benkeslitere for A-laget. Jakobsen har noen gode sesonger bak seg både i Bryne i Adeccoligaen og for Vidar de siste årene, men har fått mye ødelagt av skader. Frisk og i form er han en klassespiss og en målgarantist. Hummervoll er en litt mindre bevegelig type, men har en egen evne til å dukke opp som gjedda i sivet, og dytte ballen i mål. Meget god avslutter, men har vist for ustabile prestasjoner de siste sesongene.

To av de som ikke er i den antatte førsteelleveren, er likevel spillere som kan gå inn og styrke laget; Sander Flåte er en klar utfordrer til flere offensive posisjoner, en ung spiller med fint driv og god ballbehandling. Eirik Kampenes, bergenser som kom til sommeren i fjor, var variabel i fjor høst, og viste ikke noe ekstra i de kampene jeg så, men nå har han fått en hel sesongoppkjøring sammen med Vidar, og skal etter sigende være en klassespiss på dette nivået.

Emil Randulff er en ekte Vidar-gutt på 22 år som fremdeles har til gode å få sitt virkelige gjennombrudd på A-laget til tross for at han har vært i troppen helt siden han var på G17-landslaget for fem år siden. Han er et usikkert kort, men dersom han endelig får ut sitt fulle potensial kan det bli meget bra. Sanel Bojadzic er definitivt en lovende spiller, men er kun 19 år, og har bare erfaring fra lokal 4. divisjon. Spissen Jostein Ekeland har omtrent samme bakgrunn som Jakobsen og Hummervoll, men har ikke bevist noe på dette nivået tidligere. Petter Larsen Stolsmo, fetter av verdens beste kvinnelige fotballspiller, er en solid back som sjelden er banens beste, men heller aldri banens dårligste.

Ellers holder ikke utfordrerne samme nivå som førstevalgene. Verken Jarle Madland (ny fra Klepp), Amir Habibi (ny fra Ålgård), Martin Håland eller Kristian Klepaker skal være gode nok til å påvirke kamputfall i denne tøffe divisjonen.

Bjørnar Holmvik rykket ned fra OBOS-ligaen med Bryne i 2016. Denne sesongen spiller han for Vidar hvor han har kort vei til trening og hjem. Den tidligere eliteseriespilleren blir viktig for 2.divisjonsklubben med sin rutine. Foto: Digitalsport

Trener:

Morten Jensen erstatter Gaute Johannessen. Sistnevnte har vært Vidar-trener i snart en hel generasjon, og jobber fremdeles på klubbkontoret. Jensen var en av de første som ble nevnt som kandidater til trenerjobben da Johannessen varslet at han ville slutte, men likevel gikk det lang tid før han ble ansatt. I mellomtiden forsøkte Vidar seg på flere kanidater med større navn og erfaring.

Jensen er en relativt ung trener, som de siste sesongene har gjort en god jobb med å bygge treningskultur i 4. Divisjonsklubben Havørn i hjembygda Tananger. Han er et trenertalent, med voldsom lidenskap. Han har mange år bak seg som spiller i Vidar, og har også vært innom SIF, samt spilt flere sesonger med universitetsfotball i USA. Som spiller hadde han et stort fotballhode, og det, sammen med sin lidenskap for italiensk fotball, tar han med seg inn i trenergjerningen.

Det er ingen tvil om at Jensen kan ha en meget lovende trenerkarriere foran seg, men dert spørs om årets Vidar-lag, i denne tøffe divisjonen, kanskje kan bli en vel tøff nøtt. Har med seg Brede Hangeland på treningsfeltet noen økter, noe som selvsagt er en styrke.

Nøkkelspiller: Bjørnar Holmvik.
Se opp for: Sanel Bojadzic.

Forventet lagoppstilling (3-5-2):

Spillere inn:

Vetle Tønne (Sola)

Sanel Bojadzic (Madla)

Jarle Madland (Madla)

Amir Habibi (Ålgård)

Martin Hummervoll (Viking)

Samuel Narh

Jostein Ekeland (Viking)

Erik Steen (Viking, lån ut sesongen)

Bjørnar Holmvik (Sandnes Ulf)

Spillere ut:

Eden Zormah (Brodd)

Jon Christian Harestad (Tasta)

Rogvi Baldvinsson (Bryne)

Carl-Henrik Refvik (Ukjent)

Statistikk for 2016:

Toppscorer: Eirik Jakobsen – 8 mål
Flest minutter: Bjarte Christian Egeland – 2340 minutter
Flest gule kort: Sander Flåte – 4 gule kort
Flest røde kort: Sigve Kleppa Christensen – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Carl Henrik Sirevaag Refvik – 61.54 %
Spillere brukt: 25
Mål scoret: 55 (2.12)
Mål sluppet inn: 60 (2.31)
Clean sheets: 4 (0.15)
Gule kort: 27 (1.04)
Røde kort: 2 (0.08)
Over 2.5 mål: 73.08%
Over 3.5 mål: 61.54%
Hjemmebane: 1.85 poeng: 7-3-3 (32-22)
Bortebane: 1.15 poeng: 5-0-8 (23-38)
Tilskuersnitt: 116
Tilskuerrekord: 300
Spiller på: Gress

Fotballkanalen

268 Artikler