2.DIVISJON AVDELING 2 – NOTODDEN – 4.PLASS

4.Plass – Notodden FK

Notodden er et av lagene i 2.divisjon som satser hardest på et opprykk. De siste sesongene har det blitt mye nesten, men med gamle storspillere som Jim Johansen og Magne Hoseth blir laget også å regne med i årets sesong.

Troppen:

Svenske Jonathan Johansson kom fra Ljungskile i vinter, og har etablert seg som det soleklare førstevalget i Notodden til 2017-sesongen. Rett før overgangsvinduet stengte signerte man også tidligere Fram-keeper Konrad Kapusta. Den rutinerte polakken sørger for god dekning på keeperplass, med tanke på at man også har ungguttene Kim Bjørkesett og Espen Vasby i bakhånd.

En annen svenske Filip Tähti har kommet fra superettan-klubben IK Frej Täby. I Stockholm var backen inn og ut av laget, men det er en spiller med solid erfaring man han sikret seg i 25-åringen. Even Parkstad Johansen ser ut til å foretrekkes på motstatt back.

Steffen Jenssen, Martin Strange og Jeffrey Stoof er tre solide midtstoppere som biter godt fra seg i 2.divisjon, med sistnevnte som foreløpig backup fra starten av sesongen. Unggutten Jonas Sandnes kan også få spilletid på stopperplass ved behov.

På midtbanen har man bra med erfaring fra høyere nivå i Martin Holmen, Henrik Gustavsen og ikke minst Erik Midtgarden som kom fra Mjøndalen i vinter. Den anvendelige midtbanespilleren kan spille så godt som alle plasser på laget, men ser ut til å kapre en plass som indreløper hos de hvite og blå i år.

Evigunge Borgar Velta er fortsatt med i årets tropp, og er viktig med sin kontinuitet og

Magne Hoseth er meldt spilleklar til seriestart etter å ha vært skadet i lang tid. Mannen med den silkemyke venstrefoten har vært ute såpass lenge at han trolig trenger noe tid før han er i toppform, men på dette nivået er han en stjernespiller uansett.

Unggutten Eric Kitolano er hentet fra Odd, og blir en spennende spiller å følge i 2.divisjon. Han har allerede en solid håndfull kamper for eliteserielagets 2.lag og er en driblesterk og hurtig kant/spiss som liker å utfordre.

I trioen på topp har Ardian Rexhepi vært god i vinter og ser ut til å starte på den ene flanken. Han har tidligere spilt for svenske Ängelholm og kan bli en hit i denne avdelingen. På motsatt side har Andre Bakke startet de siste kampene. Den tidligere Sandefjord-spilleren Martin Brekke er også høyaktuell for en plass på kanten.

Helt på topp har fjorårets toppscorer Jim Johansen vært førstevalget, all den tid Ole Marius Aasen som ble hentet fra Strømmen fortsatt er skadet. Unggutten Erlend Hustad er også et godt alternativ i flere av posisjonene på topp.

Nøkkelspiller: Jim Johansen

Se opp for: Eric Kitolano

Gjenforent:
Jim Johansen og Jan Halvor Halvorsen jobbet sammen i Bodø/Glimt i 2013. Nå er de to forent i Notodden hvor Halvorsen jobber i administrasjonen mens Johansen skal score målene for klubben i 2017. Foto: Digitalsport

Fotballkanalens vurdering:

Notodden har et rutinert og tungt lag i 2017-sesongen. Foruten Eric Kitolano finnes det knapt en unggutt i troppen, men laget er fullt av spillere som har erfaring fra nivåene over 2.divisjon. Det er satset mye penger og energi inn i prosjektet og det kan føles litt som om det MÅ lykkes i Notodden denne sesongen. Vi tror laget vil være helt der oppe, og med litt flyt kan det være deres tur i år.

Forventet lagoppstilling:

Spillere ut:

Kamal Saaliti (Legger opp)

Lars Lien (Legger opp)

Sondre Larsen (Pors)

Spillere inn:

Kim Bjørkesett (Egen juniorstall)

Ole Marius Aasen (Strømmen)

Jeffrey Stoof (Las Palmas)

Filip Almström Tähti (Frej)

Eric Kitolano (Odd)

Ardian Rexhepi (Ängelholm)

Erik Midtgarden (Mjøndalen)

Statistikk for 2016:

Toppscorer: Jim Andre Johansen – 16 mål
Flest minutter: Jim Andre Johansen – 2159 minutter
Flest gule kort: Steffen Jenssen – 5 gule kort
Flest røde kort: Kamal Saaliti – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Jonas Sandnes – 66.67 %
Spillere brukt: 27
Mål scoret: 55 (2.12)
Mål sluppet inn: 35 (1.35)
Clean sheets: 6 (0.23)
Gule kort: 35 (1.35)
Røde kort: 1 (0.04)
Over 2.5 mål: 65.38%
Over 3.5 mål: 50.00%
Hjemmebane: 1.85 poeng: 7-3-3 (31-20)
Bortebane: 1.62 poeng: 6-3-4 (24-15)
Tilskuersnitt: 451
Tilskuerrekord: 677
Spiller på: Kunstgress

Fotballkanalen

268 Artikler