2.DIVISJON AVDELING 2 – NEST-SOTRA – 6.PLASS

6.Plass – Nest/Sotra

Nest-Sotra er et av lagene det er vanskelig å spå. Etter en trøblete vinter begynner laget å ta form, men det virker fortsatt som laget mangler det lille ekstra i 2017.

Troppen:

Martin Sanchez-Olsen og Andreas Lunde er årets keeperduo. Sanchez som blir klubbens førstekeeper denne sesongen har tidligere vært i klubben men returnerte i fjor etter å ha spilt i Fana.

Nest mistet viktige Max Bjørsvik til nettopp Fana rett før sesongstart men er relativt godt forspent i midtforsvaret. Szymon Walczak og Ulrik Edvardsen er hentet fra henholdsvis Brann og reservelaget til FC Köln. Unggutten Erlend Larsen har også kvalitet til å kunne fylle en midtstopperolle ved behov.

Ellers blir det litt spillere ute av posisjon avhengig av hvilken formasjon man velger å gå for. Kaptein Bjarte Haugsdal blir viktig med sin rutine og Marcus Stueland som er hentet fra FK Fyllingsdalen kan spille både som back og på midtbanen.

Sentralt har Andreas Rødsand kommet på lån fra KBK og vil være svært spillesugen etter å ha vært skadet i lang tid. På lån i Nest skal han bygge seg opp igjen til å kunne bidra i eliteserien. Også lokale spillere som Ole Thomas Herrem, Joachim Edvardsen, Ole Kristian Rødahl og Rune Mo holder godt 2.divisjonsnivå.

Fremover på banen har man beholdt noen viktige spillere i Akinbola Akinyemi som var god etter overgangen fra Follo, mens playmaker Johnny Furdal er en av ligaens beste når han er i form. Assisstkongen blir kanskje den viktigste å holde skadefri for strilene i år.

På kantene er Damian Sanchez-Olsen og Ståle Steen Sætre spennende offensive spillere, mens hurtigtoget Peter Sørensen Nergaard har returnert til Norge etter et år i Superettan med Ljungskile. Den tidligere Strømmen-spilleren må stå frem om det skal bli jubel på Ågotnes i 2017.

På topp satser man knallhardt på Alexander Dang. Målkongen fra breddefotballen i Bergen skal endelig få vise seg frem i «toppfotballen» og det er knyttet stor spenning til hva han kan få til i 2.divisjon. Unggutten Thomas Juvik blir en joker på benken.

Nøkkelspiller: Johny Furdal

Se opp for: Ulrik Edvardsen

Fotballkanalens vurdering:

Nest-Sotra har mistet mange viktige spillere, men har beholdt kanskje de to viktigste i Johnny Furdal og Bjarte Haugsdal. Laget ser solid ut, men spesielt offensivt ser det veldig tynt ut. Mye står å henger på om Alexander Dang kan fortsette der han slapp for Sotra og finne målformen også i 2.divisjon. Vi tror det blir ganske midt på treet for Nest-Sotra i årets sesong.

Nøkkelspiller:
Nest-Sotra kan få en tøffere sesong enn på mange år. Men de har en av divisjonens beste midtbanespillere i Johnny Furdal. Han blir viktig også i 2017. Foto: Digitalsport

Forventet lagoppstilling:

Spillere inn:

Alexander Dang (Sotra)

Marcus Stueland (Fyllingsdalen)

Rune Mo (Stord)

Martin Sanchez-Olsen (Fana)

Szymon Walczak (Köln)

Joachim Edvardsen (Jerv)

Andreas Rødsand (Kristiansund, lån fram til sommeren)

Peter Sørensen Nergaard (Ljungskile, Sverige)

Gaute Vetti (Brann)

Thomas Juvik (Vestsiden-Askøy)

Ulrik Edvardsen (Brann)

Spillere ut:

Øystein Øvretveit (Sandefjord)

Petter Martinsen (Mjøndalen)

Kristoffer Zachariassen (Sarpsborg 08)

Håkon Moldekleiv (Lysekloster)

Kasper Nissen (Sogndal)

Max Bjørsvik (Fana)

Statistikk for 2016:

Toppscorer: Kasper Højvig Nissen – 18 mål
Flest minutter: Øystein Øvretveit – 2340 minutter
Flest gule kort: Kristoffer Zachariassen – 5 gule kort
Flest røde kort: Mats Walberg – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Adnan Cirak – 87.50 %
Spillere brukt: 22
Mål scoret: 84 (3.23)
Mål sluppet inn: 26 (1.00)
Clean sheets: 10 (0.38)
Gule kort: 35 (1.35)
Røde kort: 1 (0.04)
Over 2.5 mål: 76.92%
Over 3.5 mål: 53.85%
Hjemmebane: 2.69 poeng: 11-2-0 (50-14)
Bortebane: 2.00 poeng: 8-2-3 (33-12)
Tilskuersnitt: 272
Tilskuerrekord: 365
Spiller på: Gress

Fotballkanalen

268 Artikler