2.DIVISJON AVDELING 2 – HØDD – 3.PLASS

3.Plass – Hødd

Hødd rykket såvidt ned i den siste runde av OBOS-ligaen 2016. Klubben har nå måttet omstille seg etter flere år med fremgang. Med store ressurser og et av de flotteste anleggene på dette nivået er det allikevel gode forhold for suksess allerede i år. Men Hødd har også mistet store deler av førsteelleveren sin fra fjorårets sesong og derfor er det mange som er spent på hva som er realistisk å få til på Høddvoll i år.

Troppen:

Jan Lennart Urke sto fast i OBOS-ligaen i fjor og blir også klubbens førstekeeper i 2017. 2.keeper Ole Monrad Alme har slitt med skader men tilbyr en svært god backup når han er spilleklar igjen.

På stopperplass har den rutinerte duoen Törnquist og Moltu igjen fått tillit etter å ha vært borte fra startoppstillingen helt siden trener Sindre Eid forlot skuta etter 2015-sesongen. Nå er de to tilbake og byr på rutine og tyngde i massevis. Begge har flust av kamper i 1.divisjon sammen og bør være revansjelystne og hissig på å vise at de burde ha spilt fast også de to siste sesongene.

På backene blir det nytt i 2017. Unggutten Martin Mork Breivik ser ut til å bli årets høyreback, mens det på motsatt side fortsatt er uklart hvem som starter første kamp. Trolig blir det midtbanespiller Preben Sætre som kom fra Herd tidligere i vinter, mens Vegard Heltne i form trolig er førstevalget.

Midtbanen så lenge litt tynn ut i vinter, men med flere tilbake fra skade og en bunnsolid signering i Henrik Breimyr blir dette en slagkraftig gjeng også i 2017. Torbjørn Kallevåg er også bankers på laget og blir viktig etter at han var en av få lyspunkt i den tunge fjorårssesongen. Den siste midtbaneplassen kjempes om av spillere som Bendik Riise, Bendik Torset og Sondre Beite. Alle er lokale spillere som bør ha 2.divisjonsnivå inne. Torset har vært i klubben i lang tid, ungguttene Riise og Beite kan få sitt store gjennombrudd i årets sesong.

Andreas Breimyr kan også forvente seg spilletid etterhvert som han kommer seg tilbake fra skade.

Offensivt har man hentet inn to spennende forsterkninger i Badr Rahhaoui og Amani Mbedule som tidligere har spilt sammen i Sarpsborg 08. Sistnevnte har solide tall fra 2.laget til S08 i 3.divisjon og er en uforutsigbar kant/spiss med stor fart og nese for mål. Badr var i fjor en del av FFK-stallen etter å ha gått gradene i S08 sin ungdomsavdeling. Den slepne unggutten var stortsett innbytter i sin første sesong i OBOS-ligaen, og trenger nå spilletid og stabilitet for å ta nye steg. Får han det kan han være en utfordrer til toppscorertittelen i avdelingen.

Sammen med Didrik Sereba utgjør disse en meget fartsfylt og spennende offensiv. Magnus Myklebust i form er også en spiss å regne med, og han blir også en viktig ressurs med sin erfaring for en ung angrepsrekke.

Nøkkelspiller:
Torbjørn Kallevåg

Se opp for:
Badr Rahhaoui

Må ta ansvar:
Torbjørn Kallevåg er en av få spillere som er igjen fra fjorårets førsteellever hos Hødd. I 2017 må han ta mye ansvar på et lag som er ungt, med mange nye fjes. Foto: Digitalsport

Fotballkanalens vurdering:

Laget har slitt i vinter og tidvis vært veldig skadeplaget og ujevne. Men de siste treningskampene har man vist bedring og Hødd er på full fart fremover med solide nysigneringer på plass og skadede spillere på vei tilbake. I en superjevn avdeling tror vi det defensive fundamentet til Hødd blir avgjørende i mange tette kamper i løpet av sesongen. Med klassesigneringen Henrik Breimyr på midtbanen og flere spennende offensive spillere tror vi Hødd etterhvert blir et av de sterkeste lagene i avdelingen. I tillegg har vi vektlagt at Hødd trolig har midler til å forsterke seg ytterligere i sommer om de har opprykk i sikte. Dette er noe ikke så mange av de andre lagene i avdelingen er i stand til og derfor er det naturlig å forvente at Hødd kjemper om opprykk hele veien inn.

Forventet lagoppstilling:

Spillere Inn:

Preben Sætre (Herd)

Badr Rahhoui (Fredrikstad)

Amani Mbedule (Sarpsborg 08, lån ut sesongen)

Henrik Breimyr (Sandnes Ulf)

Andreas Breimyr (Viking)

Spillere ut:

Joakim Wrele (Levanger)

Christoffer Aasbak (Kristiansund)

Hugues Wembangomo (Brattvåg)

Joachim Magnussen (Legger opp)

Dani Hatakka (Brann, tilbake etter lån)

Øystein Vestvatn (Follo)

Fredrik Sjølstad (Kongsvinger)

Robin Shroot (Viking, lån)

Statistikk for 2016:

Toppscorer: Robin Alexander Edward Shroot – 12 mål
Flest minutter: Jan-Lennart Urke – 2610 minutter
Flest gule kort: Torbjørn Kallevåg – 7 gule kort
Flest røde kort: Karl Joakim Wrele – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Eirik Ulland Andersen – 33.33 %
Spillere brukt: 24
Mål scoret: 31 (1.03)
Mål sluppet inn: 57 (1.90)
Clean sheets: 7 (0.23)
Gule kort: 37 (1.23)
Røde kort: 4 (0.13)
Over 2.5 mål: 53.33%
Over 3.5 mål: 23.33%
Hjemmebane: 1.80 poeng: 8-3-4 (22-18)
Bortebane: 0.20 poeng: 0-3-12 (9-39)
Tilskuersnitt: 1718
Tilskuerrekord: 2020
Spiller på: Kunstgress

Fotballkanalen

268 Artikler