2.DIVISJON AVDELING 2 – 8.PLASS – FRAM LARVIK

8.PLASS – Fram Larvik

Fram Larvik har hatt en rekke gode spillere i begge ender av banen som har vært avgjørende for suksess de siste årene. Årets Fram-utgave har mistet flere nøkkelspillere og det er derfor mye usikkerhet knyttet til hvordan det vil gå for Petter Belsviks menn i årets sesong.

Troppen:

Kenneth Stenild Nielsen er klubbens førstevalg også i år. Dansken sto fast i fjor og kommer også til å gjøre det denne sesongen. Unggutten Milos Crnogorac har mye erfaring fra forskjellige klubber og kan utfordre Stenild om plassen i løpet av sesongen.

I de bakre rekker har laget mistet flere av de viktigste brikkene. Jablinski, Haakenstad og Dieserud har alle tatt steget til høyere nivå og vil bli savnet. Inn har man fått blant annet solide Ulrik Balstad fra Elverum. Fjorårets kaptein hos opptykkslaget valgte jobb og 2.div med Fram på bekostning av OBOS-liga med Elverum og ser ut til å kjøres som stopper. I midtforsvaret har Aziz Idris spilt hele vinteren, men den tidligere Kamma og KBK-spilleren har ikke signert ny kontrakt og kan forsvinne.

På høyrebacken er tidligere Odd-junior Alexander Betten Hansen et sikkert kort med sin solide høyrefot. Sindre Lie er hentet fra Fana og tar trolig plassen på venstrebacken.

På midtbanen er Mac Laham hentet fra Gjøvik, mens Erik Rosland og Marcin Pietron igjen blir viktige brikker. Unggutten Emil Kjeldsen fikk et lite gjennombrudd i fjor og kan fort få mye spilletid. Blir Aziz Idris med videre vil han også være et naturlig alternativ på den sentrale midtbanen. I tillegg har man hentet et av landets mest spennende midtbanetalenter. Kornelius Normann-Hansen gikk fra Larvik Turn til Strømsgodset i fjor etter å ha debutert i 4.divisjon som 14-åring. U-landslagspilleren blir i år lånt ut til Fram for å skaffe seg ytterligere referanser fra seniorfotballen og er en spiller det blir svært spennende følge med på i årene som kommer.

En annen offensiv forsterkning er Harmoan Singh. Holmlia-gutten har vært i VIFs junioravdeling men er klar for å spille i Fram etter noen år i Lørenskog og Brattvåg. Han kan bekle samtlige plasser offensivt i banen. Venstrekant Stian Dyngeland har vært en av de beste spillerne til Fana de siste årene og er også klar for Larviksklubben i 2017.

Offensivt har Fram mistet uerstattelige Markus Naglestad. Fjorårets toppscorer i 2.divisjon fikk sjansen sin i Eliteserien for Sandefjord og vil bli savnet. Som erstatter har Belsvik og co fått på plass Omar Fonstad. 26-åringen har spilt for en rekke klubber i Oslo-området og blir Frams viktigste angrepsvåpen. Hans spissmakker blir trolig svenske Andreas Drugge. Tobias Hysens svigersønn er ikke helt matchfit, men er på sitt beste en håndfull for de fleste forsvarspillere i 2.divisjon.

Nøkkelspiller: Omar Fonstad

Se opp for: Kornelius Normann-Hansen

Må ta ansvar:
Andreas Drugge kan være en håndfull for de fleste forsvarsspillere i 2.divisjon. Med toppscorer Markus Naglestad borte fra fjorårets tropp hviler det et ekstra stort press på skuldrene til svensken i 2017. Foto: Digitalsport

Forventet lagoppstilling:

Spillere inn:

Milos Crongrac – Ung keeper som tidligere har stått for en rekke klubber i Østfold-fotballen.

Ulrik Balstad – Solid forsvarspiller som ledet Elverum til opprykk i fjor. Ledertype og samtidig en av breddefotballens beste på twitter.

Harmoan Singh – Offensiv temposterk spiller som er god 1 vs 1 og er god til å avslutte. Kan spille alle offensive posisjoner.

Sindre Lie – Venstreback fra Fana med en følsom venstrefot.

Stian Dyngeland – Broren til Sogndal-keeper Mathias har spilt de siste årene i Fana. Kan spille både spiss og kant.

Spillere ut:

Kevin Jablinski (Sandefjord)

Anders Dieserud (Strømmen)

Mats Haakenstad (LSK)

Markus Naglestad (Sandefjord)

Arne Saagas (Lagt opp)

Mathias Stulen (Storm IF)

Kenneth Kristiansen (Pors)

Statistikk fra 2016:

Toppscorer: Markus Kvame Naglestad – 25 mål
Flest minutter: Mats Haakenstad – 2340 minutter
Flest gule kort: Kevin Jablinski – 5 gule kort
Flest røde kort: Emil Mørk Kjeldsen – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Aziz Idris – 66.67 %
Spillere brukt: 25
Mål scoret: 57 (2.19)
Mål sluppet inn: 41 (1.58)
Clean sheets: 5 (0.19)
Gule kort: 39 (1.50)
Røde kort: 2 (0.08)
Over 2.5 mål: 76.92%
Over 3.5 mål: 57.69%
Hjemmebane: 1.92 poeng: 8-1-4 (33-21)
Bortebane: 1.46 poeng: 6-1-6 (24-21)
Tilskuersnitt: 517
Tilskuerrekord: 1429
Spiller på: Gress

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8. Fram Larvik

9.

10.

11.

12.

13.

14.

Fotballkanalen

268 Artikler