2.DIVISJON AVDELING 2 – BRYNE FK – 2.PLASS

2.plass – Bryne

Tradisjonsklubben fra Jæren tok den tunge turen ned i 2.divisjon etter å ha vært selve symbolet på 1.divisjon gjennom de siste årene. Etter en turbulent tid bygges det nå opp på nytt med en tydeligere lokal profil. 2017-utgaven av Bryne ser veldig spennende ut.

Troppen:

Kris Devaux har siden han kom til Norge og Strindheim i 2014 vist seg å være en hardtarbeidende og solid keeper. Fransk-amerikaneren som også har vært innom Bærum sto fast for Hønefoss i fjor, og viste at han er en bra keeper på dette nivået. Unge Marius Halvorsen er akkurat ikke god nok til å stå for et topplag, men 18-åringen kan være en fremtidig førstekeeper for Bryne på et høyere nivå.

Trofaste Paul Addo er en av få som har blitt igjen på Jæren og tar plass på venstresiden i 3-5-2 formasjonen. Til å fylle rollene bak har man hentet stopperbautaen Rogvi Baldvinsson tilbake til klubben. I tillegg er Andreas Jacobsen som var en av avdelingens beste forsvarspillere for EIK i fjor klar for de rød, og kan spille både back og stopper. Det samme kan unggutten Andreas Ueland. Krister Wemberg har slitt med skader i vinter, men når han er kampklar er han kanskje klubbens beste midtstopper. Sander Ystanes er den siste unggutten i en forsvarsrekke som ser mer spennende enn solid ut.

På midtbanen blir Bjarne Langeland et sikkert kort . 23-åringen var kanskje FK Fyllingsdalens beste spiller i fjor, og blir en viktig mann også på Jæren. Finske Patrick Byskata står for det lille som er av rutine i troppen. Unggutter som Einar Lye, Truls Vagle og Adrian Berntsen har alle spilt mye i vinter og må bli voksne fort, om de skal klare å kapre en plass på årets Bryne-lag. Lokale nysigneringer som Geir Dahle Høyland(Sola) og Rune Bore(Frøyland) virker som spennende tilvekster som virker fornuftige.

Robert Undheim har lenge vært lovende og en spiller det har vært store forventninger til, og kantspilleren får muligheten til å vise at han er mer enn bare et ungt talent i 2017, trolig som vingback på venstresiden. Lagkaptein Vegard Landro må ta mye ansvar med sin rutine fra høyre vingback.

Simen Næss har meget god statistikk i 2.divisjon for Nest-Sotra å vise til. Den hurtige angriperen kan spille både kant og spiss, og er først og fremst et spissalternativ.

På topp er Aram Khalili en viktig kvalitetsspiller som har blitt værende. Løsner det for sørlendingen er han en potensiell toppscorer i avdelingen med sin hodestyrke og fysikk. Mads Bøgild viste glimtvis sine kvaliteter i OBOS-ligaen og blir trolig Khalilis spissmakker. I tillegg har Kristian Magnusson kommet fra Rosseland. Han startet generalprøven og kan også fort bli å se mye på banen i 2017.

Fotballkanalens vurdering:

Toppfotballkulturen ligger i veggene på Jæren. De store klubbene kommer stortsett alltid tilbake og det kommer også Bryne til å gjøre. I år er troppen veldig spennende og talentfull, men kan være akkurat litt for fersk til at det blir opprykksjubel. Vi tror Jærbuene henger med i toppen hele sesongen, men ser for oss at presset mot slutten av sesongen kan bli for stort.

Nøkkelspiller: Aram Khalili

Se opp for: Einar Lye

Spissferdigheter:
Aram Khalili scoret her mot FFK i Bryne sin siste OBOS-liga match mot FFK i 2016. Nå er spissen med videre og blir ekstremt viktig med sine ferdigheter i boksen også i 2017. Foto: Digitalsport

Forventet lagoppstilling

Spillere inn:

Geir Dahle Høyland (Sola)

Rune Bore (Frøyland)

Andreas Jacobsen (Egersund)

Rogvi Baldvinsson (Vidar)

Bjarne Langeland (Fyllingsdalen)

Simen Næss (Raufoss)

Kris Dewaux (Hønefoss)

Kristian Magnussen (Rosseland)

Spillere ut:

Marius Helle (Lagt opp)

Bajram Ajeti (Lillestrøm)

Bjørnar Holmvik (Vidar)

Oddbjørn Skartun (Sandnes Ulf)

Sondre Norheim (Egersund)

Pål Aamodt (Levanger)

Pål Fjelde (St. Mirren)

Marius Lode (Bodø/Glimt)

Torstein Mjønner (Lagt opp)

Erling Braut Håland (Molde)

Ante Knezovic (Kristiansund)

Fitim Kastrati (Grorud)

Jonas Høidahl (Sandnes Ulf)

Statistikk fra 2016:

Toppscorer: Oddbjørn Skartun – 8 mål
Flest minutter: Bjørnar Pettersen Holmvik – 2474 minutter
Flest gule kort: Krister Wemberg – 5 gule kort
Flest røde kort: Krister Wemberg – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Marius Lode – 45.45 %
Spillere brukt: 25
Mål scoret: 33 (1.10)
Mål sluppet inn: 48 (1.60)
Clean sheets: 4 (0.13)
Gule kort: 36 (1.20)
Røde kort: 3 (0.10)
Over 2.5 mål: 50.00%
Over 3.5 mål: 30.00%
Hjemmebane: 1.53 poeng: 6-5-4 (21-15)
Bortebane: 0.47 poeng: 1-4-10 (12-33)
Tilskuersnitt: 1605
Tilskuerrekord: 3601
Spiller på: Gress

Fotballkanalen

268 Artikler