2.DIVISJON AVDELING 1 – KFUM – 3.PLASS

3. Plass: KFUM

Fjorårets nedrykkslag har sluppet unna det totale mannefall som mange klubber opplever etter et nedrykk. De mest rutinerte og sentrale spillerne fra fjorårets tropp har blitt igjen i klubben, og spesielt på midtbanen ser man sterke ut med spillere som bl.a Rasch, Dahl, Sortevik igjen fra første-elleveren i 2016-sesongen.

Men det defensive fundamentet må bygges opp på nytt ettersom Lars Hirschfeldt har lagt hanskene på hylla og gått over i rollen som assistent-trener og begge stopperne som spilte fast i fjor har funnet seg ny klubb.

Jørgen Isnes har med sin lange erfaring fra Oslo-fotballen blitt flyttet opp som hovedtrener og har samlet en frisk og spennende tropp med mange nye fjes til 2017-sesongen.

Troppen:

Lars Hirschfeldt har gått over til assistentrollen og blir ikke å finne mellom stengene i år. Det blir derimot Orhan Simsek som voktet buret da klubben rykket opp i 2015. I tillegg har man hentet Anders Mattingsdal fra Skeid og på tampen av vinduet Fredrik Mundal fra Ull/Kisa som har stått de to siste treningskampene pga skader på de to andre. Det kan dermed virke som keeperkampen er åpen, men trolig vil Simsek foretrekkes når serien sparkes igang.

På backene er velkjente Nikolai Aarøy og Erlend Skaga klare for nok en ny sesong. Begge leverte gode prestasjoner i OBOS-ligaen og har plenty av kamper i 2.divisjon. I tillegg har man Marius Brevig og nysignerte Dodo Gaye som alternativer på stopper og back. Jørgen Hammer har slitt med skader siden i fjor og er fortsatt ikke kampklar. I vinter har tidligere Follo FK-kaptein Anders Lübeck og Håkon Aalmen dannet stopperpar. Sistnevnte møter tidligere lagkamerater i Brummundal og Ham-Kam for sin nye klubb denne sesongen. Helt på tampen hentet mann i midtstopper Johannes Grødtlien på lån fra Strømmen.

Klubblegende og midtstopper Eivind Sæther har lagt opp og vil bli savnet både på og utenfor banen til tross for at skader ødela hele fjorårsesongen.

Midtbanen er lagets desidert sterkeste lagdel og holder trolig fortsatt OBOS-liga nivå. Robin Rasch var ventet å forsvinne, men signerte ny kontrakt etter å ha blant annet vært på prøvespill hos FFK. En av klubbens mangeårige profiler, Erik Jonvik har trappet ned, og Kristoffer Hagen fra Ham-Kam ble hentet inn som erstatter på den defensive midtbanen. Anvendelige Christoffer Kringberg kan bekle flere posisjoner.

Det kan også flere av lagets andre midtbanespillere. Christoffer Dahl, Stian Sortevik og Erikson «Nenaas» Spinola Lima er alle alternativer sentralt, og Isnes får trolig hodebry når han skal komponere en midtbane med alle spillerne skadefrie. «Nenaas» trente med Malmö før han spilte en halv sesong på Vålerengas andrelag i 2015. De som fulgte med KFUM på høsten i fjor, fikk se at den løpssterke midtbanespilleren fra Kapp Verde kan bli svært spennende å følge med på i 2017.

På vingene er Stian Pettersen og Cato Valøy hurtige angrepsvåpen. Fredrik Levorstad(Follo) og Kenneth Di Vita Jensen(Ullern) er offensive alternativer som har fine stats å vise til også fra nivået opp mens Emil Ekblom som var på lån fra Stabæk i fjor har signert en permanent avtale i 2017 og blir satset på som toppspiss på Ekeberg.

En rekke av klubbens gode unggutter rapporteres langtidsskadet og kan ventes tilbake i løpet av sesongen. Blant disse høyrekanten Edvin Akselsen som fikk et lite gjennombrudd i 1.divisjon i fjor med sitt rykk og sine dribleferdigheter.

Nøkkelspiller: Christoffer Dahl

Se opp for: Erikson «Nenaas» Spinola Lima

Fotballkanalens vurdering:

Til tross for en tøff vinter med mye skader og svake prestasjoner ser KFUM sterke ut når sesongen skal sparkes i gang. Troppen er full av rutine og lagets midtbane kunne helt fint klart seg minst et nivå opp. Men det er i begge boksene kampene avgjøres og her ser ikke ting like solid ut. Det spørs også om de viktigste spillerne holder seg skadefrie og i form gjennom hele sesongen, noe de må være om KFUM skal kunne klare et nytt opprykk. Med spillere som har såpass mye erfaring fra OBOS-ligaen forventes det at laget fra Ekeberg henger med i toppen av sin avdeling i år.

Rutinert:
Christoffer Dahl har plenty av rutine på dette nivået. I år blir han en av nøkkelspillerne som må levere om KFUM skal ha noe håp om å kunne møte lag på størrelse med Sandefjord igjen. Foto: Digitalsport

Forventet lagoppstilling:

[su_note note_color=»#FFFFFF» >

Spillere inn:

Orhan Simsek (23) Keeper som er tilbake fra skade. Førstekeeper i 2015 og var en viktig grunn til at laget klarte opprykk da.

Anders Mattingsdal (21) Ung og hardtarbeidende keeper som kom fra Skeid i vinter.

Fredrik Mundal (20) – Spennende keeper fra Ull/Kisa. Stått fast for 2.lag i flere år, men trenger spilletid på høyere nivå for å utvikle seg.

Haakon Aalmen (26) – Solid midtstopper med fortid i Ham-Kam. Spilte samtlige kamper for Dala i fjor.

Dodo Gaye (21) – Gått gradene i VIFs ungdomsavdeling før han gikk til Lørenskog. Anvendelig back/stopper.

Johannes Grødtlien (20) – Ung midtstopper på lån fra Strømmen. Var fjor på utlån i Moss FK.

Kristoffer Hagen (27) – Sentral midtbanespiller med flere sesonger bak seg i Kamma i både 1 og 2.divisjon. Ballfordeler og Dødballfot.

Fredrik Levorstad (23) – Tidligere U-landslagspiller som har spilt for Stabæk og Follo. God avslutter og kan spille alle offensive posisjoner.

Kenneth Di Vita(27) – Spiss med en fortid i Hønefoss, Moss FK, FFK, Lommedalen og Ullern. Lenge siden han har vært på topp, men har potensiale inne til å levere i 2.divisjon.

Emil Ekblom (23) – Gått gradene i Stabæk men aldri helt fått ut potensialet sitt. Hurtig, sterk og en god avslutter som trives i bakrom.

[/su_note >

[su_note note_color=»#FFFFFF» >

Spillere ut:

Lars Hirschfeldt(Lagt opp)

Eivind Sæther (Lagt opp)

Sindre Ek (Lagt opp)

Erik Jonvik (Lagt opp)

John Olav Nordheim (Fløy)

Cisse Abshir (Ull/Kisa)

Dennis Obeng (Lagt opp)

[/su_note >

Statistikk fra 2016

Toppscorer: Christoffer Dahl – 5 mål
Flest minutter: Lars Hirschfeld – 2700 minutter
Flest gule kort: Ciise Aden Abshir – 4 gule kort
Flest røde kort: Christoffer Dahl – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Stian Sortevik – 27.78 %
Spillere brukt: 24
Mål scoret: 31 (1.03)
Mål sluppet inn: 48 (1.60)
Clean sheets: 8 (0.27)
Gule kort: 29 (0.97)
Røde kort: 1 (0.03)
Over 2.5 mål: 53.33%
Over 3.5 mål: 23.33%
Hjemmebane: 0.87 poeng: 3-4-8 (18-22)
Bortebane: 0.87 poeng: 3-4-8 (13-26)
Tilskuersnitt: 528
Tilskuerrekord: 1243
Spiller på: Kunstgress

Fotballkanalen

268 Artikler