2.DIVISJON AVDELING 1 – FOLLO – 12.PLASS

12.PLASS – Follo


Heislaget Follo ser ut til å ha etablert seg som et 2.divisjonslag igjen etter en tilværelse med opp og nedrykk stort sett hver eneste sesong siden berg-og-dalbane året 2010 hvor det ble nedrykk på lisensfeil og cup-sølv. I fjor klarte laget å holde seg i 2.divisjon til tross for at nær sagt hele troppen ble skiftet ut.

Troppen:

På keeperplass får Knut Skjærstein fornyet tillit etter hans første sesong som førstekeeper i fjor. 21-åringen sto gode enkeltkamper men må jobbe med stabiliteten for å ta nye steg i 2017. Som backup har klubben hentet opp juniorkeeper Sander Østbye.

I forsvarsrekka er det noen nye fjes. Midtstopper Niklas Wenderyd har tidligere spilt for Ham-Kam, men kommer sist fra Valdres. I tillegg har det gamle stortalentet Michael Omoijuanfo gjort comeback på 2.divisjonsnivå, og Stabæk-spiller Ohis storebror er ventet å ta en av plassene i midtforsvaret. I tillegg er fjorårets kaptein Rune Gravdahl med videre. Den tidligere Åsane-backen er med sine 26-år lagets eldstemann og blir en viktig brikke som forsvarssjef hos det unge laget. Unggutten Thomas Lillo har spilt mye i vinter og stepper inn ved behov i midtforsvaret.

På backene blir trolig egenproduserte Tobias Asbjørnsen prioritert på høyreback. På venstrebacken har man fått inn en spennende spiller fra Moss FK. Oskar Hansen har tilhørt både FFK og S08 sine junioravdelinger og har et svært presis venstrefot. I tillegg har man anvendelige Misim Memishi som kan spille på begge sider.

På midtbanen er det knyttet stor spenning til 18-åringen Tore Sørås som fikk sitt gjennombrudd i 2016. Både han og Simen Vedvik er to spennende midtbanetalenter som er verdt å se opp for! Med seg får de to som har erfaring fra høyere nivå. Tidligere Elverum-spiller Imad Ouhadou har kommet fra Lørenskog mens Øystein Vestvatn har returnert etter et år i Hødd.

Hassan Rahmani er trolig ute store deler av sesongen, mens man har to gode alternatier på den sentrale midtbanen i Sivert Strangstad og Ismael Saif Gul. På kantene er William Pozo og Solomon Owusu spillere med spennende offensive ferdigheter.

På topp er det fire meget spennende alternativer. Håvard Dalseth har vært i søkelyset til flere klubber på høyere nivå etter at han slo igjennom da laget var i OBOS-ligaen i 2015. Dette er året hvor han virkelig kan sette preg på 2.divisjon. Med seg på topp får han trolig målmaskinen Follo hentet fra VIFs ungdomsavdeling, Henrik Udahl. I tillegg er Shåresh Ahmadi tilbake fra skade og spillesugen mens klubbens egne spisstalent Julius Skaug viste spennende takter i fjor og kan overraske positivt i 2017.

Nøkkelspiller: Rune Gravdahl

Se opp for: Simen Vedvik

Forsvarsbauta:
Kaptein Rune Gravdah har flere sesonger i førstedivisjon med Åsane bak seg. l 2017 blir hans rutine viktig for en purung Follo-tropp. Foto: Follo sine hjemmesider

Fotballkanalens vurdering:

Det blir svært spennende å se hvordan det som trolig er landets yngste spillerstall klarer seg i en tøff avdeling med mange jevne kamper og rekordmange lag som satser mot opprykk. Proppfull av talent, men med stor mangel på rutine kan det gi utslag begge veier for årets Follo-tropp. Vi tror det blir i tøffeste laget, og at laget kan slite i bunnen av tabellen denne sesongen.

Spillere inn:

Sander Østbye – Keeper som er hentet opp fra egen juniorstall.

Niklas Wenderyd – Venstrebeint midtstopper som tidligere har spilt for Ham-Kam og Valdres.

Michael Omojiuanfo – Midtstopper med solid pasningsfot og bra fysikk. Tilbake etter noen år i lavere divisjoner og ute med skade.

Oskar Hansen – Rykket ned med Moss i fjor. Venstreback med følsom fot.

Ismael Gul – Ballsikker midtbanespiller fra Holmlia. Kom også fra Moss FK etter 2016-sesongen.

Imad Ouhadou – Playmaker som rykket ned med Lørenskog. Tidligere spilt i 1.divisjon for Elverum.

Shåresh Ahmadi – Høyreist angrepspiller med stor fart og god teknikk. Spilte sist i Oppsal.

Henrik Udahl – Målmaskin for VIF sitt junior og rekruttlag. Sterk avslutter som ofte dukker opp der ballen detter ned.

Spillere ut:

Halvor Raddum (Flyttet til Østerrike)

Jamil Attaya (Holmlia)

Halvard Lien Simonsen (Lagt opp)

Shadi Ali (Elverum

Fredrik Levorstad (KFUM)

Dardan Dreshaj (Fløy)

Statistikk fra 2016:

Toppscorer: Dardan Dreshaj – 10 mål
Flest minutter: Knut-Andrè Skjærstein – 2340 minutter
Flest gule kort: Halvor Stormoen Raddum – 5 gule kort
Flest røde kort: Hassan Rahmani – 2 røde kort
Best seiersprosent: Håvard Haugen Dalseth – 53.85 %
Spillere brukt: 20
Mål scoret: 47 (1.81)
Mål sluppet inn: 39 (1.50)
Clean sheets: 5 (0.19)
Gule kort: 29 (1.12)
Røde kort: 2 (0.08)
Over 2.5 mål: 61.54%
Over 3.5 mål: 42.31%
Hjemmebane: 2.15 poeng: 9-1-3 (34-17)
Bortebane: 1.00 poeng: 3-4-6 (14-22)
Tilskuersnitt: 322
Tilskuerrekord: 503
Spiller på: Gress

Fotballkanalen

268 Artikler