2. DIVISJON AVDELING 1- 6.PLASS: SKEID

6.PLASS – Skeid

Skeid var fjorårets store overraskelse da de hang med i opprykkskampen nesten helt til målstreken, men til slutt måtte nøye seg med en tredjeplass. Anført av Tom Nordlie har det unge mannskapet gjort seg bemerket og to av fjorårets spillere har forsvunnet til Eliteserien. I årets tropp er det fortsatt mer enn nok talent, og laget har sett veldig bra ut i store deler av vinteren.

Hør hvordan trener Tom Nordlie beskriver livet som trener for 2.divisjonsklubber her:

B-laget Episode 2: Seriestart i Post-Nord Ligaen med Tom Nordlie

Troppen:

Idar Lysgård har vært Skeids førstevalg mellom stengene de siste årene og kommer til å fortsette å være det også i 2017. Toten-gutten har et toppnivå få andre keepere i divisjonen matcher, og reddet poeng nærmest alene i flere av kampene i fjor. Får han luket bort tabbene som kommer med jevne mellomrom blir han garantert interessant for klubber på høyere nivå. Unge Christopher Tobiassen er plukket opp fra juniorlaget for å være backup i 2017.

Bakerst hadde kaptein Mansour Gueye en solid sesong i fjor før han ble skadet. I år blir han nok en gang en viktig bauta og bør holde seg skadefri om Skeid-forsvaret skal holdes tett. Den andre stopperplassen kjemper Ayoub Aleesami og Mats Andersen om. Sistnevnte har allerede solid med 2.divisjonskamper for VIF 2, mens Aleesami i likhet med sin storebror har utviklet seg til å bli en svært god spiller etter å ha gått gradene i Skeids junioravdeling.

Tom Skogsrud er hentet tilbake for å spille venstreback i klubben hvor han startet karrieren før det gikk mot utenlandsopphold i bl.a Manchester City og Glasgow Rangers. På motsatt side finner vi et av 2.divisjons største talenter. Ridouan Essaeh var ventet å forsvinne til høyere nivå etter en fantastisk sesong i fjor, men 18-åringen har valgt å bli for å utvikle seg videre og få spille fast. Får vi se han i eliteserien neste år?

På midtbanen blir Jens Rongved den som skal styre spillet. Flankert av arbeidskapasiteter som Henning Tønsberg Andresen og Hassan Yusuf blir Skeids midtbane vanskelig å spille rundt i 2017. Dødballfoten og erfaringen til Ørjan Hopen kan bli viktig, men det gjenstår å se hvordan han passer inn i Nordlies energiske spillestil.

I tillegg har man Deni Hasnagic(ny fra Oppsal) og Sully Bojang(ny fra egen juniorstall) som kan spille på flere plasser. Det samme gjelder Jonas Bergersen og Dreni Ademaj som etterhvert har fått bra med kamper for Skeid de siste årene.

Evigunge Morten Berre er assistentrener men har også kommet inn i flere kamper i vinter. Ringreven kan få innhopp i løpet av sesongen når Nordlie trenger rutine.

I trioen på topp må David Tavakoli fortsette der han slapp i fjor. Uten spisskollega Buduson som har dratt til Haugesund hviler mye av ansvaret på han. Mustafa Hassan har sett sylskarp ut i vinter, og er en spiller mange lag kommer til å slite med. Den siste plassen på kanten ser ut til å stå mellom Jonathan Nunez og David Hickson. Begge er uforutsigbare kantspillere som liker å utfordre 1 mot 1.

I tillegg har man hentet Erik Stafford fra Sarpsborg 08. Unggutten er et fysisk beist og minner mye om John Carew i spillestilen. Han vil fungere perfekt som innbytter og kan starte kamper hvor Tavakoli ikke er tilgjengelig.

Nøkkelspiller:
David Tavakoli

Se opp for:
Ridouan Essaeh

Siste sesong i 2.divisjon?
Ridouan Essaeh hadde en glimrende fjorårssesong og var i søkelyset til større klubber gjennom hele vinteren. Blir dette siste sesong i 2.divisjon for den unge høyrebacken? Foto: Skeid sin hjemmesider

Fotballkanalens vurdering:

Skeid er kraftig svekket fra fjoråret med tapet av sine to spillere Buduson og Leite til FK Haugesund. Allikevel har man hentet en rekke spennende erstattere, og sjansen for at en eller flere av disse slår til er så absolutt tilstede. Med en såpass ung stall og forventninger fra omgivelsene etter en strålende 2016-sesong tror vi ikke Skeid kommer til å henge med helt i toppen av årets avdeling.

Forventet lagoppstilling:

Spillere inn:

Henning Tønsberg Andresen – Energisk midtbanespiller fra Vålerenga 2. Kan også brukes som back/kant.

Madt Andersen – Kaptein og forsvarssjef på VIF 2 i fjor. Solid i alle faser av spillet.

David Hickson – Slepen kantspiller med et saftig rykk og evnen til å gå av spillere 1 mot 1. Tidligere spilt for Lyn og VIF.

Johannes Nunez – En av de store høydepunktene på fjorårets Ready-lag. Uforutsigbar kantspiller med eminent teknikk og fart.

Tom Skogsrud – Venstreback med masse erfaring til tross for ung alder. Hentet fra Moss FK og har spilt i en rekke klubber tidligere.

Erik Stafford – Målmaskin fra fjorårets interkrets-serie for Sarpsborg 08. Minner om John Carew i spillestilen.

Marouane Mounji – Teknisk midtbanespiller som spilte for Hønefoss i 2.divisjon i fjor.

Ørjan Hopen – En av landets beste dødballføtter har ankommet hovedstaden etter å ha spilt flere år på høyt nivå for Sogndal, Bryne, Nest-Sotra og Levanger.

Spillere ut:

Bruno Leite (FK Haugesund)

Johnny Buduson (FK Haugesund)

Kasper Amdahl (Rommen)

Anders Mattingsdal (KFUM)

Jan Gunnar Solli (Lagt opp)

Andreas Steinbakk-Olsen (Lagt opp)

Statistikk fra 2016:

Toppscorer: Johnny Buduson – 21 mål
Flest minutter: Idar Nordby Lysgård – 2250 minutter
Flest gule kort: Hassan Mohamed Yusuf – 8 gule kort
Flest røde kort: Morten Gladhaug Berre – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Mustafa Hassan Ahmad – 62.50 %
Spillere brukt: 24
Mål scoret: 57 (2.19)
Mål sluppet inn: 29 (1.12)
Clean sheets: 8 (0.31)
Gule kort: 41 (1.58)
Røde kort: 2 (0.08)
Over 2.5 mål: 57.69%
Over 3.5 mål: 42.31%
Hjemmebane: 2.23 poeng: 9-2-2 (34-16)
Bortebane: 1.77 poeng: 6-5-2 (23-13)
Tilskuersnitt: 201
Tilskuerrekord: 492
Spiller på: Kunstgress

Fotballkanalen

268 Artikler