2.DIVISJON AVD 2 – EGERSUNDS IK – 1.PLASS

1.PLASS – Egersunds IK

Islendingen Olafur Örn Bjarnason har tatt over «løvene» i 2017. Den gamle Brann-helten tar nå med seg sine erfaringer og fortsetter utviklingen av «Prosjekt EIK». Et prosjekt som over lang tid har vært ambisiøst og dyrt. Denne sesongen har troppen flere lokale innslag og mange av spillerne har spilt sammen i flere år. Vi tror det kan være en suksess-oppskrift tar et lodd på at Egersunds blir det store overraskelseslaget i 2017!

Troppen:

Igor Spiridonov er en svært solid keeper på dette nivået. I fjor var litaueren ute med skade men viste klasse når han var tilbake på høsten. I år skal han være i meget solid form og blir en viktig mann bakerst hos de gule og sorte. Med svenske Oskar Larsson og det unge talentet Odin Noreng ser EIKs keeperteam for 2017 svært solid ut.

Forsvarsrekka ser meget solid ut. Til årets sesong har man hentet unggutten Sondre Nordheim fra Bryne. Midtstopperen fikk smake på OBOS-ligaen under fjorårets sesong på Jæren, og er en ambisiøs spiller som vil utvikle seg videre med fast spilletid i 2.divisjon. Dennis Nielsen og Mads Madsen har begge erfaring fra flere store klubber i Danmark og blir viktig også denne sesongen. Mannen med fotballnorges vanskeligste etternavn Marcel Wawrynkiewicz(med forbehold om feil) tar plassen på høyrebacken. Kim Skogsrud kan spille både back og stopper, og er et fullgodt alternativ på begge plasser. Unggutter som Jonas Skulstad og Ferdinand Solberg som har vært veldig god for Vikings ungdomsavdeling er spennende spillere for fremtiden.

På midtbanen finner vi en fin mix av rutine og talent. Sverre Larshus Larsen og Henning Romslo har fulgt hverandre i Eiger og Bryne. I 2017 blir de igjen viktige sammen på den sentrale midtbanen til EIK og kaptein Larsen er faktisk en av de eldste i troppen med sine 26 år. Kenneth Grande ser ut til å spille i playmaker-rollen bak spissene og stortalentet Morten Bjørlo er på sitt beste en av de beste spillerne i 2.divisjon. 19-åringen trente med flere eliteserieklubber i vinter og hadde trolig vært tapt for de gule og sorte om han ikke var under kontrakt med klubben også denne sesongen. I tillegg har midtbanespillere som Eivinas Zargurkas, Povilas Krasnovskis Elion Shatri og Chris Sleveland alle har vært friske i vinterens treningskamper. Unggutten Sander Remme er også en spennende spiller som kan få bra med innhopp.

På topp har man slitt med å finne en skikkelig goalgetter de siste årene. Danske Philip Lund bidro godt etter at han kom til klubben i fjor, men har forsvunnet tilbake til sin gamle klubb Færøyene.

Derfor har man hentet Bob Sumareh fra Vard Haugesund. I fjor var han tidvis et angrep alene for Vard, og det blir veldig spennende å se ghaneseren som kom til Kopervik og Norge for kun få år siden kan fortsette sin gode utvikling. Mathias Perttamo og tidligere Sola-spiss Kristoffer Rasmussen vil trolig kjempe om den andre spiss-plassen, mens unge Ovar Undheim kan bli en joker fra benken.

(Ps! Helt på tampen hentet man også inn lillebror Saibou Keita på lån fra den polske eliteserien. Han kan spille i flere offensive posisjoner)

Nøkkelspiller: Sverre Larshus Larsen

Se opp for: Morten Bjørlo

EIK-kaptein Sverre Larshus Larsen er en av de mest rutinerte på et ungt og talentfullt Egersund-lag i 2017. Han bør holde seg skadefri og levere sin beste sesong noensinne om det skal bli opprykksjubel. Foto: Digitalsport

Fotballkanalens vurdering:

EIK sin tropp ser meget spennende ut og er godt balansert i begge ender av banen. Defensivt er man godt forspent, men det store spørsmålstegnet er rundt spissplassen, hvor nysigneringen Sumareh er avhengig av å bli en umiddelbar hit for «løvene» i sin første sesong. Blir han det tror vi Egersunds IK kan bli årets store overraskelse i den jevne avdelingen og at de faktisk har en fair sjans til å gå hele veien til topps!

Forventet lagoppstilling:

Spillere inn:

Bob Sumareh (Vard)

Sondre Norheim (Bryne)

Ferdinand Solberg (Viking 2)

Saibaa Keita (Arka Gdyna, Polen, lån ut juni)

Spillere Ut:

Emil Zetterquist

Kim Robert Nyborg (Levanger)

Andreas Jacobsen (Bryne)

Philip Lund

Espen Rasmussen

Statistikk i 2016:

Toppscorer: Kristoffer Rasmussen – 7 mål
Flest minutter: Dennis Rasmussen Nielsen – 2231 minutter
Flest gule kort: Sverre Larshus Larsen – 6 gule kort
Flest røde kort: Povilas Krasnovskis – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Oscar Garcia Guerrero – 80.00 %
Spillere brukt: 29
Mål scoret: 48 (1.85)
Mål sluppet inn: 28 (1.08)
Clean sheets: 9 (0.35)
Gule kort: 47 (1.81)
Røde kort: 4 (0.15)
Over 2.5 mål: 50.00%
Over 3.5 mål: 34.62%
Hjemmebane: 2.00 poeng: 8-2-3 (32-17)
Bortebane: 1.31 poeng: 5-2-6 (16-11)
Tilskuersnitt: 491
Tilskuerrekord: 822
Spiller på: Kunstgress

Fotballkanalen

268 Artikler