2.DIVISJON AVD.1 – RAUFOSS – 2.PLASS

2. Plass: Raufoss

Gutta fra Toten rykket ned som det desiderte bunnlaget til tross for at mange trodde de skulle etablere seg i OBOS-ligaen etter en meget solid opprykksår i 2015. Etter en svak innledning på sesongen klarte laget aldri å snu det, og spillergruppa hadde nesten ”gitt opp” til sommeren. Spesielt tungt ble det etter at Rocky Lekaj forsvant til KBK, uten å bli erstattet i noen grad.

Nå er Raufoss igjen på skuddhold og med den gamle storscoreren Christian Johnsen som ny sjef har laget sett veldig bra ut i vinter.

Troppen:

Ole Kristian Lauvli klarte ikke å etablere seg som en toppkeeper i 2.divisjon til tross for at den unge sisteskansen var spådd en lysende karriere etter gjennombruddet i opprykkssesongen. Han er klubbens soleklare førstevalg også i 2017. Unge Andreas Heggen har vært stødig for ungdomslagene til Bærum og Lyn, og er et spennende keepertalent for fremtiden. Sterk 1 mot 1, men foreløpig blir han andrevalg bak Lauvli

I bakre ledd blir det flere utskiftninger. Aron Lee Jones er ferdig etter flere sesonger på Toten. Aleksander Solli har dratt til Asker, Andreas Wrele ble igjen i Levanger og OBOS-ligaen mens Almir Asphaginic og Evandro Roncatto også er borte.

Inn har Armin Aganovic og Eduardo Cruz kommet. Begge er forventet å gå rett inn i lagoppstillingen som høyreback og midtstopper. Med Fredrik Greve Monsen og Petter Senstad i tillegg ser det ut til at blir nok av tyngde og rutine i Raufoss-forsvaret.

Marius Alm fikk ikke mange sjansene i første divisjon i fjor. Nå ser det ut til at han kan vikariere for en skadet Peter Senstad i starten av sesongen. Den høyreiste unggutten er veldig lik i spillestilen, og kan spille på flere plasser.

I tillegg er Steffen Hjelmtvedt på vei tilbake og vil bidra med sin rutine.

På midtbanen vil Kristian Lønstad Onsrud bli viktig. Den venstrebeinte sluggeren har vært trofast mot klubben i alle år og byr på både løpskraft, duellkraft, og et venstrebein som er blant ligaens beste. Sammen med ungguttene Martin Heiberg og U-landslagspiller Nicolai Fremstad vil ha styre den sentrale midtbanen. Nordlendingen Håvard Nome og tidligere KIL-spiller Emilie Dadjo har spilt indreløpere i hele vinter og vil også være sentrale brikker denne sesongen.

Trioen på topp er relativt nykomponert. Svenske Anton Heningsson var ventet å forlate Toten, men har blitt igjen legger seg med sin fysikk som et naturlig oppspillspunkt på topp.

Det er hard kamp om plassene på kanten. Kruttpakka Ole Thomas Skogli håper på tillit og spilletid for å ta et nytt sted. I tillegg har Raufoss signert Oppsal-talentet Ryan Doughman som kan bli en spennende tilvekst. Det samme kan Papa Sow. Senegaleseren erstattet Dennis Antwi i Jerv på sommeren i fjor, men slo aldri helt til og har nå tatt et steg ned for å spille fast.

Nøkkelspiller: Kristian Lønstad Onsrud

Se opp for: Nicolai Fremstad

Trofast:
Kristian Lønning Onsrud har vært lojal mot Raufoss i mange år. I 2017 blir midtbanespilleren igjen en viktig brikke for et opprykksjagende Raufoss-lag. Foto: Digitalsport

Fotballkanalens Vurdering:

Ny trener, sterke resultater og en spennende tropp med fin mix av ungt, rutinert, nytt og gammelt gjør at det er mye som tyder på et godt år for de gule og sorte. Forventningene hos lokalmijø, sponsorer og supportere er som vanlig at laget skal kjempe om opprykk og det tror vi også at kommer til å gjøre.

Forventet lagoppstilling:

[su_note note_color=»#FFFFFF» >

Spillere inn:

Ryan Doughman – Ungt Spisstalent fra Oppsal som trente med en rekke klubber på høyere nivå i vinter etter noen svært gode enkeltkamper i fjorårets 2.div.

Pape Sow – Spiss/kant som ble hentet fra Jerv. Senegaleser som er bevegelig i boksen og har bra fysikk.

Armin Aganovic – Svensk midtstopper/back som blir omtalt som en solid ledertype med viktig erfaring fra svensk fotball.

Eduardo Cruz – Midtstopper fra Spania, som kom fra Grindavik i Island.

[/su_note >

[su_note note_color=»#FFFFFF» >

Spillere ut:

Andreas Wrele

Aron Lee Jones

Evandro Roncatto

Aleksander Solli

Almir Asphaginic

Alfonso Gonzales

Håvard Lysvoll

Magnus Solum

Christopher Tronshus

Simen Næss

[/su_note >

Statistikk fra 2016:

Toppscorer: Rocky Rexhep Lekaj – 6 mål
Flest minutter: Andreas Wrele – 2600 minutter
Flest gule kort: Håvard Nome – 6 gule kort
Flest røde kort: Fredrik Greve Monsen – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Anton Karl Peter Henningsson – 30.00 %
Spillere brukt: 26
Mål scoret: 33 (1.10)
Mål sluppet inn: 62 (2.07)
Clean sheets: 4 (0.13)
Gule kort: 47 (1.57)
Røde kort: 1 (0.03)
Over 2.5 mål: 66.67%
Over 3.5 mål: 30.00%
Hjemmebane: 1.07 poeng: 5-1-9 (22-29)
Bortebane: 0.33 poeng: 1-2-12 (11-33)
Tilskuersnitt: 789
Tilskuerrekord: 1175
Spiller på: Kunstgress

Fotballkanalen

268 Artikler