2.DIV AVDELING 1 – FINNSNES – 4.PLASS

4.Plass – Finnsnes IL

Bjørn «Bummen» Johansen og hans Finnsnes har lenge jobbet for å nærme seg storebrødrene TUIL og Tromsø. I fjor leverte klubben sin beste sesong noensinne da de klokket inn til en imponerende 2.plass bak suverene Tromsdalen. Årets FIL-utgave er nok en gang ventet å etablere seg i toppen av avdelingen.

Troppen:

Hans Henrik Johansen la opp etter årets sesong, og dermed har FIL hentet inn talentfulle Fredrik Bakkelund fra naboklubben Senja. Keepertrener Tor Inge Kristiansen blir lagets 2.keeper denne sesongen.

I forsvarsleddet mistet man høyreiste Quint Jansen til Mjøndalen. Derfor har Jonathan Barlow blitt flyttet ned fra midtbanen og skal erstatte det som var fjorårets beste FIL-spiller i hans definerte rolle. Med seg får han trolig Marcus Sletten som kan nå 100 kamper for klubben etter denne sesongen om han unngår skader, samt Andreas Østeraas som ser ut til å bli siste brikke i lagets godt drillede 3-backslinje. Når Markus Rolandsen er skadefri og i form vil han trolig ha et ord med i laget når den bakre treeren skal tas ut. Det samme vil Christian Arnesen som returnerte til FIL etter 2015-sesongen.

På midtbanen er det godt med alternativer. Tobias Schjetne og Sander Birkeland ser ut til å få mye tillit også i år og Futsal-teknikeren Andreas Løvland er alltid en attraksjon hos de grønne. «Løva» kunne helt sikkert klart seg på nivået over, men trives i 2.divisjon. Med to stoppere som også trives på den sentrale midtbanen virker det som man har bra med alternativer å velge i mellom. På vingbackene er det trolig Tom-Erik Bang Kristiansen og Joakim Nilsen som fortsetter der de slapp i fjor.

I tillegg har unggutter som Mathias Bendiksen, Sigurd Svendsen og Fredrik Lund prestert godt i vinter og utgjør alternativer på en veldig bred og spennende midtbane.

Helt på topp har trener «Bummen» et solid luksusproblem. Morten Moldskred og El Hadji Sega Ngom har til sammen godt over hundre kamper på nest øverste og øverste nivå i Norge. I år må de trolig begge vike for yngre krefter hvor Jonas Simonsen og Vebjørn Grunnvoll ser ut til å være det foretrukne spissparet fra starten av sesongen. Det som i hvertfall er helt sikkert, er at FIL har mange offensive strenger å spille på med fire gode spissalternativer.

Nøkkelspiller: Andreas Løvland

Se opp for: Vebjørn Grunnvoll

Nøkkelspiller:
Andreas Løvland er alltid en attraksjon i FIL med sin eminente nærteknikk. I 2017 blir den tidligere landslagspilleren i Futsal nok en gang viktig. Foto: FIL sine hjemmesider.

Fotballkanalens vurdering:

Vi tror «Det grønne kystlokomotivet» blir topp 6, men mangler nok kvalitet til å melde seg på i opprykkskampen. Bredden ser solid ut, men laget mangler «stjernespillere» og må igjen stole på at kollektivet er nok for å gjøre solide prestasjoner om til tellende resultat.

Forventet lagoppstilling (3-5-2):

Spillere Inn:

El Hadji Sega Ngom (Alta)

Markus Rolandsen (Raufoss)

Fredrik Bakkelund (Senja)

Truls Torblå (Harstad)

Emil Konradsen Ceide (Egen juniorstall)

Mikkel Konradsen Ceide (Egen juniorstall)

Spillere ut:

Adnan Causevic (Legger opp)

Hans Henrik Johansen (Legger opp)

Quint Jansen (Mjøndalen)

Statistikk fra 2016-sesongen:

Toppscorer: Jonas Nikolaisen Simonsen – 10 mål
Flest minutter: Quint Jansen – 2340 minutter
Flest gule kort: Andreas Østeraas – 5 gule kort
Flest røde kort: Tobias Schjetne – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Christian Arnesen – 85.71 %
Spillere brukt: 22
Mål scoret: 52 (2.00)
Mål sluppet inn: 22 (0.85)
Clean sheets: 10 (0.38)
Gule kort: 42 (1.62)
Røde kort: 3 (0.12)
Over 2.5 mål: 61.54%
Over 3.5 mål: 38.46%
Hjemmebane: 2.23 poeng: 8-5-0 (27-6)
Bortebane: 2.08 poeng: 8-3-2 (25-16)
Tilskuersnitt: 158
Tilskuerrekord: 360
Spiller på: Kunstgress

Fotballkanalen

268 Artikler