2.DIV AVD 2 – VINDBJART – 5.PLASS

5. Plass – Vindbjart FK

Vindbjart er kjent for sin offensive og underholdende fotball, og man kan alltid regne med mye mål begge veier når Steinar Skeies menn skal i aksjon. I fjor scoret laget nest mest i avdelingen bak Arendal som rykket opp, men dette hjalp lite ettersom laget også slapp inn rikelig med mål. I år kjører man trolig på med samme taktikk, med et par nye mann i stallen.

Troppen:

Lagets uortodokse keeper Benjamin Boujar har tatt turen til Sør Arena og Start. Inn har man hentet Nicolai Larsen Berg. Den tidligere Odd-junioren kom til Notodden i 2013 og sto fast for 2.divisjonslaget i 2014 og 2015. I 2017 blir han Vindbjarts førstekeeper.

I forsvar vil man savne svært målfarlige Christian Follerås. Ifølge Fotballsentralen var midtstopperen landets mestscorende forsvarspiller med seks mål i fjor. Året før hadde han fem. Inn har Adem Pytel kommet som erstatter. Den høyreiste Polakken har tidligere spilt for FK Tønsberg og Moss FK i Norge. Unggutten Børge Engesland har vært god som stopper i vinter og i bakhånd har man Daniel Johansen og Alain Delgado. Rutinerte Kjetil Myrvold blir nok ikke å se på banen i år.

Jesper Jansen fortsetter som back på den ene siden og den tidligere Jerv-junioren Iman Mafi er hjemme fra college i USA og spiller trolig på motsatt.

På midtbanen fortsetter Preben Skeie og Kim Kvaalen etter å ha levert solid i fjor. I tillegg har man hentet inn Mathias Engebretsen fra Kvik Halden. Den fotrappe sarpingen har flere kamper for Sarpsborg 08 i både 1.divisjon og Eliteserien for noen år siden men har siden 2013 spilt seg varm i naboklubbene Moss FK og Kvik Halden.

Hans Robin Enoksen og Magnus Langerud(gjør comeback etter en periode hos Express) kan også spille indreløpere, og vil bli brukt avhengig av formasjon og skadesituasjon.

Rutinerte Tor Marius Dvergsdal(back) og Ole Marius Gundersen(sentral midtbane) har kommet fra Vigør og utgjør alternativer i en lang sesong. Også flere andre unge lokale talenter har blitt hentet til klubben og vil kjempe om spilletid i 2017.

Trioen på topp stinker mål også i år. Nysignerte Nicolai Aas er anvendelig og kan spille i flere offensive posisjoner. Trolig blir han dyrket som kantspiller hvor han kan bruke sin løpsstyrke og arbeidskapasitet. På motsatt side spiller poengkongen Victor Vindfjell som trolig kommer til å servere både innlegg og mål fra sin kant også i 2017.

En av de som er nyter godt av Vindfjells ferdigheter er toppscorer Øyvind Gausdal. Tanksenteret er blant landets beste inne i boksen og til tross for at han hvert eneste år topper målscorerstatistikken i sin avdeling og ønskes av større klubber blir kapteinen værende i Vennesla. Han har 23,26,30,25 og 24 mål på sine siste fem sesonger i 2.divisjon og er uten tvil det nærmeste man kommer en ekte målgarantist i landet vårt.

Nøkkelspiller: Øyvind Gausdal

Se opp for: Børge Engeland

Ny toppscorertittel?
Med Sindre Mauritz-Hansen(Asker) og Markus Naglestad(Sandefjord) sendt til Eliteserien er Vindbjart-spiss Øyvind Gausdal den ubestridte målkongen i årets 2.divisjon. På sine siste fem sesonger i 2.divisjon har han scoret spinnville 25,6 mål per sesong. Foto:Digitalsport

Fotballkanalens vurdering:

Offensivt er Vindbjart igjen et av de mest spennende lagene i 2.divisjon. Men tapet av mange bærebjelker kan bli prekært for laget i 2017. Førsteelleveren ser bra ut, men bredden er ikke like god som den har vært tidligere. Derfor kan det bli tøft for Skeie og co utover høsten hvis skader og karantener begynner å prege laget, og vi tror derfor Vindbjart havner utenfor opprykkskampen i år.

Forventet lagoppstilling:

Spillere inn:

Adam Pytel (FK Tønsberg)

Mathias Engebretsen (Kvik Halden)

Magnus Langerud (Comeback, kom fra Express)

Ole Marius Gundersen (Vigør)

Tor Are Dvergsdal (Vigør)

Nicolai Larsen Berg (Notodden)

Iman Mafi (Clemson, College USA)

Lars Djuve Båtsvik (Søgne)

Nicolai Aas (Arendal)

Kawsu Jabai (Arendal)

Peder Andres Karlsen (Fløy)

Sondre Nordhagen (Egen juniorstall)

Spillere ut:

Christian Follerås (Hånes)

Alexander Jones (Hånes)

Thomas Zernichow (Start)

Benjamin Boujar (Start)

Rune Løvland (Lagt opp)

Jon Hodnemyr (Lagt opp)

Tony Vo (Fløy)

Brian Jensen (Donn)

Marius Nilsen (Politiskolen)

Erlend Buckner (Ullern)

Statistikk fra 2016:

Toppscorer: Øyvind Gausdal – 24 mål
Flest minutter: Benjamin Boujar – 2250 minutter
Flest gule kort: Kim Kvaalen – 4 gule kort
Flest røde kort: Preben Skeie – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Alain Natan Delgado Estay – 88.89 %
Spillere brukt: 29
Mål scoret: 67 (2.58)
Mål sluppet inn: 54 (2.08)
Clean sheets: 4 (0.15)
Gule kort: 27 (1.04)
Røde kort: 2 (0.08)
Over 2.5 mål: 88.46%
Over 3.5 mål: 69.23%
Hjemmebane: 2.15 poeng: 9-1-3 (35-19)
Bortebane: 1.00 poeng: 4-1-8 (32-35)
Tilskuersnitt: 417
Tilskuerrekord: 557
Spiller på: Gress

Fotballkanalen

268 Artikler