Spilltips: Ajax - Rosenborg | Europa League play-off

Rosenborg har en stor oppgave forann seg når Ajax er motstander på bortebane i den første kampen i play-off til Europa League-gruppespillet.

Rosenborg suverene i hjemlig serie

Sett bort i fra den skuffende hjemmekampen mot Celtic i kvalifiseringen til Champions League har Rosenborgs form sett meget bra ut den siste tiden.

I Eliteserien ble Molde slått 2-1 borte i helgen etter mål av Nicklas bendtner og Matthias Vilhjalmsson. Trønderene lå under 0-1 men snudde kampen ved hjelp av blant annet et fantastisk mål av Bendtner.

På onsdag forrige uke gikk de også videre i cupen etter en noe skuffende 2-1 seier borte mot Jerv, men man kan anta at laget da ikke ga hundre prosent med tanke på kampprogrammet fremover.

Rosenborgs Nicklas Bendtner er i storform om dagen og er kjent for å like de store kampene.

Ajax sliter i starten av sesongen

Laget som kom seg til finalen i Europa League forrige sesong har startet denne sesongen heller svakt. Første kamp i den nederlandske Eredivisie endte med et skuffende 1-2 tap borte mot Heracles.

Før det har laget blitt slått ut av Nice over to kamper i kvalifiseringen til Champions League. Ajax tok med seg et greit 1-1 resultat hjem til den andre kampen på Amsterdam Arena, men måtte se seg utslått på bortemål 2-2.

Laget må komme tilbake til formen de hadde før sommerpausen for å kunne hamle opp med regjerende Eredivisie-mester Feyenoord og tredje utfordrer, PSV Eindhoven.

Les om hvordan du streamer Eredivisie live i Norge her.

Rosenborg på storhandel de siste dagene

Det så lenge ut til at Rosenborg skulle gå i gjennom overgangsvinduet uten de helt store signeringene, men i starten av denne uken kom den berømte ketsjup-effekten.

Mandag ble det klart at de hadde kapret Sarpsborg 08s midtbanejuvel Anders Trondsen for en sum på omtrent 15 millioner kroner.

Og tirsdag ble nyheten om at Vikings Samuel Adegbenro var på vei til Rosenborg bekreftet. Nigerianeren hadde også tilbud fra Tyrkia men var klar på at han følte at Rosenborg var det beste karrieresteget.

Denne overgangen skal også være verdt omtrent 15 millioner kroner, pluss klausuler om at Viking får en viss prosentandel av en eventuell fremtidig overgangssum.

Ajax solgte midtbanesjefen i sommer

Davy Klaassen, som har vært kaptein og sjef på midtbanen til Ajax over flere sesonger ble i sommer solgt til Everton for 250 millioner kroner.

I tillegg har midtstopperen Jairo Riedewald gått til Crystal Palace for nærmere 100 millioner og høyreback Kenny Tete til Lyon i Frankrike for 45 millioner.

Amsterdam Arena i Amsterdam

Kampen skal spilles på Amsterdam Arena, hjemmebanen til Ajax og det nederlanske landslaget.

Spilltips: Begge lagene scorer

Det er en vanskelig kamp å spå, og selvom Rosenborg er i meget god form for tiden er dette en av de tøffeste bortekampene laget spiller på flere år.

Kasper Dolberg på spissplass kommer til å bli en konstant trussel for Rosenborgs forsvar og spillere som veteranen Klaas-Jan Huntelaar og midtbanespiller Lasse Schöne har også mye mål i seg.

Men Rosenborg har fått i gang Nicklas Bendtner, i tillegg til Matthias Vilhjalmsson som også scorer mye mål når han får spille.

Inn har også Samuel Adegbenro kommet, som scorer mye mål, derfor tror vi det er stor sjans for at begge lagene kommer til å score i torsdagens kamp.

Odds for kampen hos bet365 er som følger:

Full tid:

Ajax: 1.28

Uavgjort: 5.25

Rosenborg: 10.00

Begge lag scorer:

Ja: 2.25 nei: 1.57

Returkampen blir spilt tordag om en uke, den 24.08.2017 og vinneren av dobbeltoppgjøret er klar for Europa League gruppespill. Taperen er ute av årets turnering.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.