Den lengste sesongen i fotball-Englands historie går mot slutten, og lørdag kveld avgjøres FA-cupen, når London-rivalene Arsenal og Chelsea møtes på Wembley stadion i Englands hovedstad.

Prestasjonene har utvilsomt forbedret seg etter at Mikel Arteta tok over for Unai Emery i desember, men resultatene har fortsatt vært svært varierende. Det resulterte til slutt i en åttendeplass i Premier League, Arsenals dårligste tabellplassering på 25 år.

I tillegg ble det takk og farvel i de to andre cupturneringene relativt tidlig, og finalen mot Chelsea er dermed det som kan redde klubben, og dermed sikre at 2019/2020-sesongen ikke går inn i historiebøkene som fullstendig katastrofe.

For Chelsea sin del var forventningne relativt beskjedne før sesongstart. Med et aktivt forbud mot overganger og en uerfaren og fersk Frank lampard i manager-stolen var det få som trodde Chelsea skulle blande seg inn i kampen om Champions League-plasseringene på Premier League-tabellen.

Men mesterne fra 2017 fikk endelig god nytte av sine fantastiske ungdomsfasiliteter. Flere spillere som har tatt den lange veien gjennom akademiet og uttallige utlån, fikk endelig sine gjennombrudd for Chelseas førstelag. 

Og de har tatt nivået med storm, og hjulpet London-klubben til en meget respektabel fjerdeplass på Premier League-tabellen. Nå kan sesongen krones med nok en FA-cuptittel, før man den kommende sesongen igjen forventes å kjempe helt i toppen av Premier League.

Forventede lagoppstillinger

Arsenal: Martinez; Holding, Luiz, Tierney; Bellerin, Ceballos, Xhaka, Saka; Pepe, Lacazette, Aubameyang
Fravær: Mustafi, Martinelli, Chambers, Mari. Usikker: Leno.

Chelsea: Caballero; Azpilicueta, Rudiger, Christensen, Alonso; Jorginho, Kovacic, Mount; Hudson-Odoi, Pulisic, Giroud
Fravær: Gilmour. Usikker: Kante.

Spilltips: Under 2.5 mål

Chelsea er favoritter hos bookmakerne. Det til tross for at historien ikke er på blåtrøyene sin side. Chelsea har kun vunnet én av sine siste 13 FA-cupkamper mot Arsenal, da Florent Malouda og Didier Drogba sørget for 2-1-seier i semifinalen tilbake i 2009.

Aaron Ramsey ble den store helten sist de to klubbene møttes, når Arsenal løftet trofeet for tre sesonger siden. Sesongens Premier league-kamper endte 2-1 på Stamford Bridge og 2-2 på Emirates.

Det er to lag i relativt god form som møtes, og vi ser for oss en jevnspilt kamp preget av nerver. Jeg ser for meg at begge lagene vil bruke litt tid på å kjenne på hverandre, og ser ikke for meg mange mål i ordinær tid. 

Jeg tror vi ser 1-1 når dommeren blåser for full tid, men tipset mitt blir under 2.5 mål, til 1.95 hos Unibet.

Spill her!

TV og live stream

Kampen kommer til å være tilgjengelig for alle Unibets kunder. Alt du behøver er en aktiv konto hos Unibet, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Vil du streame FA-Cupfinalen? Gjør det hos Unibet!

Både spill på og se kampen live!

🇳🇴 Tilgjengelig i Norge! 🇳🇴

100% opp til 1500 kr

1. Betway

3x 200kr gratisspill

2. Unibet

Opptil 1000 kr i gratisspill

3. Nordicbet

100% opp til 1000 kr

4. Scandibet

500% opp til 500 NOK

5. ComeOn

100% opp til 3000 NOK

6. LeoVegas

Sponset innhold | Regler og vilkår gjelder | 18+ | Bonus kun for nye kunder