2017_01_ef30-161010_jpg

Tidligere Follo FK- og Hødd-trener Hans Erik Eriksen passer KIL-sportssjef Espen Nystuen sin beskrivelse av den nye treneren til Kongsvinger perfekt. Han blir presentert som ny trener KIL kl 13.00.

(Foto: Digitalsport)

Mange hadde store forhåpninger til Hans Erik Eriksen da han tok over Hødd før 2016-sesongen. Treneren som har tatt Follo til nest-øverste nivå tre ganger og nådd en cupfinale etter å ha slått RBK i 2010 ble et av de heteste trener-navnene i Norge på kort tid. Etter å ha rykket ned med Follo FK i 2015 med sesongens siste spark på ballen fikk han aldri sjansen til fullføre sesongen med Hødd i fjor og forlot jobben i sommer etter bare 13 kamper.

Hødd rykket som kjent ned fra OBOS-ligaen på tross av at assistent Steinar Lein tok over hovedtreneransvaret, og flere stilte seg undrende til at Eriksen ikke fikk bedre tid på seg til å fullføre sitt nye prosjekt.

Nå er han mannen som får jobben med å erstatte portugiseren Luis Pimentas som i fjor hadde stor suksess med å gjøre KIL til en stabil toppklubb i OBOS-ligaen.

VIFs assistentrener Morten Tandberg har vært linket til jobben som KIL-trener men i et intervju med klubbens hjemmesider bekrefter hovedtrener Ronny Deila langt på vei at Tandberg er en del av Vålerengas trenerteam også i 2017. 

Onsdag kunne Kongsvinger-sjef Nystuen fortelle til www.kil.no at de jobbet med flere alternativer men nærmet seg avklaring med en kandidat. Hør hele intervjuet her.

Her bekrefter han to ting som styrker Eriksens kandidatur.

- Helt siden vi ansatte André Bergdølmo har vi hatt et ønske om å spille en dominerende type fotball, ha ballen i laget og utvikle spillere gjennom å ha ballen i laget, sier Nystuen.

- Det er vanskelig å sette et tidspunkt, for det er flere parter som skal bli enige. Per nå er vi ikke veldig langt unna, og vi håper å ha en ny trener på plass i nærmeste framtid.

Eriksen er som kjent svært tro mot sin egen spillestil med stort ønske om å ha ballen i laget. Spillestilen ligner også endel på den Pimenta innførte i sin tid i klubben. I videointervjuet på hjemmesidene innrømmer Nystuen at søket etter en ny trener har vært smalt i Norge, og han det er svært få trenere som passer denne beskrivelsen det søkes etter.

Samtidig hinter Nystuen om at det kan være en tredjepart inne i bildet som det må forhandles med. Eriksen signerte som kjent en toårskontrakt på Høddvoll før 2016-sesongen og kan dermed fortsatt ha betingelser å forholde seg til som må løses med en eventuell ny arbeidsgiver.

Forhåpentligvis får Eriksen denne gangen tid og ro på seg til å gjenreise KIL til gamle høyder.

 


1. Gå til Unibet.

unibet

2. Åpne konto

Öppna konto

3. Se fotball

green-icon-3

Vilkår gjelder - IP restriksjoner kan forekomme