PERSONVERNPOLICY

PERSONVERN

I det vi har kalt vår personvernpolicy forklarer vi hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi tar hensyn til personvernet.

HVA ER PERSONOPPLYSNINGER?

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Som eksempel kan nevnes navn, bosted, telefonnummer og e-postadresse. Behandling av personopplysninger er enhver bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter.

BEHANDLINGSANSVAR

«Behandlingsansvarlig» er betegnelsen på den som primært har ansvar og plikter etter personopplysningsloven. Fotballkanalen er behandlingsansvarlig for personopplysinger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og produkter og personopplysninger vi samler inn og bearbeider for de formål som fremgår nedenfor.

HVA SLAGS INFORMASJON LAGRES, OG HVA BRUKES DEN TIL?

Vi lagrer informasjon for flere formål. Dels lagrer vi informasjon for at du skal kunne bruke våre tjenester og produkter.

Formålet med lagringen av informasjon er:

  • Å gjøre det mulig for systemet å kjenne igjen brukerne våre, for å kunne tilpasse tjenestene
  • Gjøre det lettere for deg å navigere på tjenestene våre
  • Bygge segmenter og målgrupper til bruk i markedsføring og målretting av annonser
  • Redusere antall annonser som er irrelevante for visse målgrupper
  • Utvikle og forbedre våre tjenester gjennom å forstå hvordan det brukes
  • Beregne og rapportere brukerantall og trafikk
  • Vi lagrer også informasjon for å forebygge og avklare straffbare forhold

Opplysningene samles inn på følgende måter:

OPPLYSNINGER DU SELV GIR TIL OSS

Når du abonnerer hos oss vil du oppgi en del data som lagres av oss. Disse opplysningene lagres i vår database for å yte eller sikre leveranse av den tjenesten du har bestilt, samt for å forbedre tjenestene våre og for å forebygge svindel. Likeledes vil vi lagre opplysninger når du kontakter oss ved å sende oss en e-post eksempelvis til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten, herunder e-postadresse, telefonnummer og innholdet i epostforespørsler slik at vi kan svare på dine spørsmål.

Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene

Når du bruker våre tjenester registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Dette gjør det mulig å forbedre tjenestene våre, å forebygge svindel og å tilpasse innholdet til ditt spesielle bruks- og interessemønster. Som eksempel kan vi samle informasjon om hvilke redaksjonelle og kommersielle tjenester og annonser du besøker. Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

Teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling

Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til våre tjenester, som eksempelvis operativsystem, nettleserversjon, ip-adresser, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Ett eksempel på dette er at denne informasjonen blant annet gjør at vi kan tilpasse visningen av våre tjenester til den enheten du bruker.

Informasjon om posisjon

Det kan hende at vi registrerer din geografiske posisjon ut i fra ip-adressen eller andre former for geolokalisering, eksempelvis når du bruker mobiltjenestene våre. Informasjonen kan blant annet brukes til å utarbeide statistikk og vise deg relevante annonser i forhold til det området du befinner deg i.

Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du besøker våre tjenester bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne deg som bruker. Det kan også hende at vi lagrer anonyme identifikatorer lokalt på din enhet, eksempelvis for enheter hvor vi ikke kan benytte informasjonskapsler. Disse identifikatorene fungerer i stor utstrekning på samme vis som informasjonskapslene, men kan være vanskeligere å fjerne. For å unngå at anonyme identifikatorer lagres må du eventuelt deaktivere javascript i nettleseren eller la være å installere våre applikasjoner fra eksempelvis iTunes i App-store. Noen ganger bruker vi tredjepartscookier, altså cookies fra andre firma, for å gjøre markedsundersøkelser og målinger av trafikk (bruk), forenkle annonsehåndteringen, og for å forbedre funksjonaliteten på nettstedet. Disse filene kommer fra annonsenettverket vårt og teknikkleverandørene våre. Filene gjør at annonsesystemet kjenner igjen cookies på pc-en din, for å kunne forstå hvilke annonser som skal vises, eller hvilke annonser som har vært vist i nettleseren

INFORMASJON FRA ANDRE KILDER

Vi kan fra tid til annen motta informasjon fra andre kilder som eksempelvis annonsenettverk, kunder, måleverktøy eller andre tredjeparter som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktivitet, dine preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr. En annonsør kan eksempelvis gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på en annonse hos oss, slik at vi kan måle effekten på en annonse og gi deg mer relevant innhold.

OM BRUK AV PERSONLIGE DATA TIL MARKEDSFØRINGSFORMÅL

I tillegg til formålene som nevnt ovenfor, kan vi i en del situasjoner bruke dine data til å gi deg informasjon om produkter og tjenester som du kan ha interesse av. Vi vil eksempelvis kunne tilpasse bannerannonser og annet kommersielt innhold basert på opplysninger som vi har lagret om deg.

Hvis du har et aktivt kundeforhold med Fotballkanalen, vil vi kunne sende deg markedsføring på e-post eller andre elektroniske kommunikasjonsmetoder som tillater individuell kommunikasjon.

DELING AV DIN INFORMASJON

Fotballkanalen vil ikke dele, selge, formidle eller på annen måte utlevere personopplysninger om deg på annen måte enn det som fremgår av denne personvernerklæringen uten først å ha innhentet ditt samtykke.

SÆRLIG OM MÅLEVERKTØY, INFORMASJONSKAPSLER OG ANONYME IDENTIFIKATORER

Vi samler forskjellige typer informasjon fra våre brukere, slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Eksempler på slik informasjon er hvilke sider som besøkes, når på døgnet besøket ble gjort og hvilken nettleser som ble brukt.

Vi benytter informasjonskapsler for å gjøre det lettere å bruke våre nettsider og personalisere visse deler av innholdet. En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres i din nettleser. Informasjonskapslene gjør at vi kan gjenkjenne deg som bruker, og kan blant annet inneholde brukerinnstillinger og annen informasjon, eksempelvis hvilken type innhold og hvilke annonser som du har sett på våre nettsider. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre brukere har surfet på og anvendt våre nettsider, hvilken nettleser de har brukt og hvilke annonser de har sett.

En sesjonsbasert informasjonskapsel lagres bare i arbeidsminnet på din datamaskin (RAM), og varer bare så lenge som nettleserøkten din. Når du stenger alle åpne nettleservinduer, eller slår maskinen helt av, vil den sesjonsbaserte informasjonskapselen bli borte for alltid.

En vedvarende informasjonskapsel lagres på harddisken i din datamaskin inntil en bestemt dato, som kan være i morgen, neste uke, eller neste år. Vedvarende informasjonskapsler blir liggende på maskinen inntil de enten a) utløper, b) overskrives av nye informasjonskapsler, eller c) du fjerner dem manuelt.

Ved å benytte tjenesten, uten å skru av funksjonen for informasjonskapsler i nettleseren, så samtykker du til at Foballkanalen kan benytte denne teknologien til formålene som nevnt ovenfor.

Om du ikke vil tillate lagring av for eksempel informasjonskapsler på din datamaskin må du slå av funksjonen i nettleseren. Vær oppmerksom på at dette vil føre til at du mister funksjonalitet på vår nettside, og kanskje også at du opplever at nettsiden ikke fungerer som forventet.

Iblant brukes også informasjonskapsler fra tredjeparter for å gjøre markedsundersøkelser og trafikkmålinger, forenkle annonsehåndteringen og for å forbedre funksjonaliteten på nettstedet.

Vi kan også bruke nettbøyer/pikseletikketter for å forenkle bannerannonsering på våre nettsider. Disse filene kommer fra vårt annonsenettverk og vår trafikkleverandør, og sporer aktiviteten på ulike nettsteder. Filene gjør at annonsesystemet kjenner igjen informasjonskapsler eller anonyme identifikatorer på din enhet for å kunne forstå hvilke annonser som skal vises eller hvilke annonser som har vært vist i nettleseren.

Statistikk om brukere og trafikk/trafikkleverandører anvendes i såkalt i aggregert form. Det vil si at statistikken i utgangspunktet ikke inneholder noen form for informasjon som kan knyttes direkte til enkeltpersoner. IP-adresser kan likevel i enkelte tilfeller benyttes til å lage statistikk basert på geografiske kriterier.

IP-adresser knyttet til spesifikke brukerkontoer lagres ellers kun i de tilfeller du selv aktivt utfører en bestilling eller en endring av en av våre tjenester, for eksempel ved opprettelse av annonser. Denne informasjonen kan kun utleveres til tredjeparter i samsvar med personopplysningsloven § 8, herunder til politiet og offentlige myndigheter.

Fotballkanalen kan ved enkelte anledninger også bruke tredjepartstjenester som gjør detaljerte analyser av dine bruksmønstre, statistikk, brukeropplevelse, administrere tilgangskontroll m.m.

SLETTING AV PERSONOPPLYSNINGER

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. I tillegg vil du som bruker når som helst kunne be oss om å slette opplysninger knyttet til deg som bruker, med mindre det er lovpålagt å oppbevare opplysningene en viss tid (eksempelvis visse opplysninger knyttet til kjøp av tjenester i henhold til regnskapslovgivningen).

SÆRLIG OM BARNS PERSONVERN

Fotballkanalen ønsker ikke å samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger om barn under 15 års alder. Hvis barn under 15 år likevel har gitt oss personopplysninger, vil vi slette opplysningene så snart vi blir oppmerksomme på forholdet.